Θέλει ή δεν θέλει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ την παραπομπή του Παπακωνσταντίνου;

Όχι στην εκκαθάριση της Βίλας Αμαλίας, που κάποιοι… επαναστάτες του βολέματος την είχαν καταλάβει εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια και παραπάνω, έστησαν εκεί το μαγαζάκι τους, έβγαλαν λεφτά εις υγεία των κορόιδων και κάπου κάπου πέταγαν και καμιά μολότοφ, για να δείχνουν ότι η βίλα είναι κάστρο αντίστασης.

Όχι στην εκκαθάριση του κτιρίου της πάλαι ποτέ Ανωτάτης Εμπορικής στην Πατησίων, που οι μικροπωλητές το είχαν μετατρέψει σε ασφαλή και… απυρόβλητη από την Αστυνομία αποθήκη του παρεμπορίου, που αποτελεί εστία φοροδιαφυγής, από το οποίο «κάποιοι» κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια, ενώ το Δημόσιο χάνει φόρους.

Και το αποκορύφωμα: Ως… προστάτες του Παπακωνσταντίνου βγήκαν στα κανάλια βουλευτές και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για τη λαθροχειρία σε βαθμό κακουργήματος που ως υπουργός Οικονομικών έκανε, σβήνοντας από τη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα των εξαδέλφων του! Θέλει η κυβέρνηση… εξιλαστήρια θύματα, έλεγε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Mega ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, θέση πίσω από την οποία προφανώς βρίσκεται η κεντρική γραμμή ότι πρώτοι υπεύθυνοι είναι ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος και πρέπει να μπουν και αυτοί στην πρόταση παραπομπής. Αναφαίρετο δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε κόμματος είναι να καταθέσει στη Βουλή τη δική του πρόταση, η οποία θα κερδίσει ή όχι στην ψηφοφορία που θα γίνει. Θα πρέπει όμως πρωτίστως να ξεκαθαρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν η παραπομπή του φυσικού και ηθικού αυτουργού της νόθευσης και της απόκρυψης της λίστας Λαγκάρντ, του Γ. Παπακωνσταντίνου, είναι εκ των ων ουκ άνευ και δεν θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση και την παραπομπή των Παπανδρέου – Βενιζέλου.

Σε μια δύσκολη στιγμή βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι επαμφοτερίζουσες θέσεις σε καίρια θέματα, οι εκτός πραγματικότητας δηλώσεις βουλευτών του, όπως της Βαλαβάνη, που έσπευσε να πει, με κατηγορηματικότητα μάλιστα, ότι τα ονόματα στο αυθεντικό αντίγραφο της λίστας που έδωσαν οι Γάλλοι στο τριμελές κλιμάκιο που είχε πάει επί τούτου στο Παρίσι είναι κατά 600 παραπάνω από τη λίστα που δημοσιεύθηκε. Οι προβλέψεις της ηγεσίας που δεν επιβεβαιώθηκαν, όπως ότι δεν θα έπαιρνε η Ελλάδα τη δόση κ.ά. έχουν φρενάρει κόσμο που θα ήθελε να ακουμπήσει στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για να στείλει την οργή του προς την κυβέρνηση κατά των αδίστακτων μέτρων, αλλά κυρίως πιστεύοντας ότι έχει τη λύση που οδηγεί στην έξοδο κινδύνου, στην έξοδο από την εντατική. Σε αυτό, μέχρι στιγμής, Αλέξη Τσίπρα, δεν τον έχεις πείσει. Και αυτό δεν είναι μια εκτίμηση, καταγράφεται στα γκάλοπ. Με πιο πρόσφατο της Κάπα Research, που δημοσιεύθηκε στο «Βήμα», όπου η διαφορά από τη ΝΔ έχει καθηλωθεί στο 1,1% (προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, που παίρνει 22,6% έναντι 21,5% της ΝΔ). Στην ερώτηση «πόσο ικανοποιημένοι είστε από την αξιωματική αντιπολίτευση» το 49,5% λέει καθόλου, το 14,1% αρκετά και το 29,8% λίγο. Και στην ερώτηση «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός» το 46,1% δηλώνει ο Σαμαράς και το 31,4% ο Τσίπρας. Στη δε ερώτηση για «μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ του Σαμαρά» το 43,6% λέει ναι, ενώ με συμμαχικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα παίρνει 33,5%. Στην παράσταση νίκης, την… παράσταση «κλέβει» ο ΣΥΡΙΖΑ με 50,9%, έναντι 31,6% της ΝΔ.


Σχολιάστε εδώ