Στο ΠΑΣΟΚ ο έλεγχος των νοσοκομείων του Πειραιά!

Οι οπαδοί της ΝΔ στον Πειραιά έμειναν άναυδοι όταν διαπίστωσαν ότι από τα 3 μεγάλα νοσοκομεία της πόλης (Τζάνειο, Κρατικό Νίκαιας, Μεταξά) μόνο το ένα πέρασε σε… γαλάζια διοίκηση, ενώ τα δύο «εκχωρήθηκαν» στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Συγκεκριμένα, στο Μεταξά παρέμεινε η σημερινή διοίκηση, που έχει τοποθετηθεί από το ΠΑΣΟΚ και παραμένει… ακλόνητη, παρά τα σκάνδαλα που της καταμαρτυρούνται. Η θητεία της λήγει τον Σεπτέμβρη και φυσικά μέχρι τότε δεν θα γίνει καμία αλλαγή.

Στο Τζάνειο, που είναι νοσοκομείο «αιχμής» για τον Πειραιά, γιατί δέχεται και ασθενείς από τα νησιά και έχει αναπτυχθεί πολύ τελευταία, με αποτέλεσμα να το επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες κόσμου, τοποθετήθηκε διοικητής ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπαχρήστος και υποδιοικήτρια η Μαγδαληνή Δαδακαρίκου από τη ΔΗΜΑΡ, με υπόδειξη –όπως λέγεται– της Μ. Ρεπούση.

Μόνο στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας τοποθετήθηκε «γαλάζιος» διοικητής, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Κώστας Πεταλάς, τον οποίο υπέδειξε –όπως λέγεται– ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος. Οι Νεοδημοκράτες της πόλης πάντως είναι ανάστατοι, γιατί –όπως λένε– ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εκλέξει ούτε έναν βουλευτή στην Α΄ Πειραιά, έχει τη διοίκηση δύο νοσοκομείων και η ΝΔ, με δύο βουλευτές (εκ των οποίων ο ένας υπουργός), κανέναν! Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μάλιστα, παραιτήθηκαν στο Τζάνειο όλα τα μέλη του προεδρείου της ΔΑΚΕ, που είναι η μεγαλύτερη οργάνωση της ΝΔ στον χώρο της Υγείας στο Λεκανοπέδιο.

Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, το θέμα των τοποθετήσεων δεν έχει ακόμα κλείσει και ενδέχεται –μετά τις αντιδράσεις που σημειώνονται– να υπάρξουν αλλαγές.


Σχολιάστε εδώ