Πλήγμα για την εικόνα του ΚΚΕ οι μαζικές απολύσεις στον «Ριζοσπάστη»

Πλέον τα στελέχη του κόμματος στην πορεία προς το Συνέδριο του Απρίλη θα έρχονται αντιμέτωπα με την κατηγορία ότι το ΚΚΕ συμπεριφέρεται στους εργαζομένους του όπως οι κλασικοί καπιταλιστές, δηλαδή με απολύσεις όταν οι επιχειρήσεις τους δεν πηγαίνουν καλά.

Η ηγεσία του κόμματος στην ενημέρωση που έκανε στο προσωπικό του «Ριζοσπάστη» δήλωσε ότι η σχετική απόφαση του Πολιτικού Γραφείου για απολύσεις είναι αμετάκλητη και οφείλεται στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κόμμα το οποίο έχει πληγεί και αυτό από την τρέχουσα οικονομική κρίση. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για 30 απολύσεις δημοσιογράφων και υπαλλήλων αλλά δεν δόθηκε κανένα στοιχείο για το ποιοι θα είναι αυτοί που θα οδηγηθούν στην ανεργία απλώς τονίστηκε κατηγορηματικά ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα.

Δεν είναι ό,τι καλύτερο περίμενε το ΚΚΕ στην πορεία προς το Συνέδριο αφού ήθελε να βάλει στη δημόσια ατζέντα τις θέσεις του κόμματος για την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα και τις αλλαγές στο πρόγραμμα και το καταστατικό του.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η ίδια η Α. Παπαρήγα λέγοντας ότι αιτία των περικοπών και των απολύσεων είναι η οικονομική καπιταλιστική κρίση η οποία, όπως ανέφερε, πλήττει και μεσαίες και μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες δεν μπορούν να σταθούν, κλείνουν και κάνουν και απολύσεις.

Η διεύθυνση της εφημερίδας σε σχετικό άρθρο αναφέρει ότι η μείωση του αριθμού όσων εργάζονται στον «Ριζοσπάστη» «προκύπτει ως αναγκαιότητα για να συνεχίσει να εκδίδεται απρόσκοπτα η εφημερίδα ως όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ».

Την αναγκαιότητα αυτή, τονίζεται στο άρθρο, δεν τη συμμερίζονται και δεν την αναγνωρίζουν οι εχθροί και οι άσπονδοι φίλοι που με αφορμή την μείωση του προσωπικού του «Ριζοσπάστη» βρήκαν ευκαιρία για μια ακόμα φορά να χτυπήσουν το ΚΚΕ και να το εμφανίσουν ότι είναι ίδιο με τα άλλα κόμματα και τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις.

Το ΚΚΕ, τονίζουν τα στελέχη του, έχει ενημερώσει και με δημόσιες παρεμβάσεις για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που οδήγησε στην υπαγωγή της Τυποεκδοτικής στο άρθρο 99 και στο κλείσιμο της τηλεόρασης και υπογραμμίζουν ότι αυτές οι αναγκαστικές επιλογές ζημίωσαν πριν από όλα το ίδιο το κόμμα αφού συρρικνώθηκαν τα Μέσα της προπαγάνδας του σε μια περίοδο που τα στελέχη του ΚΚΕ είναι ουσιαστικά αποκλεισμένα από τα κυρίαρχα αστικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η μείωση, λένε, του προσωπικού του «Ριζοσπάστη» έρχεται σε συνέχεια άλλων αποφάσεων για τον περιορισμό των εξόδων του κόμματος που αφορούν πρώτα και κύρια τα επαγγελματικά στελέχη που εργάζονται στο ΚΚΕ. Ακόμα, ισχυρίζονται, και στον «Ριζοσπάστη» η απόφαση για μείωση του προσωπικού πάρθηκε αφού εξαντλήθηκε κάθε άλλο μέσο που δεν έθιγε τους εργαζομένους στην εφημερίδα και δεν έγιναν μειώσεις μισθών όπως σε όλα τα άλλα αστικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην εικόνα του ΚΚΕ, το οποίο μαχητικά σε τόπους δουλειάς παλεύει κατά των απολύσεων και των μειώσεων των μισθών και τώρα εμφανίζεται να εφαρμόζει στην πράξη αυτά που αλλού καταγγέλλει.


Σχολιάστε εδώ