Οι «χειροπέδες» για τον πρώην τσάρο

Διαδικασίες που έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια ο κ. Παπακωνσταντίνου, που πήρε το CD και το έβαλε στην τσέπη του, σαν να ήταν προσωπικό αντικείμενό του, μη δίνοντας λογαριασμό σε κανέναν.

Οι διαδικασίες που έγιναν τα ξημερώματα Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου αποτελούν το αμείλικτο «κατηγορώ» κατά του Παπακωνσταντίνου και αποδεικνύουν κατά τρόπο αδιάσειστο τον δόλο του στην απόκρυψη του θρυλικού πλέον CD.

Παραθέτουμε τα όσα στιγμή προς στιγμή έγιναν από τη στιγμή που οι Γάλλοι έδωσαν το CD μέχρι που έφθασε στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα, γιατί δείχνουν ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να λειτουργήσει σωστά όταν εκείνοι που εκπροσωπούν τους θεσμούς τηρούν τους νόμους και προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον, σύμφωνα με τον όρκο που έχουν δώσει και δεν χρησιμοποιούν το κράτος ως μαγαζάκι τους…

• Στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου παραλαμβάνει τον ψηφιακό δίσκο στα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Σμαράγδα Πιτένη, τον οποίο παραδίδει στη 1 τη νύχτα της 21ης Δεκεμβρίου στα γραφεία του ΣΔΟΕ στον Ειδικό Γραμματέα κ. Στ. Στασινόπουλο, παρουσία του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Πεπόνη.
• Μισή ώρα μετά αποσφραγίζεται ο φάκελος (διαστάσεων 23 χ 16) αφού διαπίστωσαν το απαραβίαστο, μέσα στον οποίο υπήρχε εντός θήκης ο ψηφιακός δίσκος, και η σχετική έκθεση υπογράφεται από τους παριστάμενους Οικονομικούς Εισαγγελείς, τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ και διευθυντές του ΣΔΟΕ.
• Στις 2 το πρωί ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ παρέδωσε στους δύο Οικονομικούς Εισαγγελείς κ. Πεπόνη και Μουζακίτη ένα ακριβές αντίγραφο του CD.
• Στη συνέχεια, μισή ώρα μετά ο κ. Στασινόπουλος παραδίδει τον πρωτότυπο ψηφιακό δίσκο στον προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ κ. Νικ. Μαντούβαλο.
• Την παραμονή των Χριστουγέννων, στις 10, ο διευθυντής στην Κεντρική Υπηρεσία ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος που μετείχε στο κλιμάκιο που παρέλαβε από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών τον ψηφιακό δίσκο καταθέτει στους Οικονομικούς Εισαγγελείς ως μάρτυρας για τα όσα διαμείφθηκαν κατά τη διαδικασία της παραλαβής. (Επειδή έχει πολύ μεγάλη σημασία η κατάθεση του κ. Φλωράτου, τη δημοσιεύουμε ολόκληρη σε άλλη στήλη.)
• Δύο ώρες μετά κατέθεσε ο κ. Μανώλης Σκαρμέας, εφοριακός, ο οποίος μετείχε στο τριμελές κλιμάκιο ως προϊστάμενος του Γραφείου του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και ο οποίος μεταξύ των άλλων είπε ότι «το τετραμελές κλιμάκιο των γάλλων συναδέλφων στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών μάς ανέφερε ότι το αντίγραφο που μας παραδίδουν είναι ακριβώς το ίδιο που είχαν παραδώσει στον έλληνα πρέσβη σε προγενέστερο χρόνο που είχε παραδοθεί για πρώτη φορά το υλικό στις ελληνικές αρχές».
• Στις 27 Δεκεμβρίου ο αναπληρωτής Εισαγγελέας κ. Σπ. Μουζακίτης υποβάλλει στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος συμπληρωματικά στοιχεία σε σχέση με την αναφορά που είχε υποβάλει για την ίδια υπόθεση στις 31/10/2012, μεταξύ των οποίων είναι «αντίγραφα των τριών αρχείων, τα οποία περιέχονται στον ψηφιακό δίσκο και δεν περιέχονται στο αρχικό usb, το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο της προκαταρτικής ποινικής δικογραφίας» και «αντίγραφα εκ του συστήματος TAXIS σχετιζόμενα με τα πρόσωπα των τριών επιπλέον αρχείων».
• Στις 27 Δεκεμβρίου ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης με το υπ’ αριθμ. 2757 έγγραφο διαβιβάζει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα συμπληρωματικά στοιχεία που προέκυψαν, όπου σημειώνονται τα εξής στοιχεία που για πρώτη φορά έρχονται στο φως: (φωτό 1)
«Μετά το υπό στοιχ. Β’ Σχετικό έγγραφόν μας προς τον κ. υπουργόν Οικονομικών, ο τελευταίος, με την από 12-10-2012 επιστολή του προς τον Γάλλο ομολόγόν του κ. Pierre Moscovici, εζήτησεν την ”εκ νέου αποστολή του CD πληροφοριών, που είχε σε παλαιότερο χρόνο παραδώσει η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας κ. Christine Lagarde, στον τότε Έλληνα Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου” (ο συγκεκριμένος ψηφιακός δίσκος-CD, διαρκούσης της Προκαταρκτικής εξετάσεως και προ του υπό στοιχ. Α’ Σχετικού, ανεζητήθη στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών, πλην όμως δεν ανευρέθη και δεν προέκυψε, περί της παραδόσεως αυτού, έγγραφη ή ηλεκτρονική ή οιασδήποτε άλλης μορφής καταχώρηση, τόσον στο Γενικό, όσο και στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών).»
«Συνυποβάλλομεν, επίσης και: Ι) Τρία (03) εκτυπωθέντα αποσπάσματα-Αρχεία του ειρημένου ψηφιακού δίσκου, τα οποία δεν περιελαμβάνοντο στο διαβιβασθέν με το υπό στοιχ. Α’ Σχετικό USB – ”φλασάκι” (το USB – ”φλασάκι” περιελάμβανε 2.059 αρχεία, ενώ, το παραληφθέν, εκ νέου, από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών και νυν διαβιβαζόμενον CD, περιλαμβάνει 2.062 αρχεία».
• Στις 28 Δεκεμβρίου ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής κ. Μαντούβαλος στέλνει στον κ. Πεπόνη τα αποτελέσματα από τη σύγκριση του USB με τον ψηφιακό δίσκο που έφερε το τριμελές κλιμάκιο από το Παρίσι, όπου αναφέρονται τα εξής αποκαλυπτικά στοιχεία:

