Από τη σφαγή των νηπίων της Βηθλεέμ στη σφαγή των πολυτέκνων

Έτσι και η κυβέρνηση. Νομίζει ότι με τα όσα πράττει θα επιτύχει την εξόντωση και εξαφάνιση των πολυτέκνων. Προέβη με τις διατάξεις του Ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222Α 12-11-2012) στην κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων και της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας, ως και του επιδόματος του τρίτου τέκνου και της παροχής των 2.000 ευρώ για τη γέννηση του 3ου, 4ου κ.λπ. τέκνων. Ουδεμία πλέον μητέρα από τις 175.000 θα λαμβάνει την πολυτεκνική σύνταξη!

Έπραξε δε τα παραπάνω προκειμένου να εξοικονομήσει 86.000.000 ευρώ, όπως αναγράφεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (σελ. 45-46), που συνόδευε το σχέδιο του παραπάνω νόμου στη Βουλή. Ενώ αρνήθηκε να δεχθεί την πρόταση της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, με την οποία: «Τα χορηγούμενα από τον ΟΓΑ επιδόματα της πολύτεκνης μητέρας, ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, επιδόματα μητέρων τρίτου τέκνου, εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ του Ν. 3454/2006, από 1ης Νοεμβρίου 2012 και εφεξής καταβάλλονται μειωμένα κατά 15%, καταργουμένης κάθε διάταξης περί εισοδηματικών κριτηρίων».

Με την παραπάνω ρύθμιση η κυβέρνηση θα εξοικονομούσε περισσότερα, δηλ. 103.000.000 ευρώ, αφού η μηνιαία δαπάνη για όλα αυτά τα επιδόματα κ.λπ. ανέρχεται σε 57.500.000 ευρώ (επί 15% επί 12), όπως αυτό άλλωστε μπορεί να το διαπιστώσει οιοσδήποτε από τον ΟΓΑ.

Ο δε υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αγνοεί την ψήφιση της παραπάνω διατάξεως και με το υπʼ αριθμ. 553/26-11-2012 (δηλ. μετά 14 ημέρες από την δημοσίευση του νόμου!) έγγραφο του προς τη Βουλή, απαντώντας στον βουλευτή Γ. Κοντογιάννη, διαβεβαιώνει ότι: «δεν υπήρξε περικοπή των επιδομάτων των πολύτεκνων οικογενειών και ότι αυτά καταβάλλονται μέχρι σήμερα κανονικά όπως ορίζει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, μέσω του ΟΓΑ, ο οποίος λειτουργεί ως εντολοδόχος του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας…».

Όταν ο ίδιος ο υπουργός αγνοεί την ψήφιση της διατάξεως και εκθέτει τον εαυτό του με τον παραπάνω τρόπο, δείχνοντας ότι είναι εντελώς άσχετος, αντιλαμβάνεται ο κάθε πολίτης με ποιον τρόπο ψηφίζονται στη Βουλή οι διατάξεις!

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση φαίνεται ότι προχωρεί στον αποκεφαλισμό των πολυτέκνων καταργώντας και αυτά ακόμη τα γελοία αφορολόγητα για τα παιδιά. Αναφερόμενος σʼ αυτό, ο κορυφαίος έλληνας δημοσιογράφος κ. Γιάννης Μαρίνος σε άρθρο του («Βήμα» 9-12-2012) με τον τίτλο: «Δημογραφικό έγκλημα σε εξέλιξη…» επισημαίνει:

«…Αποκορύφωμα αυτής της φορολογικής λαίλαπας η πρόθεση να καταργήσει κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις που ισχύουν ως σήμερα για τους έχοντες τέκνα και ιδιαίτερα για τους πολυτέκνους. Ο εισηγητής αυτής της ηρώδειας έμπνευσης φέρεται ειπών ότι πολλά τέκνα έχουν μόνο οι πλούσιοι, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Δυστυχώς η ιδιότητά του ως καθηγητή επιβεβαιώνει τη ρήση του Μπίσμαρκ ότι η ανάθεση πολιτικών λύσεων σε καθηγητές οδηγεί σε καταστροφή… Αυτή η ανάλγητη και παράλογη σκέψη σε βάρος των πολυτέκνων (διευκρινίζω ότι δεν έχω τέκνα) θα φέρει σε αδιέξοδο τις οικογένειές τους. Και δείχνει να αγνοεί ότι κάθε άλλη δαπάνη μπορεί να περικοπεί (π.χ. σε αυτοκίνητα, ρουχισμό, διασκέδαση, ταξίδια, διακοπές κτλ.) εκτός από τον αριθμό των τέκνων. Εκτός αν τα σφάξεις…»!

Είμεθα περίεργοι να ιδούμε μέχρι πού θα φθάσει αυτή η απύθμενη μωρία των κυβερνώντων, οι οποίοι έχουν αποκοπεί από την ελληνική κοινωνία και ζουν εκτός τόπου και χρόνου, βυθίζοντες στην εξαθλίωση τους πολυτέκνους και τους λοιπούς, βεβαίως, πολίτες. Το μόνο που δεν θεσπίζουν οι νέοι Ηρώδες είναι η επιβολή ειδικού φόρου για κάθε τέκνο από το τρίτο και πέρα, αφού θεωρούν ότι ανήκουν στους έχοντες και κατέχοντες.

Εάν ζούσε ο μέγας εκείνος άνδρας, που ως ιεράρχης στάθηκε όρθιος απέναντι στην αυθαιρεσία της αυτοκράτειρας, βλέποντας σήμερα τη σφαγή των πολυτέκνων ο Ιερός Χρυσόστομος θʼ αναφωνούσε: «Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράττεται, πάλιν ορχείται, πάλιν ζητεί την κεφαλή των πολυτέκνων επί πίνακι»!

Προφανώς η κυβέρνηση επείγεται να εγκαταλείψει την εξουσία.

Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους.


Σχολιάστε εδώ