Το θέμα που «καίει»: θα πάμε Eurovision;

Γενικότερα η δημόσια τηλεόραση δεν είναι και στα καλύτερά της και ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Σίμος δίνει ηρωικές μάχες για να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα σε μια «τρικομματική» ΕΡΤ.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή…

Κεφάλαιο πρώτο: «Eurovision». Φωτιές άναψε η συνέντευξη του Τζώνυ Καλημέρη, στην οποία διευκρίνιζε ότι αν δεν βρεθεί χορηγός η δημόσια τηλεόραση δεν θα συμμετέχει στο μουσικό διαγωνισμό γιατί δεν πρόκειται η κρατική τηλεόραση να βγάλει λεφτά από το ταμείο της για τραγούδια… Πόσο κοστίζει όμως η Eurovision; Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 130.000 ευρώ, που αυτήν τη στιγμή, αν μη τι άλλο, θα πρέπει να τα διαθέσει στην ΕΤ-1, αν δεν θέλει να δει το κανάλι να κατεβάζει ρολά, αφού μας έχει τρελάνει στην επανάληψη. Καινούργιο πρόγραμμα πρέπει να παράσχει και όχι σόου.

Κεφάλαιο δεύτερο: «Σπύρος Παπαδόπουλος». Ο ηθοποιός και παρουσιαστής με την εκπομπή του, «Στην υγειά μας», βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, καθώς πολλοί από το χώρο υποστηρίζουν ότι τα 10.000 ευρώ που κοστίζει το κάθε επεισόδιο της εκπομπής είναι αρκετά «τσιμπημένο» νούμερο. Την απάντησή του όμως σε όλους όσοι τον κατηγορούν έδωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ίδιος: «Θα απαντήσω σε κάποιους αδαείς, οι οποίοι λένε ότι πίνουμε, χορεύουμε και πληρωνόμαστε και άλλες τέτοιες αηδίες: Η εκπομπή θέλει αίμα. Κάθε εκπομπή θέλει τουλάχιστον δεκαπέντε ώρες προετοιμασίας, δεν μιλάω για τους συντάκτες, αλλά για την προσωπική μου δουλειά. Η μακροβιότητα και η επιτυχία τού “Στην υγειά μας” ενοχλεί κάποιους. Δεν νομίζω ότι τους ενοχλώ εγώ και φυσικά το κρατικό κανάλι πάντα βάλλεται πανταχόθεν. Πάντως, όλα αυτά τα λένε άνθρωποι που έχουν τους λόγους τους. Φτάνει επιτέλους η σεμνότητα, η εκπομπή είναι αρχειακό υλικό για το μέλλον. Δεν είναι εκπομπούλα».

Κεφάλαιο τρίτο: «Έλλη Στάη». Δηλώσεις-φωτιά έκανε η δημοσιογράφος ως καλεσμένη στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη στον ΑΝΤ-1. Μεταξύ άλλων, μιλώντας για τις σχέσεις και για το μέλλον της στην ΕΡΤ, δήλωσε: «Κάθε φορά που έρχεται κάποιος που διευθύνει και ηγείται των ειδήσεων πρέπει να έχει ένα χρόνο εύλογο να αναπτύξει το όραμά του. Τώρα είμαστε μόνο δύο μήνες. Φαντάζομαι ως το τέλος του χρόνου θα έχει φανεί όλο το μοντέλο. Πρέπει να δίνεις τη δυνατότητα σε αυτόν που κάθε φορά ηγείται ενός ενημερωτικού τμήματος να βάλει τη σφραγίδα του. Κάποια στιγμή θα έρθει το χρονικό σημείο που θα πεις “εγώ εδώ διαφωνώ πλήρως, δεν μπορώ!”. Τώρα για μένα δεν έχει έρθει το χρονικό σημείο ακόμα. Εγώ πάντως θέλω να μείνω στην ΕΡΤ!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο της Έλλης Στάη λήγει τον Φεβρουάριο και σίγουρα θα υπάρξουν καυτά τεκταινόμενα…

Κεφάλαιο τέταρτο: «Ανθή Σαλαγκούδη». Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ «136» με την Ανθή Σαλαγκούδη και τον Γιάννη Δάρρα έχει περάσει από κόσκινο. Η ψυχαγωγική εκπομπή που θα βγει στην οθόνη μας αύριο και με τη συμμετοχή του Ηλία Μαμαλάκη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον λόγω της Ανθής Σαλαγκούδη… Αυτό το νέο, πολυσυζητημένο και πολυταλαιπωρημένο μαγκαζίνο που ετοιμάζει εδώ και αρκετό καιρό η δημόσια τηλεόραση, έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως και αδίκως θα λέγαμε, αφού δεν έχουμε δει την Ανθή για να την κρίνουμε. Δεν χρειάζεται λοιπόν τόση κακεντρέχεια. Η νεαρή παρουσιάστρια, λοιπόν, για την οποία όλο αυτό το τελευταίο διάστημα έχει προκληθεί ιδιαίτερος ντόρος και λόγος, αυτές τις ημέρες κάνει δοκιμαστικά στο Ραδιομέγαρο.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην ενημέρωση και στην ψυχαγωγία ο Τζώνυς Καλημέρης «τρέχει» και το θέμα των ελληνικών σειρών.

Τρεις έως πέντε ελληνικές σειρές περιλαμβάνουν τα σχέδια της διοίκησης της ΕΡΤ με στόχο την ενίσχυση της οπτικοακουστικής αγοράς. Με ορίζοντα τον Οκτώβριο του 2013, πιθανόν και νωρίτερα, η διοίκηση ξεκίνησε ήδη επαφές με παραγωγούς προς ανεύρεση σειρών που θα μπορούσαν να βγουν στον αέρα το ταχύτερο δυνατόν.

Ενώ η προθεσμία για την υποβολή νέων προτάσεων λήγει στα τέλη Ιανουαρίου, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να δοθεί έγκριση για νέες σειρές και πριν από την εκπνοή της προκήρυξης, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Οι σειρές θα είναι χαμηλού κόστους και μέχρι 8 επεισόδια.


Σχολιάστε εδώ