κάτω στον Πειραιά…

Απαντώντας, ο δήμαρχος τόνισε ότι τόσο η Μετρό ΑΕ όσο και η έφορος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Πειραιά τον έχουν διαβεβαιώσει πως δεν θα χαθεί κανένα αρχαίο αντικείμενο, ενώ τα σταθερά σημεία θα αναδειχθούν μέσα από βιτρίνες, αφού θα υπάρξει φροντίδα ώστε οι διάδρομοι και οι στοές να μην περνάνε από αυτά. Τα αντικείμενα που μπορούν να μετακινηθούν θα τοποθετηθούν σε ειδικές προθήκες, όπως συμβαίνει και σε άλλους σταθμούς του Μετρό (Μοναστηράκι, Σύνταγμα κ.λπ.).

// Χθες, Παρασκευή, επρόκειτο να εξοφληθούν οι καθαρίστριες των σχολείων. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας εκπρόσωποι των καθαριστριών είχαν συγκεντρωθεί σε θεωρείο και απαιτούσαν τα δεδουλευμένα. Ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι τη μισθοδοσία τους τη στέλνει το υπουργείο Παιδείας και ο δήμος απλώς τη διανέμει. Διευκρίνισε όμως ότι, ύστερα από ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, τα χρήματα θα κατατίθεντο στον δήμο χθες, οπότε και θα μοιράζονταν στις καθαρίστριες των σχολείων.

// Κέρδισε τις εντυπώσεις ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μπάμπης Τουμπέκης με την ομιλία του στο δημοτικό συμβούλιο για τον ισολογισμό του δήμου. Αναγνώρισε ότι ο δήμος περνάει πολύ δύσκολες ώρες, αλλά, όπως είπε, οι δημότες αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που γίνονται και στηρίζουν τη δημοτική αρχή. Προσπαθούμε, υπογράμμισε, να ικανοποιούμε αιτήματα χωρίς -ουσιαστικά- πόρους! Γι’ αυτό και στον ισολογισμό αποτυπώνεται μια σκληρή διαχείριση.

// Όλα τα παιδιά των ανέργων Πειραιωτών θα βρίσκουν θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, άσχετα αν η νομοθεσία προβλέπει ότι αν ένας γονιός είναι άνεργος δεν μπορεί να βάλει το παιδί του σε σταθμό επειδή -υποτίθεται- μπορεί να το φροντίζει ο ίδιος, αφού δεν εργάζεται!

// Καμία μελέτη για κανένα έργο που θα προοριζόταν για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ δεν βρέθηκε στον δήμο όταν ανέλαβε καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή. Το αποκάλυψε ο δήμαρχος σε εκπομπή του δημοτικού ραδιοσταθμού Κανάλι 1, τονίζοντας ότι σήμερα έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η κατασκευή της Ραλλείου Σχολής, η αποχέτευση του 5ου Διαμερίσματος, η ανακαίνιση του νεοκλασικού κτιρίου στη γωνία Βασ. Γεωργίου και Βούλγαρη, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί η ένταξη του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Κτήμα Δηλαβέρη. Ήδη έχουν προχωρήσει και οι διαδικασίες για τον ποδηλατόδρομο-πεζόδρομο από τη Λεύκα μέχρι τον σταθμό του ΟΣΕ στον Αγ. Διονύση και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από την Ακτή Βασιλειάδη μέχρι την Ακτή Μιαούλη, τη Β΄ Μεραρχίας και το Πασαλιμάνι, προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ.

// Στην εορταστική ατμόσφαιρα μπαίνει και ο Δήμος Κορυδαλλού, με εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Έτσι το Σαββατοκύριακο έχουν προγραμματιστεί πολλές εκδηλώσεις στην πλατεία Μέμου και στο Πνευματικό Κέντρου του δήμου. Τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας τα μέλη των ΚΑΠΗ και των χορωδιών του δήμου, μαζί με μαθητές και γονείς από όλη την πόλη τραγουδούν τα κάλαντα και γιορτινά τραγούδια για να συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το πρόγραμμα Στηρί-ΖΩ και τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου, το Χαρούμενο Ξωτικό, παρέα με τη Βασιλίτσα, το Έλατο και τον Χιονάνθρωπο, θα παίξουν, θα χορέψουν και θα διασκεδάσουν τους μικρούς φίλους σε ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα.

