Άσχημη χρονιά το 2012 για το ΚΚΕ

Η πορεία αυτή όπως είναι φυσικό προκαλεί προβληματισμό στα μέλη και τους φίλους του κόμματος και αναμένεται να απασχολήσει έντονα τον προσυνεδριακό διάλογο που αρχίζει σύντομα στην πορεία του κόμματος προς το συνέδριο που θα γίνει τον Απρίλιο. Η ηγεσία του κόμματος με τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής που έδωσε στη δημοσιότητα επιμένει ότι η γραμμή που ακολουθήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν γενικά στη σωστή κατεύθυνση και ως εκ τούτου η προσυνεδριακή συζήτηση που θα γίνει δημόσια μέσα από τον «Ριζοσπάστη» θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού θα δείξει την απήχηση που έχουν στη βάση του κόμματος οι εκτιμήσεις της ηγεσίας. Όπως είναι ήδη γνωστό η Α. Παπαρήγα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της για το εάν θα συνεχίσει να ηγείται του κόμματος, στο τιμόνι του οποίου είναι από το 1991.
Παρά την άσχημη συγκυρία τα στελέχη του κόμματος τονίζουν ότι το ΚΚΕ θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για να γίνει το 2013 η χρονιά «λαϊκής χειραφέτησης, αναζωογόνησης και ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος ώστε να μπορέσει ο ίδιος ο λαός να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα, να προστατευθούν οι άνεργοι και οι φτωχές λαϊκές οικογένειες». Όσο πιο γρήγορα, υπογραμμίζουν, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες πουν όχι στις θυσίες για την καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, τόσο πιο ικανός θα γίνει ο λαός και στον καθημερινό του αγώνα αλλά και για να καθορίσει αυτός τις εξελίξεις προς όφελός του για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Στον Περισσό έχουν επίγνωση ότι στις επόμενες εκλογές –όποτε αυτές γίνουν– θα συμπιεστεί εκ νέου από το δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό από τώρα οργανώνουν την άμυνά τους στρέφοντας τα βέλη τους κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο χαρακτηρίζουν ανοιχτά ως κόμμα διαχείρισης του συστήματος.
Χαρακτηριστικά στο μήνυμα για την νέα χρονιά τονίζεται ότι «το ΚΚΕ, παρά τις δύσκολες συνθήκες που δρα το λαϊκό κίνημα, με συνέπεια, αισιοδοξία, αποφασιστικότητα μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία θα ριχτεί στη μάχη για να μην περάσουν τα τρομοκρατικά διλήμματα, τα αντιλαϊκά μέτρα των κομμάτων της συγκυβέρνησης και των συμμάχων της. Να μην εξαπατηθούν ξανά τα λαϊκά στρώματα από τα κόμματα που υπόσχονται φιλολαϊκές λύσεις μέσα στις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».
Το ΚΚΕ με σταθερότητα επιμένει στη θέση ότι μόνη λύση διεξόδου είναι ο δρόμος για «την κατάκτηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας, ώστε να γίνουν οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις κοινωνική ιδιοκτησία, να αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, να διαγραφεί μονομερώς το χρέος.
Αυτός είναι ο δρόμος για να κατακτήσουν η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, οι νέοι, οι γυναίκες τα σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα και να μην πληρώνουν με ανεργία και φτώχεια τα αδιέξοδα και την κρίση που φέρνει ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η προσαρμογή της χώρας στην ΕΕ».


Σχολιάστε εδώ