Τον Φεϊζάλ περιμένει ο Αλαφούζος, αλλά έριξε στον Τζίγγερ τις ευθύνες

Σε όλες τις προηγούμενες τοποθετήσεις του ο νυν πρόεδρος του «τριφυλλιού» είχε σχολιάσει θετικά τη νοικοκυροσύνη της ΠΑΕ επί Τζίγγερ, αλλά το απόγευμα της Παρασκευής άλλαξε στάση μπροστά και στην πίεση από τους οργανωμένους οπαδούς, οι οποίοι αυξάνουν σημαντικά τη δύναμή τους και ουσιαστικά αποκτούν σημαντικό λόγο στη λήψη αποφάσεων. Κυρίως έπειτα από την αποδοχή του αιτήματός τους να ψηφίζουν στις αρχαιρεσίες του Σωματείου και τα ηλεκτρονικά μέλη, τα οποία γράφτηκαν με μικρότερη ετήσια συνδρομή.

Τα προβλήματα του Παναθηναϊκού, βέβαια, παραμένουν και είναι σημαντικά. Ο Αλαφούζος πήρε έγκριση να κινηθεί για τη λήψη δανείου, ενώ θα τρέξει και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου εάν ναυαγήσουν οι επαφές με τον πρίγκιπα Φεϊζάλ. Παράλληλα με τις βολές στον Τζίγγερ ελπίζει να εξασφαλίσει ένα ποσό είτε με τη μορφή χορηγίας είτε μέσω συμμετοχής στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, αν και οι οπαδοί είναι αντίθετοι στη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Την τελευταία εβδομάδα οι «πράσινοι» και ο εκπρόσωπος του Σαουδάραβα, ο Βλάσης Τσάκας επιδόθηκαν σε έναν χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων. Έδειξαν, δηλαδή, οι δύο πλευρές ότι το τελευταίο πράγμα που επιθυμούν είναι η συνεργασία τους για το καλό του Παναθηναϊκού.

Η προθεσμία που έχει δοθεί στον πρίγκιπα εκπνέει στις 4 Ιανουαρίου.

Ελάχιστοι, όμως, περιμένουν ότι ο Φεϊζάλ θα βάλει τα χρήματα παρά τις διαρροές ότι ελέγχθηκε η επιταγή των 28 εκατ. ευρώ και ήταν αληθινή.

Στην περίπτωση του ναυαγίου, ο Αλαφούζος θα αυξήσει τη δύναμή του.

Έτσι, θα μπορέσει να τρέξει το πλάνο του κουρέματος μέσα από τις αποπομπές των πλέον υψηλών συμβολαίων.

Η πιο δύσκολη περίπτωση για την έκδοση διαζυγίου είναι ασφαλώς του Λουκά Βύντρα. Κυρίως επειδή ο διεθνής αμυντικός θα βρει αμέσως δουλειά σε ανταγωνιστική ομάδα και συγκεκριμένα στον ΠΑΟΚ. Αλλά ο Αλαφούζος έχει πάρει απόφαση να προχωρήσει ανεξάρτητα από το επικοινωνιακό κόστος. Ειδικά από τη στιγμή που εξασφάλισε τη στήριξη των οπαδών, οι οποίοι δεν θέλουν να βλέπουν τον Βύντρα ούτε ζωγραφιστό.

Από ‘κει και πέρα όλες οι ενέργειες θα επικεντρωθούν στην πώληση του Ορέστη Καρνέζη, αν και το τελευταίο διάστημα οι «πράσινοι» εμφανίζονται λιγότερο αισιόδοξοι για τα ανταλλάγματα από τον διεθνή τερματοφύλακα. Στο σφυρί έχει βγει και ο Χάρης Μαυρίας παρά την αντίθετη εισήγηση του Χουάν Ραμόν Ρότσα. Αλλά όπως λένε συνεργάτες του Αλαφούζου «τη δεδομένη χρονική στιγμή προέχει πρώτα απ’ όλα η εξυγίανση του Παναθηναϊκό, ο οποίος πάνω από πρόσωπα».


Σχολιάστε εδώ