Κρίσεις στην ηγεσία των ΕΔ;
•Ανεξακρίβωτες πληροφορίες (όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά) φέρουν τον υπουργό Άμυνας, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, να προβληματίζεται για το αν πρέπει ή όχι να προχωρήσει σε αντικατάσταση Αρχηγών των Επιτελείων.
•Αν ζήλεψε τον Μπεγλίτη, ας το κάνει! Αν βιάζεται να περατώσει την καριέρα του, όπως ο προηγούμενος. Νομίζω, όμως, ότι η σωφροσύνη του δεν θα του το επιτρέψει.
•Μπορώ να βρω χίλιους δύο λόγους για να τον πείσω ότι δεν είναι ώρα. Περιορίζομαι στους παρακάτω:
3 Οι σημερινές συγκυρίες επιβάλλουν ηρεμία.
3 Οι Αρχηγοί κάνουν καλά τη δουλειά τους. Είναι ικανοί, αξιόπιστοι, αξιόλογοι και σώφρονες.
3 Μόλις συμπλήρωσαν ενός έτους θητεία, ο δε Α/ΓΕΣ ούτε εξάμηνο!
3 Δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο αυτό το διεθνές ρεζιλίκι των αλλαγών, κάθε τόσο, υπουργών και Αρχηγών. Οι τελευταίοι δεν είναι ομαδάρχες ενωμοτίας προσκόπων. Είναι προσωπικότητες και θέλουν χρόνο να παραγάγουν έργο.
•Καλά θα κάνει, πάντως, ο κ. υπουργός:
3 Να ανασύρει από μια ντάνα φακέλων του διπλανού δωματίου έναν φάκελο ερυθρού χρώματος του ΓΕΕΘΑ, που εμπεριέχει τεκμηριωμένη πρόταση καθιέρωσης χρόνου θητείας για τους Αρχηγούς- ένας θεσμός που υπήρχε και τον κατάργησε η ΝΔ (2006). Ο τρώσας και ιάσεται… Ήρθε η ώρα. Ας συνεχίσει την προσπάθεια του συμπατριώτη του και ομογάλακτου κ. Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος επανέφερε στο ΚΥΣΕΑ τον Α/ΓΕΕΘΑ, που πάλι η ΝΔ τον είχε αποβάλει. Ο κ. υπουργός, όπως ξέρω, γνωρίζει καλά τη γλώσσα και του Σαιξπήρου και του Πόε και του Ρακίνα. Ας ρωτήσει τους συναδέλφους του Άγγλους, Αμερικανούς και Γάλλους (και Γερμανούς και Βούλγαρους, γιατί όχι;) γιατί έχουν καθιερώσει θητεία. Μόνο οι πανέξυπνοι, αρπακόλλες και κομματικοδίαιτοι Έλληνες δεν θέλουν, για να κάνουν τα τσαλίμια τους.
3 Να υποδείξει στους υφυπουργούς του να ασχολούνται αποκλειστικά με τα καθήκοντα που τους έχει αναθέσει και όχι με την οργάνωση «μαγαζιών» για προώθηση ανθρώπων τους. Εστιάζω το φως του προβολέα κυρίως στο στρατιωτικό, πρώην επικεφαλής Αποστράτων της ΝΔ (όταν ακούω Κλαδική Αποστράτων κόμματος, με πιάνει ναυτία). Ούτε θεσμικά έχουν δικαίωμα οι υφυπουργοί να αναμειγνύονται στις κρίσεις.
•Αυτά, και να δούμε. Όλα τα ‘χε η Μαριωρή (Στράτευμα), ο φερετζές (αναστάτωση πρόωρων αλλαγών) της έλειπε…