επί του πιεστηρίου

Μην περιμένεις από τους άλλους. Ούτε να καταφεύγεις στην εύκολη δικαιολογία που δεν στοιχίζει τίποτε, ότι οι άλλοι σου φταίνε… Οδηγό πρέπει να έχεις πάντα τον στίχο «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή». Και χαμόγελο…

Αισιόδοξος για τον νέο χρόνο είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας. Έρχεται μέσα στο 2013 η ώρα της εξόδου προς την ανάπτυξη που θα οδηγήσει λογικά γρήγορα στην αποκατάσταση των ζημιών για κάθε οικογένεια, τονίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση και συνεργασία και όχι συγκρούσεις, θάρρος στις δυσκολίες και ευφυΐα στις ευκαιρίες, με έγνοια για την πατρίδα και κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε δυσκολία. Να ʼσαι καλά, πρόεδρε.

Άρχισε τις επενδύσεις στην Ελλάδα ο ανοιχτοχέρης εμίρης του Κατάρ. Αγόρασε δύο ξενοδοχεία στην Κέρκυρα. Το ένα θα το χρησιμοποιεί ο ίδιος.

Υπομονή μέχρι το 2020… Τότε εκτιμά η Alpha Bank στο οικονομικό της δελτίο τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας σε οικονομία «ΑΑΑ». Τι είναι επτά χρόνια… Ούτε καν 10 χρόνια… Πού θα πάει, θα περάσουν. Το θέμα είναι πόσοι μέχρι τότε θα έχουν μείνει ζωντανοί για να πανηγυρίσουν…

Σε λίγο θα απαγορευθούν τα τζάκια, τα μαγκάλια, οι ξυλόσομπες και ό,τι γενικά καίει ξύλα, στα οποία έχουν καταφύγει πάρα πολλοί, ακόμη και μέσα στην Αθήνα, από τη στιγμή που λογω των άγριων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και τη χωρίς σταματημό φοροεπιδρομή, δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο για να πάρει μπροστά το καλοριφέρ. Αιτία ότι γέμισε ο ουρανός καπνό και η αιθαλομίχλη προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα και διάφορες άλλες συνέπειες στην υγεία. Όμως συνέπειες, και μάλιστα πολύ οδυνηρές, έχει και η αφραγκία. Δεν έγινε ξαφνικά… ρομαντικός ο κόσμος και είπε να ανάψει το τζάκι ή πήγε και πήρε ξυλόσομπα γιατί νοστάλγησε τις παλιές εποχές… Κατέφυγε σʼ αυτά γιατί δεν είχε άλλον τρόπο για να ζεσταθεί κάπως η οικογένειά του. Εντάξει, υπάρχει πρόβλημα. Η λύση δεν είναι πονάει δόντι, κόβεις κεφάλι. Να προφυλαχθεί η δημόσια υγεία, αλλά και να βρεθεί τρόπος για να μην πεθάνει κόσμος από το κρύο.

Δεν προλάβαμε να πούμε δόξα σοι ο Θεός, πήραμε τη δόση των 34,5 δισ. ευρώ, έπειτα από 6 μήνες μαρτυρίου παίρνουμε δεν παίρνουμε τη δόση, και τώρα, μέσα στις γιορτές, το ίδιο πάλι βασανιστήριο: Αν θα πάρουμε την επόμενη δόση, που είναι για τον Μάρτιο. Ποιος εγκέφαλος από το Μαξίμου δεν αφήνει τον κόσμο να ηρεμήσει, να χαμογελάσει λιγουλάκι ούτε αυτές τις χρονιάρες μέρες; Μαζοχιστές γίνανε όλοι τους;

Πάρα πολύ σωστή ήταν η επιλογή του καθηγητή Σωτήρη Γκλαβά από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο για τη θέση του προέδρου του καταταλαιπωρημένου τα τελευταία χρόνια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ενός θεσμού που έχει προσφέρει πάρα πολλά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα. Και ο κ. Γκλαβάς έχει αποδείξει ότι διαθέτει τις ευαισθησίες που πρέπει να έχει ο επικεφαλής του πολύ κρίσιμου αυτού Οργανισμού για τις νέες γενιές.

Αληθεύει ότι μεταξύ ΔΕΗ και ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) υπάρχει μεγάλη κόντρα; Και ότι αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι οι μεν της ΔΕΗ συνεχίζουν να έχουν υψηλούς μισθούς, ενώ στη ΡΑΕ έχουν γίνει μεγάλες μειώσεις; Ενδεικτικό είναι ότι ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής έπαιρνε 10.000 ευρώ τον μήνα και τώρα παίρνει 5.000 ευρώ. Και επειδή έχει τεθεί θέμα για αύξηση της τιμής του ρεύματος από τη ΔΕΗ, και ότι την απόφαση θα πάρει η ΡΑΕ, η αλήθεια είναι ότι την τελική απόφαση την παίρνει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Παραμονή Χριστουγέννων στο κέντρο της Αθήνας. Σύνταγμα μέχρι Κλαυθμώνος και λίγο παρακάτω. Πάρα πολύς κόσμος, συνωστισμός κυριολεκτικά. Οικογένειες με τα παιδιά τους. Ματιές στις βιτρίνες, όλο και κάποια ψώνια. Με… ρέγουλα! Για το καλό. Η πλειονότητα του κόσμου που κυκλοφορούσε, τσάντες δεν κρατούσε. Δείγμα ότι το πορτοφόλι δεν αντέχει πια… Οι μεγαλύτερες ουρές ήταν μπροστά από τα ΑΤΜ των τραπεζών. Αναλήψεις όχι μόνο για τα γιορταστικά έξοδα, αλλά και για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, που η προθεσμία τους λήγει αύριο.


Σχολιάστε εδώ