Ξαναβγάζουμε την «Ελευθεροτυπία»

Μαζί με το ημερήσιο φύλλο θα κυκλοφορήσει και το κυριακάτικο, ενώ θα επαναλειτουργήσει και η ηλεκτρονική έκδοση στο www.enet.gr. Η ομάδα των εργαζομένων έχει κλείσει και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ολοκληρωθεί η υπογραφή των συμβάσεων.

Μέχρι σήμερα, μετά την είσοδο του Χάρη Οικονομόπουλου, η μετοχική σύνθεση της Χ.Κ. Τεγόπουλος είναι: Ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος, μετά την αγορά των μετοχών στις 6 Δεκεμβρίου 2012 από την οικογένεια Τεγόπουλου, έχει το 27% της εταιρείας, η Μάνια Τεγοπούλου το 25,18% και η Ελένη Τεγοπούλου το 25,17%. Θεωρείται δεδομένο πως στη συνέχεια θα ακολουθήσει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και είσοδος και άλλων μετόχων, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να είναι προμηθευτές του Δημοσίου ή να ασχολούνται με το εμπόριο όπλων. Οι κινήσεις αυτές γίνονται ενώ υπάρχει επικοινωνία με τις τράπεζες για την επανακυκλοφορία του φύλλου.

Θ. Φιλιππόπουλος: Δικός μου είναι ο τίτλος «Ελευθεροτυπία»

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψαν οι «Τυπολογίες» στην ηλεκτρονική τους έκδοση τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος απέστειλε εξώδικο διεκδικώντας… την επιστροφή του τίτλου της «Ελευθεροτυπίας». Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εξώδικο επικαλείται ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που φέρονται να είχαν υπογράψει ο Κίτσος Τεγόπουλος, ο Χρήστος Σιαμαντάς και ο Αλέκος Φιλιππόπουλος. Το ιδιωτικό συμφωνητικό, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Θ. Φιλιππόπουλος στο εξώδικό του, προέβλεπε την επιστροφή του τίτλου «Ελευθεροτυπία» στον Αλέκο Φιλιππόπουλο, τον πατέρα του, αν η εφημερίδα σταματούσε να εκδίδεται επί έναν χρόνο. Η αποστολή του εξωδίκου από τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο προς την εκδοτική εταιρεία επιβεβαιώνει εμμέσως και το δημοσίευμα του «Π» στις αρχές Ιουλίου για την εφημερίδα και την πρόταση που φέρεται να είχε κάνει προς την Alpha Bank να διαθέσει το ποσόν των 10 εκατ. ευρώ για την εφημερίδα. Τότε ο διευθυντής του www.capital.gr Θ. Μαυρίδης είχε απαντήσει μέσω twitter, διαψεύδοντας πως υπήρξε ενδιαφέρον. Έγραφε συγκεκριμένα: «Λένε ότι ο Θεοχάρης θα πληρώσει 10 εκατ. ευρώ για την “Ελευθεροτυπία”. Σας διαβεβαιώνω πως έχει σώας τας φρένας. Όχι, δεν ενδιαφέρεται».

Με το εξώδικο δημιουργείται θέμα εμπλοκής στην έκδοση της εφημερίδας και είναι πολύ πιθανό να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα για τον τίτλο πριν επανακυκλοφορήσει. Η πλευρά της Χ.Κ. Τεγόπουλος αναφέρει πως το θέμα της μεταβίβασης του τίτλου είναι γνωστό στο κοινό από την εποχή της εισόδου της Χ.Κ. Τεγόπουλος στο χρηματιστήριο. Και ακόμη πως προηγήθηκαν κληρονομικές μεταβιβάσεις και άλλες πράξεις που δεν αμφισβητήθηκαν και είναι διαφορετικό πράγμα ο τίτλος του περιοδικού του 1975 του Αλέκου Φιλιππόπουλου και διαφορετικό ο τίτλος, τα εμπορικά σήματα και οι οικονομικές αξίες που γεννήθηκαν από την πορεία της εταιρείας. Επιπροσθέτως, σημειώνεται πως η Χ.Κ. Τεγόπουλος δεν σταμάτησε να λειτουργεί, αντιθέτως η εταιρεία ήταν ανοικτή. Η εφημερίδα κυκλοφόρησε για τελευταία φορά στις 22 Δεκεμβρίου 2011 και στη συνέχεια η έκδοση διακόπηκε ύστερα από τις 48ωρες κυλιόμενες απεργίες που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ.


Σχολιάστε εδώ