Να ψηφίσει και τις δύο προτάσεις προσανατολίζεται το ΚΚΕ

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της διερεύνησης του σκανδάλου με τον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ έχει πάρει το ΚΚΕ, και μάλιστα η ίδια η Αλ. Παπαρήγα με σχετική της δήλωση έσπευσε να τονίσει ότι δεν υπάρχει καμία παραγραφή των αδικημάτων που τέλεσαν όσοι ενεπλάκησαν στο θέμα.

Το πιθανότερο είναι το ΚΚΕ στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή να ψηφίσει και την πρόταση της συγκυβέρνησης για παραπομπή του Παπακωνσταντίνου και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή και του Ευ. Βενιζέλου, αφού δεν διαθέτει τους απαραίτητους 30 βουλευτές για να καταθέσει δική του πρόταση.

Την υπερψήφιση και των δύο προτάσεων περιέγραψε το γραφείο Τύπου του κόμματος, που σε ανακοίνωσή του τόνιζε ότι πρέπει «να υπάρξει διερεύνηση για όλους όσοι είχαν ευθύνη ή εμπλοκή στην υπόθεση».

Κατά την εκτίμηση του ΚΚΕ, η υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ επιβεβαιώνει ότι ο λαός πρέπει «να αντιπαλέψει το καπιταλιστικό σύστημα, που είναι αυτό που γεννά τη σαπίλα, και να βάλει τέλος στην εκμετάλλευση που υφίσταται και η οποία γίνεται συνεχώς μεγαλύτερη και πιο άγρια».

Όπως τονίζουν στελέχη του κόμματος, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, που συγκυβερνούν, αξιοποιώντας υπαρκτά ζητήματα που προκύπτουν από τη λίστα Λαγκάρντ προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και να εμφανιστούν ως πρεσβευτές της κάθαρσης και της διαφάνειας, για να συγκαλύψουν τη σήψη που γεννά το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, οι νόμοι του και οι διάφορες ευρωσυνθήκες.

Μάλιστα, υπογραμμίζουν, ακόμα και μέσα από το κείμενο της κοινής τους πρότασης επιδιώκουν με κάθε τρόπο να συγκαλυφθεί η ουσία της υπόθεσης, ότι δηλαδή μια χούφτα κεφαλαιοκράτες κατέχουν και διακινούν με νόμιμο και λιγότερο νόμιμο τρόπο δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν αρπάξει από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και του λαού.

Παράλληλα, λένε, χρησιμοποιούν τις αποκαλύψεις γύρω από τη λίστα ως μέσο αποπροσανατολισμού του λαού, σε μια περίοδο που κλιμακώνουν τη λυσσαλέα επίθεση με νέους φόρους και δραστικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Και αυτά όταν, στον αντίποδα, οι ίδιοι προσφέρουν νέες φοροαπαλλαγές και ενισχύσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο θα εξασφαλίσει ακόμα περισσότερα κέρδη, για να αυγατίσει τους λογαριασμούς του στην Ελβετία και στους φορολογικούς παραδείσους όπου Γης.

Εμφανής, συνεχίζουν, είναι επίσης η πρόθεση των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη να περιοριστούν οι όποιες ευθύνες στο πρόσωπο και στους χειρισμούς του Γ. Παπακωνσταντίνου, ώστε να μείνουν στο απυρόβλητο ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αλλά και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της θητείας των οποίων πραγματοποιήθηκαν, όπως οι ίδιοι ομολογούν, οι «αξιόποινες» πράξεις. Στόχος είναι να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο την κυβερνητική συνοχή και να διασφαλίσουν ότι θα είναι ελεγχόμενες οι αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα.

Μάλιστα, καταλήγουν, την ίδια στιγμή, ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ζητάει και τα ρέστα, αφού στελέχη της Ιπποκράτους ισχυρίζονται προκλητικά ότι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ «χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να πληγεί το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος» και διαδίδουν ακόμα πως «όσοι νόμισαν ότι μπορούν να θέσουν το ΠΑΣΟΚ υπό πολιτική ομηρία διαψεύσθηκαν από τις εξελίξεις» και ότι «το ΠΑΣΟΚ έδειξε και πάλι ότι λειτουργεί ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας»!


Σχολιάστε εδώ