Μηνύματα ηγετών

Με το σκεπτικό αυτό, και προκειμένου να μάθω από πρώτο χέρι τι ακριβώς θα συμβεί το 2013, φέτος τις γιορτές δεν το κούνησα ρούπι από το σπίτι. Κάθισα μέσα και κει, κολλημένος στην τηλεόραση, άκουσα ένα ένα τα «μηνύματα-διαγγέλματα» όλων των ηγετών.

Τι άκουσα; Όλα αυτά που ακούει ο κόσμος, από την εποχή της Πυθίας. «Μηνύματα-χρησμοί», που αν δεν έχεις μια κάποια υποψία, πάει, την έβαψες. Νομίζεις πως είσαι αλλού.

Σας μεταφέρω κάποια από αυτά τα μηνύματα, μετά σχετικής ερμηνείας.

Πρώτη βγήκε η Μέρκελ: «Χρειάζεται πολλή υπομονή.

Η κρίση απέχει ακόμη πολύ από την υπέρβασή της.

Το 2013 δεν θα είναι ευκολότερο, αλλά πολύ πιο δύσκολο», τόνισε η καγκελάριος και έμεινα κάγκελο. Όταν αυτή λέει «πιο δύσκολο», εμείς καλό είναι να προετοιμαζόμαστε για νέο Μνημόνιο.

Ακολούθησε ο Φρανσουά Ολάντ. Μίλησε για «φορολογική δικαιοσύνη και φορολόγηση με 75% στα εισοδήματα που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ». Ξεκάθαρη δήλωση, μόνο που ήταν για τους πλούσιους Γάλλους.

Ο μοναδικός που έπιασε το νόημά της -πριν τον πιάσει το μέτρο- είναι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Στη συνέχεια προσευχήθηκε ο Πάπας. Κατηγόρησε τον σκληρό καπιταλισμό, ζήτησε ισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών και έστειλε τις ευχές του για «ειρήνη σε όλον τον κόσμο».

Ένα επίσης ξεκάθαρο μήνυμα, που δεν απαιτεί ερμηνεία.

Μια απορία μόνο: Αν οι μεγάλοι του κόσμου μένουν στις ευχές, ποιος θα κάνει πράξη αυτά τα ωραία λόγια;

Τέλος, βγήκε και ο δικός μας. Τόνισε στο μήνυμά του ο κύριος Σαμαράς:

«Η παλιά ατιμωρησία παίρνει τέλος.

Πρώην μεγαλόσχημοι πιάνονται και λογοδοτούν. Και αυτό θα συνεχιστεί…».

Θεωρήστε το βέβαιο. Αφού το είπε ο πρωθυπουργός, φυσικά και θα συνεχιστεί…

Αν όχι η ατιμωρησία -μέχρι να τη δούμε- σίγουρα η τιμωρία του λαού. Και όχι στο μέλλον. Τώρα, μέσα στον Γενάρη. Με σφιχτές προθεσμίες. Τιμωρία με φόρους ακίνητης περιουσίας, με δόσεις ειδικού τέλους ακινήτου, με φόρο εισοδήματος, με τέλη κυκλοφορίας και ψαλιδισμένα εισοδήματα.

Περισσότερη γνώση… στα μηνύματα των αρχηγών επ’ ευκαιρία της εορτής των Φώτων.

Καλή φώτιση!


Σχολιάστε εδώ