Ο φόβος της Ατλέτικο κόβει τις μεταγραφές

Μπορεί να αποτελεί σκληρό καρύδι η ομάδα του Νίκου Καράμπελα και μέχρι πρότινος του Φάνη Γκέκα, αλλά ούτε εμπειρίες στην Ευρώπη έχει, ούτε το ρόστερ για να αντέξει στις δύο μάχες με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Η κληρωτίδα, όμως, επεφύλαξε άσχημο παιχνίδι στους «ερυθρόλευκους». Αν περάσει το εμπόδιο της Λεβάντε, ο Ολυμπιακός θα βρει στον δρόμο του μία εκ των Ρούμπιν Καζάν και Ατλέτικο Μαδρίτης. Με τους Ρώσους έπαιξε και πέρσι ο Ολυμπιακός. Τους πέρασε χάρη στον Ρόι Κάρολ. Αλλά φέτος η Ρούμπιν έχει ενισχυθεί στον μέγιστο βαθμό, ακόμα και με τους πρώην «Πειραιώτες», τον Ιβάν Μαρκάνο και τον Πάμπλο Ορμπάιθ. Ο εφιάλτης, όμως, για τον Ολυμπιακό ονομάζεται Ατλέτικο Μαδρίτης. Η κάτοχος του Γιουρόπα αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί και για τη φετινή διοργάνωση, χάρη στο απίστευτο κρεσέντο του Ρανταμέλ Φαλκάο. Έτσι, στον Πειραιά πάγωσαν κάθε σκέψη για έξτρα μεταγραφική ενίσχυση.

Στη συνάντησή του με τα στελέχη της Θύρας 7, βέβαια, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεσμεύτηκε να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για την ομάδα. Αλλά και οι οπαδοί αντιλαμβάνονται ότι, ακόμα και με δύο πρωτοκλασάτες μεταγραφές, η πρόκριση επί της Ατλέτικο θα παραμείνει εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Παρά τα ρεκόρ που σπάει φέτος ο Ολυμπιακός, αρκετοί εκφράζουν αμφιβολίες για τη δυνατότητα του Πορτογάλου να καθοδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» σε ευρωπαϊκή διάκριση, ενώ ακούγονται παράπονα και για την απόδοση της ομάδας. Με αποκορύφωμα, βέβαια, την τραγική εικόνα στον επαναληπτικό με την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, ο Ζαρντίμ θα μείνει πιθανότατα στον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι. Εάν βελτιωθεί θεαματικά η απόδοση των «ερυθρολεύκων», τότε θα πάρει τα κλειδιά του Ρέντη και για την επόμενη σεζόν. Σε διαφορετική περίπτωση, οι Πειραιώτες θα αναζητήσουν άλλον προπονητή, με την αναζήτηση να επικεντρώνεται στην ισπανική αγορά και πρώτο φαβορί τον Γκρεγκόριο Μανθάνο, με τον οποίο υπήρξαν επαφές και πριν από μερικούς μήνες, όταν βρισκόταν στον αέρα ο Ζαρντίμ.

Στο μεταγραφικό παζάρι ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει τον Πίνο, ενώ μπορεί να γίνουν άλλες δύο μεταγραφές. Όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα αποχωρήσουν ο Φέισα και ο Τοροσίδης.


Σχολιάστε εδώ