Ποια media αγόρασαν – Ποια έβαλαν λουκέτο
Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και Πέτρος Κυριακίδης ήταν προ τεσσάρων ετών οι σωτήρες των Μέσων Ενημέρωσης, καθώς αγόραζαν σχεδόν ό,τι κινούνταν. Σήμερα, μετά το «διαζύγιο» των δύο ανδρών, τα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχουν βρίσκονται σε κατάσταση φθοράς ή καταστροφής, ενώ κάποια έχουν ήδη κλείσει.
Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, παράλληλα με την Proton Bank, άρχισε να αγοράζει media, ενώ χτύπησε και την «πόρτα» της ΠΑΕ Ολυμπιακός, της Rd Land και της Καραϊσκάκης ΑΕ, έχοντας αποκτήσει το 50% της εταιρείας.
Στους μεγάλους ομίλους, ο Λ. Λαυρεντιάδης αγόρασε από τον ΔΟΛ την αγγλόφωνη «Athens News», η οποία κυκλοφορεί μέχρι σήμερα. Επιχείρησε να ελέγξει την «Ελευθεροτυπία» και τελικά απέκτησε μέσω ΧΑ το 9,62% της Χ.Κ. Τεγόπουλος, μέσω της ΝΕΠ Εκδόσεις. Η ίδια εταιρεία απέκτησε το 13,38% του Πήγασου κι έτσι απέκτησε εμμέσως και συμμετοχή στο Mega.
Στην περίπτωση του Φαλήρου, ο Πέτρος Κυριακίδης αγόρασε το 10% του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ποσοστό που ελέγχει έως και σήμερα. Ο Σωκράτης Κόκκαλης, με τη σειρά του, πούλησε στον Λ. Λαυρεντιάδη τον Flash, οι εργαζόμενοι του οποίου είναι απλήρωτοι και απεργούν, και το Sport TV, το οποίο λέγεται πως πέρασε σε τηλεοπτικό παραγωγό που έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Ευ. Βενιζέλο. Μαζί αποκτήθηκε ένα ακόμη κανάλι, το ΔΕΚΑ, από τον Γιώργο Τράγκα. Στον έλεγχο του Πέτρου Κυριακίδη πέρασαν οι εφημερίδες «Σφήνα», η οποία και έκλεισε, η «City Press» του Γιώργου Κύρτσου, η «Espresso», που επέστρεψε στον Γ. Φιλιππάκη, και η «Espresso Κύπρου». Ακόμη, υπήρξε συμμετοχή του Λαυρεντιάδη στη «Veto» (49%), η οποία και έκλεισε, στην «Ισοτιμία», που επίσης έβαλε λουκέτο, και το 50% του περιοδικού «Επίκαιρα», από το οποίο στη συνέχεια αποχώρησε η πλευρά Κυριακίδη και ελέγχεται πλέον εξ ολοκλήρου από τις Εκδόσεις Λιβάνη.