Αντεπίθεση Καμμένου

Οι διαρροές συνεχίσθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε επίπεδο πολιτευτών και προσώπων που κατείχαν επιτελικές θέσεις, ενώ είναι διάχυτη η αίσθηση ότι τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και ένας ή δύο ακόμη βουλευτές. Η απογοήτευση στο εσωτερικό του κόμματος είναι και έντονη και εμφανής, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν ανοιχτά τις ανησυχίες τους για συρρίκνωση της εκλογικής επιρροής τους.

Από την πλευρά του ο Π. Καμμένος στην προσπάθεια να ανακόψει τις φυγόκεντρες δυνάμεις συντηρεί, με δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, τις καταγγελίες περί «αποστασίας» καθώς και τα σενάρια για «σχέδιο διάλυσης» των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Παράλληλα επιχειρεί να υποβαθμίσει τη δυναμική των αποχωρήσεων με το επιχείρημα ότι το κόμμα δεν ιδρύθηκε και δεν συγκροτήθηκε από πρόσωπα, αλλά από τους έλληνες πολίτες. Αφήνοντας ωστόσο να διαφανεί η αγωνία του για τη στάση που θα τηρήσουν ορισμένοι από τους εναπομείναντες βουλευτές. Προκειμένου να αποτρέψει νέες διαρροές ο κ. Καμμένος προχώρησε σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων αναθέτοντας πρόσθετα καθήκοντα και αυξημένες αρμοδιότητες σε ορισμένα στελέχη, όπως π.χ. ο Τ. Κουίκ.

Μετά την αποχώρηση των κ. Μαρκόπουλου και Κουράκου (ιδιαιτέρως του πρώτου) η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποδυναμώθηκε, ενώ η αποχώρηση του Χρ. Ζώη ισοδυναμεί με πλήγμα στη δημόσια παρουσία του κόμματος. Επιπλέον ο κ. Καμμένος έχει να αντιμετωπίσει έναν ακόμη αστάθμητο παράγοντα: Το ότι υπάρχουν βουλευτές που δεν έχουν μεγάλη ιδεολογική συγγένεια, όπως οι κ. Δημαράς και Μαριάς. Στην τελευταία κρίση πήραν ανοιχτά θέση υπέρ του, αλλά είναι άγνωστο ποια στάση θα τηρήσουν σε μια νέα σύγκρουση με διαφορετικό περιεχόμενο και αιτία. «Αχίλλειος πτέρνα» για τον κ. Καμμένο η εκπεφρασμένη πρόθεσή του να συνεργαστεί μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Το γεγονός αυτό επικαλούνται ως λόγο τα περισσότερα από τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα. Στον μακρύ κατάλογο, που θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος το επόμενο διάστημα, προστέθηκαν οι Γ. Τζωρτζάτος (υποψήφιος βουλευτής Κεφαλονιάς), Τρ. Παχής (υποψήφιος στην Αχαΐα), Σοφ. Γιαννίκου (υποψήφια στη Χίο), Ν. Θεοχάρης (υποψήφιος στην Πιερία), Ν. Δρίτσας (Γραμματέας Συνδικαλιστικού), Γ. Παντελίδης (υπεύθυνος Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων) κ.ά.


Σχολιάστε εδώ