// Συνεχίστηκαν και την περασμένη εβδομάδα οι επιχειρήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά για την πάταξη του παρεμπορίου. Από τις 9/12/2012 έως τις 16/12/2012 οι δημοτικοί αστυνομικοί κατέσχεσαν στο κυριακάτικο παζάρι και σε διάφορα άλλα σημεία της πόλης τρεις χιλιάδες (3.000) πακέτα τσιγάρα, σαράντα τρία ζεύγη αθλητικά παπούτσια, πάνω από εκατό τσάντες, πορτοφόλια και ζώνες και εκατοντάδες άλλα μικροαντικείμενα.

// Σημαντική εξέλιξη στον Δήμο Σαλαμίνας. Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Β, του ΠΑΣΟΚ, πρώην υποψήφιος βουλευτής, πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Αλαΐσκας, ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του Σπύρου Σοφρά, επικαλούμενος πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους. Η κίνηση αυτή του Βασίλη Αλαΐσκα, ο οποίος διαθέτει μεγάλο κύρος στην τοπική κοινωνία, θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων δεδομένων τόσο για τον Δήμο Σαλαμίνας, όσο και για τις προσεχείς εξελίξεις. Να σημειώσουμε ότι ο Σπ. Σοφράς είχε χρώμα ΠΑΣΟΚ.

// Σε πλήρη εξέλιξη είναι η εκστρατεία του ΠΕΣΥΔΑΠ εναντίον της παράνομης υλοτομίας στο όρος Αιγάλεω. Η ομάδα περιφρούρησης που ήδη ανέλαβε υπηρεσία με οχήμτα 4Χ4 ανακαλύπτει συνεχώς κομμένα δέντρα. Πρόκειται για δύσκολη μάχη σε μια περιοχή που πλήττεται κατά κύριο λόγο από την οικονομική κρίση, αφού η ανάγκη θέρμανσης κάνει τους ανέργους ή άλλους με ελάχιστα εισοδήματα, που αδυνατούν να πληρώσουν στη ΔΕΗ ή για την αγορά καυσίμων, να προσπαθούν για εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης. Η ζημιά όμως είναι μεγάλη. Πληροφορούμαστε όμως ότι για το θέμα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον διεθνές μέσο ενημέρωσης. Αντιπρόσωποί του ήδη επισκέφτηκαν την περιοχή, συνοδευόμενοι από στελέχη του ΠΕΣΥΔΑΠ. Τους φάνηκε πολύ περίεργο σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την Ομόνοια, μέσα στο Λεκανοπέδιο, να κόβονται δέντρα για θέρμανση. Ίσως όμως έτσι να καταλάβουν πώς μας κατάντησαν με τα Μνημόνιά τους.

// Μελέτη για την ίδρυση δημοτικού κτηνιατρείου στον Πειραιά υπέβαλε στον δήμαρχο ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αγγελόπουλος, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη τόσο με τα αδέσποτα ζώα, όσο και με εκείνα που έχουν ιδιοκτήτη, δεδομένου ότι θα υπάρχει δυνατότητα να εξυπηρετούνται όλα τα ζώα, να καταγράφονται και να παρακολουθούνται. Ο κ. Αγγελόπουλος ετοιμάζει μελέτες και για άλλα θέματα που απασχολούν την πόλη, καθώς ζει και εργάζεται στον Πειραιά και έχει άποψη για τα ανοιχτά του «μέτωπα».

// Μια μεγάλη έκπληξη ετοιμάζει αυτόν τον νέο χρόνο το Κανάλι 1. Ο πρόεδρός του Κυριάκος Μανωλάκος έχει σχεδόν κλείσει μια σημαντική συμφωνία και θα την ανακοινώσει μετά τις γιορτές. Στο μεταξύ ο δημοτικός ραδιοσταθμός, παρά την κρίση που έχει μηδενίσει παντού τις διαφημιστικές δαπάνες, ετοιμάζει τη δική του «διαφημιστική επανάσταση» που αναμένεται να αποφέρει σημαντικούς πόρους μετά από 20 περίπου χρόνια διαφημιστικής… άπνοιας.

// Η τελευταία παρουσία του Τάκη Κουβάτσου ως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ήταν εκείνη στην τελευταία συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης, για το επόμενο μισό της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής θα εκλεγεί άλλος πρόεδρος, τον οποίο θα υποδείξει ο δήμαρχος. Ο Τ. Κουβάτσος πρόσφερε πολλά στον δήμο, καθώς περίπου επί τρεις δεκαετίες εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος και κλείνει την καριέρα του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της πόλης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Σχολιάστε εδώ