Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε…

Όπου είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή και να ανταλλάξει απόψεις με τους πολίτες. Μου επισημαίνουν αρμοδίως ότι δεν επρόκειτο ακριβώς για τις κλασικές «εξόδους» που κάνουν πολιτικοί σε εορταστική περίοδο, μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων. Στόχος των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου ήταν να «τσεκάρουν» το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία έναντι του πρωθυπουργού τη δεδομένη στιγμή. Λοιπόν, τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν είναι, λένε, κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά. Το γεγονός ότι και τις δύο φορές δεν υπήρξαν αποδοκιμασίες ή διαμαρτυρίες δείχνει, λένε, ότι οι πολίτες, πρώτον, κατανοούν την αναγκαιότητα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Και, δεύτερον, ότι αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Σαμαράς για τη σωτηρία της χώρας!

Ο Μ. Βορίδης συγκαταλέγεται μεταξύ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που δεν τα… ενθουσιάζει η ιδέα της δημιουργίας από τον Αντ. Σαμαρά μιας νέας παράταξης, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες του σημειώνει ότι αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση έχει να φέρει σε πέρας ένα σημαντικό έργο, που αφορά τη σωτηρία της χώρας. Κατά συνέπεια, τονίζει, οι όποιες πολιτικές πρωτοβουλίες (διεργασίες) συνιστούν περιττή πολυτέλεια. Αν όχι επικίνδυνη. Καθώς είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν τριβές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας από στελέχη που θα διαφωνήσουν με την προοπτική διάλυσης της παράταξης. Εν κατακλείδι, ο κ. Βορίδης θεωρεί ότι η συζήτηση που έχει ξεκινήσει είναι άκαιρη και δεν προσφέρει τίποτα…

ΔΕΝ είναι η πρώτη φορά που ο νυν και ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ έρχονται σε αντιπαράθεση. Οι Π. Λειβαδάς και Ν. Καραχάλιος είχαν βρεθεί αντιμέτωποι και στη διάρκεια της προηγούμενες κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας (2004-9), όταν βρίσκονταν σε αντίπαλα «στρατόπεδα». Ο πρώτος ήταν στενός συνεργάτης του Θ. Ρουσόπουλου, ενώ ο δεύτερος ήταν (και είναι) «άνθρωπος» του Β. Μεϊμαράκη. Όσοι έχουν ισχυρή μνήμη, θυμούνται ότι η «σύγκρουση» των κ. Ρουσόπουλου – Μεϊμαράκη «σημάδεψε» τη συγκεκριμένη περίοδο και… στοίχισε στον δεύτερο τη θέση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