Μη στείλεις το CD με τον διπλωματικό σάκο…

Και θα πάρει μαζί του και τους δύο Ειδικούς Γραμματείς του ΣΔΟΕ, τους Γ. Καπελέρη και Γ. Διώτη, που ο ίδιος είχε τοποθετήσει και οι οποίοι ενώ είχαν τη λίστα την έθαψαν, παραβιάζοντας νόμους και διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το «ΠΑΡΟΝ», το CD που είχε δώσει στις αρχές του 2011 η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας κ. Λαγκάρντ στην πρεσβεία μας επρόκειτο να σταλεί από τον πρέσβη κ. Χαλαστάνη στην Αθήνα με τον διπλωματικό σάκο. Παρενέβη όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου και απαίτησε να σταλεί ΑΤΥΠΩΣ και όχι με τον διπλωματικό σάκο. Ο πρέσβης επέμενε να σταλεί με τον διπλωματικό σάκο, όμως ο Παπακωνσταντίνου ήταν ανυποχώρητος, όχι με τον διπλωματικό σάκο.

Ο υπουργός είχε τους λόγους του… Προφανώς γνώριζε ότι οι ξαδέλφες του είχαν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, αφού για το θέμα της λίστας με τους λογαριασμούς που είχε κλέψει ο υπάλληλός της Φαλτσιάνι και μεταξύ αυτών ήταν και ελλήνων ήδη γινόταν συζήτηση για να ζητήσει αντίγραφό της η Ελλάδα.

Αν λοιπόν το CD ερχόταν με τον διπλωματικό σάκο θα αναγραφόταν στο πρωτόκολλο του υπουργείου Εξωτερικών και πλέον δεν θα μπορούσε να εξαφανισθεί και να το χειριστεί ο κ. Παπακωνσταντίνου ως… παιχνιδάκι του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, απεσταλμένος του υπουργού πήγε στο Παρίσι και έφερε χέρι με χέρι το CD.

Αν δεν είναι έτσι, παρακαλείται ο κ. Παπακωνσταντίνου να δηλώσει με ποιον τρόπο έφτασε στα χέρια του το CD από τη Γαλλία και αν έχει πρωτοκολληθεί σε δημόσια υπηρεσία η αποστολή του και η εδώ παραλαβή του.

Γεγονός πάντως είναι ότι πρόκειται για ένα σημαντικό και κρίσιμο στοιχείο που δείχνει ότι εκ προθέσεως διέγραψε από τη λίστα τις ξαδέλφες του, με τις οποίες είχε στενές σχέσεις και θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας, αλλά και της συζήτησης στη Βουλή της πρότασης παραπομπής.

Στο δόκανο Καπελέρης και Διώτης

Τα δύσκολα έρχονται και για τους δύο πρώην Ειδικούς Γραμματείς του ΣΔΟΕ Καπελέρη και Διώτη, που χειρίστηκαν τη λίστα, όπως έχει δηλώσει ο Παπακωνσταντίνου.

Στον πρώτο είπε ότι του έδωσε 10 (κατ’ άλλους 20) ονόματα από τη λίστα με εντολή να δει το… προφίλ τους και από εκεί και πέρα απόλυτο σκοτάδι. Ο κ. Καπελέρης οφείλει να πει:

= Ποια ήταν αυτά τα ονόματα, αν πέρασε στο πρωτόκολλο την εντολή του υπουργού, σε ποιον υπάλληλο ανέθεσε να κάνει την έρευνα, τι προέκυψε και αν την απάντηση την έδωσε εγγράφως, με πρωτόκολλο, και αν όχι τότε παραβίασε τις διαδικασίες που προβλέπονται και τίθεται θέμα ευθυνών.

Ως προς τον κ. Διώτη τα πράγματα είναι σοβαρότερα λόγω της δικαστικής του ιδιότητας.

Θα έπρεπε με θρησκευτική ευλάβεια να είχε τηρήσει ό,τι λέει ο νόμος όταν ο Παπακωνσταντίνου του έδωσε το CD όταν ανέλαβε επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Δεν το πρωτοκόλλησε ως εισερχόμενο στοιχείο, και μάλιστα ιδιαίτερης βαρύτητας, από το οποίο το Δημόσιο θα μπορούσε να εισπράξει παραπάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ενημέρωσε προφορικά τον προϊστάμενό του υπουργό κ. Βενιζέλο, σαν να ήταν κάτι άνευ σημασίας, σαν να επρόκειτο για κανένα… κουτσομπολιό!

Και αν διαφωνούσε ως προς την αξιοποίηση της λίστας, γιατί θεωρούσε ότι είναι προϊόν υποκλοπής, θα έπρεπε ως εισαγγελικός λειτουργός εγγράφως να είχε γνωστοποιήσει τις απόψεις του στον κ. Βενιζέλο και να ζητούσε εγγράφως εντολές για το τι θα πράξει.

Αντί όλων αυτών ο κ. Διώτης έβαλε το στικάκι (είχε κρατήσει αντίγραφο) στην τσάντα του και εκεί ξεχάσθηκε.

Μάλιστα έκανε και την απρέπεια όταν αντικαταστάθηκε από τον κ. Στασινόπουλο να μην καθίσει να παραδώσει, ούτε να τον ενημερώσει για το περιβόητο CD, ούτε για τις άλλες εκκρεμείς υποθέσεις, όπως την υπόθεση με τους 54.000 που είχαν βγάλει έξω συνολικά 20.000.000 ευρώ, που δεν εμφανίζονταν να είναι όλα δηλωμένα.

Όλα αυτά στοιχειοθετούν βαρύτατες ευθύνες για τον κ. Διώτη.


Σχολιάστε εδώ