Κλιμακώνεται ο πόλεμος στον ΕΟΤ

Αφορμή για την αρχική επίθεση της υπουργού, και της προσπάθειάς της να διασφαλίσει τα συμφέροντα του ΕΟΤ, στάθηκε το θέμα Βασιλάκου, αλλά όλα δείχνουν πως είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου».

Πάντως, αμφιβολίες επικρατούν ακόμη και για το πού χρεώνεται η επιλογή του Κωνσταντίνου Βασιλάκού ως συμβούλου, όπως και για τη μορφή συνεργασίας που είχε με τις υπηρεσίες του δημόσιου τουρισμού (ΕΟΤ και υπουργείο). Ειδικότερα, η πλευρά Καραχάλιου υποστηρίζει πως ο Βασιλάκος εξυπηρετούσε και ανάγκες του υπουργείου, ενώ η πλευρά της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη το αρνείται κατηγορηματικά.

Σε κάθε περίπτωση, στην επίσκεψή του στον ανακριτή, που ο Νίκος Καραχάλιος προετοιμάζει μεθοδικά, αναμένεται να παρουσιάσει ηλεκτρονική αλληλογραφία που θα δείχνει τις ενδοϋπηρεσιακές συνεννοήσεις του προφυλακισμένου πρώην ειδικού συμβούλου του ΕΟΤ.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Ν. Καραχάλιος θα υποστηρίξει ότι ο –προφυλακισμένος πλέον– πρώην σύμβουλός του προσελήφθη από τον ΕΟΤ αφού προηγήθηκε συνέντευξή του από τρεις συνεργάτες της υπουργού Τουρισμού.

Κατά τον πρώην γ.γ. του ΕΟΤ, ο ίδιος δεν είχε απολύτως καμία σχέση με την παράδοση των μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ στον πρώην συνεργάτη του, που εμπλέκεται στην υπεξαίρεση των 147.000 ευρώ.

Γενικότερα, όμως, απορία προκαλούν σε όλη αυτήν την υπόθεση οι τυχόν ευθύνες συγκεκριμένων υπηρεσιακών παραγόντων που δεν έχουν καθόλου αναδειχθεί στα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών.

Σε ερώτημά μας αν οι επιταγές κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα, όπως γράφεται συχνά τελευταία, η πλευρά Καραχάλιου υποστηρίζει πως η εντολή δόθηκε από στέλεχος της οικονομικής υπηρεσίας του Οργανισμού, χωρίς να έχει δοθεί καμία άλλη άνωθεν εντολή.

Δύο ακόμη στοιχεία προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση. Αφενός η πεποίθηση συνεργατών του κ. Καραχάλιου πως ο Κ. Βασιλάκος δεν ενημέρωνε το Μαξίμου (συγκεκριμένα, τη Γραμματεία Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου), ενώ είχε σχετική εντολή, και, αφετέρου, η στενή, όπως λέγεται, προσωπική σχέση του προφυλακισμένου Κ. Βασιλάκου με πρόσωπο του άμεσου κύκλου της υπουργού Τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της πλευράς Καραχάλιου, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να μη σταματήσει τις ενέργειές του μέχρι να έρθουν όλα στο φως, ο Βασιλάκος είχε αυτονομηθεί τον τελευταίο μήνα και προχωρούσε σε ενέργειες για τις οποίες δεν είχε ενημερώσει τον πολιτικό προϊστάμενό του.

Τέλος, και ίσως πάνω απʼ όλα, το ποσόν των 12 εκατομμυρίων ευρώ που αγνοείται από τα διαθέσιμα στο ταμείο του ΕΟΤ, σύμφωνα με το πόρισμα της εταιρείας ορκωτών λογιστών που διενήργησε έλεγχο, προκαλεί πρόσθετο πονοκέφαλο στην πολιτική ηγεσία του τουρισμού.


Σχολιάστε εδώ