Απαράδεκτη προβοκάτσια, πρόκληση

>> Υπήρξε το εμπρηστικό δημοσίευμα των «N.Y. Times» σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα παρουσιάζεται να καλπάζει στις αμυντικές δαπάνες 2η παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ! Η καλή εφημερίδα, δεν γνωρίζω ποιον σκοπό εξυπηρετώντας, γράφει: «Είναι εντυπωσιακό μια χώρα που βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση και δημοσιονομική περιπέτεια, όπου η οικονομία της έχει συρρικνωθεί κατά 25% κατά τα 2 τελευταία χρόνια, να ξοδεύει τόσα λεφτά στην άμυνα».

>> Το κείμενο, χωρίς να ελεγχθεί, αναπαράχθηκε με προθυμία και έγινε και πρωτοσέλιδο σε ελληνικά έντυπα που γνωρίζουν την ένδεια που μαστίζει τα στελέχη των ΕΔ και τις δραματικές ελλείψεις υλικού.

>> Ο προϋπολογισμός της Άμυνας, τη ευγενή φροντίδι Βενιζέλου – Στουρνάρα, από 6,842 δισ. ευρώ το 2004, σήμερα έχει συρρικνωθεί στα 3,84 και το 2013 θα πέσει ακόμη περισσότερο, γεγονός που δημιουργεί ασφυκτικές καταστάσεις στην αμυντική ικανότητα της χώρας.

>> Η καλή εφημερίδα και οι αντιγραφείς της κάνει συγκρίσεις της Ελλάδας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες ουδεμία απειλή αντιμετωπίζουν.

>> Αυτά διαβάζει ο πολίτης στις εφημερίδες που είναι αναρτημένες στα περίπτερα (οι περισσότεροι δεν αγοράζουν) και σχηματίζει στρεβλωμένες αντιλήψεις.

>> Ανεξάρτητα όμως αυτών, μια εκ θεμελίου αναδιοργάνωση του Στρατεύματος είναι αναγκαία.

Κ.Φ.


Σχολιάστε εδώ