Εξοντωτικά τα πρόστιμα του ΕΣΡ σε περιφερειακά κανάλια

Συνολικά έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 320.000 ευρώ! Πρόστιμα που οδηγούν στο λουκέτο, και ενδεχομένως «κάποιοι» να στοχεύουν σε αυτό για δικούς τους λόγους, ίσως γιατί ενοχλεί επειδή έχει μεγάλη τηλεθέαση. Οι εργαζόμενοι στο TRT ανησυχούν και με επιστολή τους προς τους αρχηγούς των κομμάτων, τον πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Εργασίας ζητούν την παρέμβασή τους, επισημαίνοντας ότι «το ΕΣΡ κλείνει επιχειρήσεις και μας στέλνει στην ανεργία».

Στη διαμαρτυρία τους υπογραμμίζουν ακόμη ότι ο νόμος δεν προβλέπει για το ίδιο αδίκημα την ίδια ποινή μεταξύ πανελλαδικών και περιφερειακών καναλιών. Και δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί θα ήταν πέραν κάθε λογικής και δικαίου, αφού είναι πολλαπλάσιος ο τζίρος ενός πανελλαδικού καναλιού, π.χ. του Mega, από ενός περιφερειακού, όπως το ΤRT, που πρέπει να σημειωθεί ότι τα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί αντιστοιχούν στο 50% του τζίρου του!

Δικαιολογημένα επίσης ερωτήματα προκαλεί η βιασύνη του ΕΣΡ να κοινοποιήσει τα πρόστιμα στη ΔΟΥ Βόλου πριν εκδοθεί η απόφαση επί των αιτήσεων θεραπείας που έχουν υποβληθεί.


Σχολιάστε εδώ