Τι γυρεύει ο Βουλγαράκης στους Ανεξάρτητους Έλληνες

Πυροδότησε σενάρια και εικασίες κι ενίσχυσε το κλίμα συνωμοσιολογίας που ανέκαθεν διαπερνούσε το κόμμα.

Οι αντιδράσεις αρχικά του κ. Βουλγαράκη και του κ. Καμμένου στη συνέχεια, αντί να αμβλύνουν ενέτειναν την σύγχυση και τις αντιδράσεις. Το θέμα ενδεχομένως να φθάσει και στη δικαιοσύνη, καθώς ο κ. Κουράκος δηλώνει αποφασισμένος να φθάσει μέχρι τον Άρειο Πάγο προκειμένου να αποδείξει τη βασιμότητα και την ακρίβεια των καταγγελιών του. «Αν δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία θα σκάσουν βόμβες πολλών μεγατόνων» υπογραμμίζει. Την ίδια στιγμή παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τον ρόλο που διαδραματίζει ο κ. Βουλγαράκης, για το αν χρηματοδοτεί ο ίδιος τον κ. Καμμένο ή του εξασφάλισε χρήματα από άλλες πηγές. Χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί οι φήμες για μεσολάβηση του πρώην υπουργού σε τραπεζίτη ή οικονομικό παράγοντα για τη «διευκόλυνση» του κόμματος που ως γνωστόν αντιμετωπίζει οξυμμένα οικονομικά προβλήματα.

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή, σε σημείο που –σύμφωνα με ανώνυμες αναφορές στελεχών– ο κ. Καμμένος προέτρεψε τους βουλευτές να πάρουν άτοκο δάνειο, όπως δικαιούνται, και τα χρήματα να πάνε στα ταμεία του κόμματος.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο βουλευτής της Β΄ Πειραιώς αποκάλυψε ότι τις προηγούμενες ημέρες δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Βουλγαράκη, ο οποίος τον προέτρεψε να κινηθεί προς την κατεύθυνση αποτροπής της ρήξης στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Τώρα που βρήκαμε λεφτά για το κόμμα πάτε να το διαλύσετε;», φέρεται να είπε στον κ. Κουράκο, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είχε συμβάλει στη χρηματοδότηση του κόμματος. Στη συνέχεια ο βουλευτής αποχώρησε από τη συνεδρίαση και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «όταν πίσω από το κόμμα βρίσκονται άτομα όπως ο Γ. Βουλγαράκης, εγώ δεν έχω θέση στο κόμμα».

Προς επίρρωση των καταγγελιών του ο κ. Κουράκος ζήτησε, με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας, να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων οπότε και θα φανούν οι κλήσεις του κ. Βουλγαράκη προς τον ίδιο. Με ανάρτηση στο twitter ο τελευταίος επιβεβαίωσε μεν τις επίμαχες επαφές, αρνήθηκε όμως ότι οι επικοινωνίες περιείχαν κάτι επιλήψιμο.

Παράλληλα έκανε λόγο για «ιδιωτικές συζητήσεις ανάμεσα σε παλιούς φίλους και συναγωνιστές» που είναι κρίμα να «μετατρέπονται σε επιχειρήματα αλληλοεξόντωσης και εκκαθάρισης προσωπικών λογαριασμών». Κατηγόρησε μάλιστα όσους τον εμπλέκουν στην υπόθεση λόγω της στενής φιλίας του με τον κ. Καμμένο ότι «εξυπηρετούν ύποπτα συμφέροντα».

Πιο έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Καμμένου ο οποίος σχεδόν αποκήρυξε τον «φίλο» του Γ. Βουλγαράκη επικαλούμενος μάλιστα τη σκληρή στάση που είχε τηρήσει το κόμμα στη Βουλή για την υπόθεση με το «πόθεν έσχες» του.

Διακήρυξε ακόμη ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν χρηματοδοτούνται από κανέναν. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο κ. Βουλγαράκης είχε ανάλογη επικοινωνία και με τον Χρ. Ζώη, ο οποίος στη συνέχεια τηλεφώνησε στον κ. Καμμένο και του διαμαρτυρήθηκε για την παρέμβαση του πρώην υπουργού και ζήτησε διευκρινίσεις για τον ρόλο του. Τα παραπάνω επιβεβαιώνει ο κ. Ζώης που δηλώνει σύμφωνος για το «άνοιγμα» των τηλεφωνικών επικοινωνιών εφ’ όσον αποδεχθεί το ίδιο και ο κ. Καμμένος.


Σχολιάστε εδώ