Μικρά & ενοχλητικά

Διαμεσολαβητής

Τον σκοπό του ταξιδιού-αστραπή του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου στο Φανάρι προσπαθούν να ανακαλύψουν οι μητροπολίτες. Οι κακές γλώσσες λένε πως ανέλαβε διαμεσολαβητικό ρόλο για να ρίξει γέφυρες μεταξύ του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και στενού του φίλου που θεωρείται persona non grata στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο καιρός θα δείξει αν πέτυχε τον σκοπό του το ταξίδι…

Καλό en face

Ποιος φιλόδοξος μητροπολίτης στεκόταν πρόσφατα μέσα στο «ιερό» και φώναζε απεγνωσμένα στον διάκο του να αφήσει στο πλάι τα δικεροτρίκερα και να αρπάξει τη φωτογραφική μηχανή για να του κάνει καλές λήψεις; Όταν το en face, που λένε και οι Γάλλοι, είναι καλό. Είναι κρίμα, διάκε, να το χάσει ο Σεβασμιώτατος!

Υπερβολές

Παρότι ο «βενιαμίν» της Ιεραρχίας θα έπρεπε να δίνει το καλό παράδειγμα, μπας και τον ακολουθήσουν οι γηραιότεροι, ο Μητροπολίτης Χίου συνεχίζει στα βήματα των παλαιότερων. Με τυμπανοκρουσίες και χρυσούς σταυρούς, σε καιρό κρίσης και πρωτοφανούς ανέχειας για τον κόσμο, τίμησε τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού του. Μπορεί ο άνθρωπος, πράγματι, να έχει αξιόλογη προσφορά στον τόπο. Είναι πρόκληση, όμως, έλεγαν ιερείς στο νησί, οι φανφάρες και τα περιττά έξοδα, την ίδια στιγμή που ο κόσμος κυριολεκτικά πεινάει. Εκτός αν πιστεύετε πως του αρκεί μόνον η… πνευματική τροφή!


Σχολιάστε εδώ