Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα παραμένει αλώβητο

Με… αισιοδοξία διαβήκαμε το κατώφλι του 2013! Αυτό διαλαλούν τα φερέφωνα του Σαμαρά, με μπροστάρηδες τα εξωνημένα ΜΜΕ της συστημικής διαπλοκής. Αψευδής μάρτυρας της «αισιοδοξίας» αυτής τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων οικονομικά και εξανδραποδισμένων κοινωνικά υποτελών του «4ου Ράιχ»! Έτσι κατάντησε τους «μαζί τα φάγαμε» Έλληνες η τρισάθλια τρικομματική μας κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που υποθήκευσε επιπλέον την Ελλάδα ως χώρα και κρατική οντότητα.

Μαζί με την Ελλάδα και τους Έλληνες στενάζουν όλες οι χώρες του Νότου και οι κάτοικοί τους. Ο νεοφιλελευθερισμός, διά της συνεχούς (και αυξανόμενης) λιτότητας, καθιστά πανίσχυρο το παρασιτικό κεφάλαιο και οδηγεί αναπόδραστα σε ΠΛΗΡΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

Η εφαρμογή των νέων και ΛΙΑΝ ΕΠΩΔΥΝΩΝ μέτρων –ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος– θα προκαλέσει, είναι βέβαιο, εκρήξεις ανυπολόγιστης έκτασης στη χώρα μας. Γεγονός που ενισχύεται από το ότι αυξάνονται οι τιμές των προϊόντων και ειδικά των προϊόντων πρώτης ανάγκης, πράγμα αδιανόητα προκλητικό. Με δεδομένο ότι οι απορρέουσες από τα Μνημόνια υποχρεώσεις των Ελλήνων είναι δυσβάσταχτες και, ως εκ τούτου, ΜΗ ΕΚΠΛΗΡΩΣΙΜΕΣ, η εξέγερση είναι επί θύραις. Ο έγκριτος οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης θεωρεί ότι τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας συναπαρτίζονται από τις εξής τέσσερις διαπιστώσεις: «Το δημόσιο χρέος είναι μη βιώσιμο. Η δημοσιονομική σταθεροποίηση παραμένει εύθραυστη λόγω της τεράστιας ύφεσης. Το τραπεζικό σύστημα δεν σταθεροποιείται οριστικά. Και η κατάρρευση της οικονομίας δεν διαφαίνεται πώς και πού θα σταματήσει».

Ταυτόχρονα με τα μόλις αναφερθέντα, οι αδιεξόδως ταλανιζόμενοι Έλληνες έχουν πληροφορηθεί έκθαμβοι μετά από τις εκλογές Μαΐου και Ιουνίου την… αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ και άλλων λιστών εκ μέρους των διαφευγόντων τη φορολόγηση ΛΗΣΤΩΝ του Δημοσίου. Και είναι έξαλλοι και οι πιο φτωχοί εξ αυτών. Διότι δεν έχουν τουλάχιστον την ικανοποίηση να δουν τους γραβατοφορεμένους κλέφτες στη φυλακή. Και φυσικά την πρώτιστη ευθύνη την έχουν οι νόμιμοι αποδέκτες της λίστας Λαγκάρντ κυρίως, δηλαδή οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών.