Τα ξαδέλφια

«Από τη σύγκριση των αρχείων ως προς το πλήθος τους διαπιστώθηκε ότι ο ψηφιακός δίσκος (CD) περιέχει τρία επί πλέον αρχεία με τους κάτωθι κωδικούς: (φωτό 2)

BUP: 9010138503.xls – ROSSONIS ANDREAS
BUP: 9010140694.xls – SIKIARIDIS SYMEON
BUP: 9010140695.xls – SIKIARIDIS PAPAKONSTANTINOU ELENI

Ειδικότερα ο ψηφιακός δίσκος (CD) που παρελήφθη αρμοδίως από τις Αρχές της Γαλλίας περιέχει συνολικά 2.062 αρχεία, ενώ η φορητή μονάδα αποθηκεύσεως (USB), που αποτελεί στοιχείο της υπό στοιχεία ΟΙ.ΕΙΣ.ΠΕ. 283/4-10-2012 δικογραφίας περιέχει 2.059 αρχεία. Από την περαιτέρω αναζήτηση βάσει των ως άνω ονομάτων, της αναφερόμενης ημερομηνίας γεννήσεως και της αναφερόμενης διευθύνσεως στα αρχεία του συστήματος TAXIS διαπιστώθηκε ότι οι ως άνω κωδικοί αφορούν σε πρόσωπα που φορολογούνται στην Ελλάδα ως ακολούθως:

BUP: 9010138503.xls: ΡΩΣΣΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Ιωάννη και της Ελένης, Φιλοθέη.
BUP: 9010140694.xls: ΣΙΚΙΑΡΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ του Ιωάννη και της Φωτεινής, Αθήνα.
BUP: 9010140695.xls: ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ του Μιχάλη και της Αναστασίας, σύζυγος Σικιαρίδη Συμεών, Αθήνα.

Δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε τα στοιχεία ταυτότητας της συζύγου του ΡΩΣΣΩΝΗ ΑΝΔΡΕΑ ως κάτωθι:

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ του Μιχαήλ και της Αναστασίας.

Η προαναφερθείσα δεν περιλαμβάνεται στα αρχεία των συγκριθέντων ηλεκτρονικών μέσων.

Η σύγκριση του περιεχομένου των ως άνω δύο ηλεκτρονικών μέσων αποθήκευσης (ψηφιακού δίσκου CD και φορητής μονάδας αποθήκευσης USB) συνεχίζεται ως προς τα στοιχεία ταυτότητος των διαλαμβανομένων προσώπων και των αναφερομένων χρηματικών ποσών. Τα αποτελέσματα της συγκρίσεως θα υποβληθούν ενώπιόν σας με ιδιαίτερο έγγραφο εν συνεχεία του παρόντος».


Σχολιάστε εδώ