Ένα χρόνο μας κρατούν εγκλωβισμένους…

Η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα, έχει οδηγήσει τους υπαλλήλους σε οριακές καταστάσεις, καθώς μένουν απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες, με την Ιπποκράτους μετά βίας να κατορθώνει να πληρώσει ένα μεγάλο μέρους των δώρου.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δημόσια παραδεχθεί το μέγεθος του προβλήματος, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για το τι θα συμβεί. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο κ. Βενιζέλος αμφισβητεί την ύπαρξη επιστολών εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ που κατέφυγαν σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.

«Το ότι διακινείται στο διαδίκτυο ένα κείμενο δεν σημαίνει πως το κείμενο αυτό είναι έγκυρο και απηχεί απόψεις πραγματικών προσώπων. Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά», είχε δηλώσει ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από σχετική ερώτηση του «Παρόν».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι αυτοί διατηρούν την ανωνυμία τους επειδή φοβούνται για τις τυχόν συνέπειες. Πρόκειται για περίπου 10 άτομα που εργάζονται στα γραφεία της Ιπποκράτους, αλλά και στην επαρχία, και κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο διαδίκτυο.

Σε επικοινωνία μαζί τους, τονίζουν πως αν βγουν δημόσια -πέρα από τα προβλήματα στο κόμμα- ο κόσμος θα τους θεωρήσει συνυπεύθυνους και θα τους βρίζει «με το δίκιο του». «Θα μας φωνάζει καλά να πάθουμε. γιατί εμάς δεν μας φυλάνε 10 αστυνομικοί», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που πουλούν ό,τι έχουν και δεν έχουν προκειμένου να επιβιώσουν και άλλοι που αναγκάζονται να πάνε στα συσσίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πάρει 750 ευρώ έναντι, από το σύνολο του δώρου που είναι 1.000 ευρώ.

Αναφορικά με τον τρόπο που θα διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, τονίζουν πως «δεν είμαστε ένα σώμα. Κάποιοι έχουν πάει στην επιθεώρηση εργασίας, άλλοι κινούνται ίσως και νομικά και ψάχνουν τρόπους να κατοχυρώσουν αυτά που δικαιούνται».

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται ότι θα υπάρξουν απολύσεις, αφού δεν μπορεί ένα κόμμα του 45% να έχει τον ίδιο κόσμο με ένα του 12%. «Όμως είναι χυδαίο ότι εδώ και έναν χρόνο μας κρατούν εγκλωβισμένους. Ούτε στο ταμείο ανεργίας δεν μπορούμε να πάμε», λένε και εύχονται σε όλους καλές γιορτές.

Παν. Τζαννετάτος


Σχολιάστε εδώ