Η λίστα Λαγκάρντ –εν αγνοία βεβαίως βεβαίως της κοινής γνώμης– είχε την ακόλουθη διαδρομή. Δόθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τον Σεπτέμβριο του 2010 και διαβιβάστηκε αρμοδίως στον τότε υπουργό Οικονομικών Παπακωνσταντίνου. (Ναι, αυτόν που υπέγραφε μόνος του, αντί της Βουλής, τους εφαρμοστικούς νόμους του πρώτου Μνημονίου!) Έκτοτε η εν λόγω λίστα διήνυσε την εκ των υστέρων αποκαλυφθείσα θεοσκότεινη διαδρομή. Εστάλη δηλονότι στο γραφείο του Καπελέρη και από κει στο γραφείο του Διώτη, για να… αγκυροβολήσει στο γραφείο τού (άμωμου και άσπιλου!) Βενιζέλου. Ο Βενιζέλος, ως διάδοχος του Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, την κλειδαμπάρωσε στο συρτάρι του κατά τη διάρκεια των δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων και την πήρε, αποχωρώντας από το υπουργείο, μαζί του ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ! Ομολόγησε ότι την κατέχει, αφού φρόντισε προηγουμένως να αφαιρέσει είκοσι ονόματα, όπως ειπώθηκε, όταν η ίδια η κ. Λαγκάρντ δήλωσε δημοσίως την ύπαρξή της. Πρόκειται για καραμπινάτη ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ!

Τα συμβάντα αυτά οδηγούν αυτονοήτως σε ορισμένα εύγλωττα ερωτήματα. Αγνοούσε τη λίστα Λαγκάρντ ο τότε πρωθυπουργός Παπανδρέου ο τρίτος; Δεν είχε ενημερωθεί από τον ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΤΟΥ υπουργό Εξωτερικών Δρούτσα περί της υπάρξεώς της; Είναι δυνατόν να μην τον ενδιέφερε το περιεχόμενό της, παρά το γεγονός ότι είχε θέσει ως πρώτο στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής; Μοναδικός υπεύθυνος ήταν ο ξεμπροστιασθείς Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αμυνόμενος επιτίθεται στον Βενιζέλο;

Θυμίζω ότι ο ίδιος ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει στη Βουλή ότι… έχει χάσει τα έγγραφα στα οποία αναφέρονται τα αποτελέσματα του ελέγχου Καπελέρη για τα είκοσι ονόματα από τη λίστα Λαγκάρντ. Ο Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι έχασε την… πρωτότυπη λίστα και ο Βενιζέλος τα έγγραφα του ΣΔΟΕ! Η σύμπτωση αυτή απωλειών θυμίζει θέατρο του παραλόγου… Είναι, πάντως, ολοφάνερο ότι ο Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζεται ως εξιλαστήριο θύμα. Και αυτό βολεύει τα μέγιστα για να αθωωθεί το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας μας και κατʼ επέκτασιν η κυβέρνηση Σαμαρά, την οποία ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Γιʼ αυτό επιχειρείται η σύσταση προανακριτικής επιτροπής –παρανόμως μάλιστα, αφού την προανακριτική επιτροπή έπρεπε να τη συγκροτήσει η Βουλή–, ώστε να συγκαλυφθεί τάχιστα η όζουσα αυτή υπόθεση. Με τέτοιες προφανέστατες ταχυδακτυλουργίες είναι δυνατόν να υπάρξει ποτέ αληθινή κάθαρση στον τόπο μας; Ουδέποτε! Βούληση για ΚΑΘΑΡΣΗ μπορεί να διαθέτει μόνο μια κυβέρνηση ΜΕ ΚΥΡΟΣ. Και η παρούσα κυβέρνηση ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την εντελώς ανέφικτη παραμονή της στην εξουσία μέχρι το… 2015!

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί με επίταση ότι στη μυστική ψηφοφορία για την έγκριση της σύστασης της προανακριτικής επιτροπής, βουλευτές και των τριών κυβερνητικών κομμάτων θα καταψηφίσουν τη σχετική πρόταση. Προσωπικά πιστεύω ότι οι βουλευτές αυτοί θα είναι ελάχιστοι –μολονότι εύχομαι να είναι πάμπολλοι–, ώστε να μην ανατραπεί η τόσο… αγαπητή και… αποτελεσματική κυβέρνησή μας. Πάντως, εάν ανατραπεί, θα είναι ευχής έργον. Διότι θα αποτραπούν οι «εκρήξεις ανυπολόγιστης έκτασης στη χώρα μας», όπως έχω γράψει στις αρχές αυτού του άρθρου.


Σχολιάστε εδώ