ΖΙΖΑΝΙΟΝ

*** Στη δοξολογία για τον νέο χρόνο δεν έβλεπες κανέναν χαρούμενο, έστω με ένα μικρό χαμόγελο. Σκυθρωπά πρόσωπα όπου κι αν κοίταζες. Αντίθετα, στο Προεδρικό Μέγαρο μόνο χαμόγελα υπήρχαν, όταν αρχηγοί και υπουργοί χαιρετούσαν τον Πρόεδρο.

*** Όλα εδώ πληρώνονται, αγαπητέ τσάρε (μόνο κατ’ όνομα φυσικά)… Δεν άργησε να έρθει η ώρα της πληρωμής. Δεν πρέπει, πάντως, να έχεις παράπονο από τη ζωή. Εικόνισμα τον Γιώργο τον μικρό πρέπει να κάνεις. Τώρα θα έχεις όλον τον καιρό να κάνεις στην πράξη τον κηπουρό… Υπάρχουν και αγροτικές φυλακές.

*** Και… λαδάδικο άνοιξε η Ντόρα με τον άνδρα της, τον Ισίδωρο. Δύο μπουκάλια αγνό παρθένο λάδι, μαζί με ένα μπουκάλι τσικουδιά, με την ετικέτα τους, ήταν το πρωτοχρονιάτικο δώρο τους. Με ευχές της Ντόρας, με το ερώτημα «Ποιος φοβάται το 2013;» και την απάντηση στο εσώφυλλο: «Με ενότητα και σύνεση, η πρόοδος δεν είναι θέμα τύχης». Καμία αντίρρηση, μόνο που αυτό να το θυμούνται οι πολιτικοί και να το κάνουν πράξη όταν βρίσκονται στην εξουσία…

*** Προσγειωμένες οι ευχές του πρωτόβγαλτου βουλευτή Ανδρέα Ψυχάρη. Ευτυχισμένο, εύχεται, το… 2014. Δεν έκανε λάθος. Ξέρει ότι το 2013 θα είναι πολύ δύσκολο, γι’ αυτό και περιορίζεται στην ευχή για υγεία και… ηρεμία.

*** Μέχρι και τσίπουρο παράγεται στις φυλακές Κορυδαλλού. Να, έσοδα που θα είχε το Δημόσιο, αν άνοιγε τσιπουράδικο…

*** Άσυλο πρώην βουλευτών και στελεχών και των τριών κυβερνητικών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) έχει γίνει η κρατική τηλεόραση, που τη φορτώνουν με νέα έξοδα. Και η κοροϊδία είναι ότι την ίδια στιγμή γίνονται απολύσεις στην ΕΡΤ για αποσυμφόρηση και μείωση των δαπανών. Ένα δείγμα της νέας Ελλάδας που οραματίζονται… Με συνταγές παλαιοκομματικές!

*** Απόλυτα σωστή επιλογή η τοποθέτηση στη θέση του διευθυντή του ΔΕΚ του Γιώργου Κωστολιά, ενός εφοριακού που δεν λειτουργεί ως σκληρός φοροεισπράκτορας.

****
Άρχισαν τα τύμπανα. Νέο μεγάλο φαγοπότι στήνεται με την περιβόητη καραμέλα της αποκρατικοποίησης. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί τη χαρακτηριστική περίπτωση, έγραφε στο «Βήμα» ο Στ. Ψυχάρης, σημειώνοντας ότι μπορεί «να αποδειχθεί ληστεία, η μέγιστη της εποχής μας», η δε «εκμίσθωση του Οργανισμού μπορεί να αποφέρει περισσότερα έσοδα στο Δημόσιο», επομένως «ποιος μπορεί να εκποιήσει την χρυσοτόκο όρνιθα» παίρνοντας ξαφνικά θέση κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Μα, αν δεν κάνω λάθος, οι εφημερίδες του, με άρθρα κορυφαίων δημοσιογράφων τους, είχαν μόνιμα σηκώσει σημαία υπέρ των αποκρατικοποιήσεων. Τι άραγε να συνέβη και άλλαξε σημαία; Κατά σύμπτωση, την ίδια άποψη με το αφεντικό τού ΔΟΛ έχει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας. Να άλλαξαν και οι αγάπες; Άλλωστε αυτό δεν είναι κάτι το νέο…


Σχολιάστε εδώ