Πήγαν να παγιδεύσουν τον Βενιζέλο

Τυχερός στην ατυχία του, να έχει απέναντί του τον Παπακωνσταντίνου, στάθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος. Αν είχε πέσει στην παγίδα που του είχε στήσει πέρυσι το καλοκαίρι το δίδυμο Παπακωνσταντίνου – Διώτη, θα είχαν γλιτώσει από το λούκι που έχουν μπει σήμερα και πολύ δύσκολα θα ξεμπλέξουν και ο Βενιζέλος θα είχε μεταβληθεί σε συνένοχο της αλλοίωσης της λίστας.

Αποδεικνύεται ότι δεν ήταν και τόσο αθώα η ενημέρωση που θυμήθηκε ο κ. Διώτης να κάνει στον προϊστάμενό του υπουργό και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, δύο μήνες από τότε που πήρε στα χέρια του τη λίστα, την οποία όμως ούτε αυτός πρωτοκόλλησε. Ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να του δώσει εντολή τι να την κάνει, γιατί ο ίδιος θεωρούσε ότι δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει, επειδή ήταν προϊόν υποκλοπής. Αν ο υπουργός τού έλεγε να την αξιοποιήσει, αυτόματα η πειραγμένη λίστα θα νομιμοποιείτο ως προς το περιεχόμενό της, θέμα δεν θα προέκυπτε, γιατί κανένας δεν θα ήξερε ότι είχαν σβηστεί τα ονόματα των συγγενών του Παπακωνσταντίνου, ούτε πρόβλημα εξαφάνισης του CD και -το σημαντικότερο- δεν θα υπήρχε θέμα να ξαναζητηθεί η λίστα, οπότε από τη διασταύρωση θα αποκαλυπτόταν το έγκλημα που είχε διαπραχθεί. Έξυπνα στημένη η παγίδα, αλλά δεν στάθηκαν τυχεροί και τώρα θα κληθούν στο πραιτώριο… Αντίθετα, στον λάκκο που άνοιξαν έπεσαν οι ίδιοι μέσα.

Όπως έλεγαν στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος δεν πίστευε ότι ο Παπακωνσταντίνου θα μπορούσε να κάνει τέτοια λαθροχειρία. Τελικά αποδείχθηκε ότι και θράσος είχε και αλαζόνας ήταν και θεωρούσε ότι όλα είναι τσιφλίκι του. Βλέπεις, πάντα διορισμένος σε επίζηλες θέσεις του δημόσιου τομέα ήταν και κάποιοι που τον έζησαν από κοντά λένε ότι είναι και άφιλος!

Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε στέλεχος που να μη χάρηκε από το ξεμπρόστιασμα του πρώην τσάρου. Που έχει βαρύτατες επιπτώσεις και στην εικόνα του Παπανδρέου, στον οποίο θα στοιχίσει πολύ αυτή η ιστορία, που δείχνει την ποιότητα των εκλεκτών του και ποιοι χειρίζονται τις τύχες της χώρας. Ζημία θα έχουν και όλοι εκείνοι (Λοβέρδος, Μόσιαλος, Ραγκούσης κ.λπ.) που συζητούσαν για νέα παράταξη…


Σχολιάστε εδώ