Κατω στον Πειραιά

Έτσι, από σκουπιδότοπος «μεταμορφώθηκε» σʼ ένα ειδυλλιακό πάρκο και μια εξαιρετική παιδική χαρά, που τη χαίρονται τα παιδιά των περιοίκων. Ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος, εγκαινιάζοντας τη νέα παιδική χαρά, μεταξύ άλλων τόνισε ότι όλα έγιναν χωρίς να ξοδέψει ο δήμος ούτε ένα ευρώ.

// Υπό την αιγίδα του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων θα «ζωντανέψουν» χριστουγεννιάτικα χωριά. Το ένα χριστουγεννιάτικο χωριό θα βρίσκεται στην πλατεία Σπάθα στη Νίκαια από τις 10/12/2012 έως 6/1/2013 και το άλλο στην πλατεία Κύπρου στο Κερατσίνι από 30/11/2012 έως 15/1/2013. Στις ονειρεμένες Παραμυθουπόλεις του Αϊ-Βασίλη, ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Περαιώς και Νήσων από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα παρουσιάζει ποικίλες εκδηλώσεις.

// Με μια λιτή, αλλά πολύ ανθρώπινη και ζεστή εκδήλωση ο Πειραιάς «μπήκε» την περασμένη Πέμπτη στο πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το απόγευμα της μέρας αυτής ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος άναψε τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, που φέτος βρίσκεται στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι, όπου και θα είναι το κέντρο των εορταστικών εκδηλώσεων, μια και στην πλατεία Κοραή, που είχε τα… σκήπτρα μέχρι πέρυσι, γίνονται τα έργα του Μετρό.

// Παράνομη υλοτομία αρκετά μεγάλης έκτασης διαπίστωσαν ομάδες πυρασφάλειας του ΠΕΣΥΔΑΠ, που έκαναν τον τελευταίο μήνα περιπολίες στο όρος Αιγάλεω, αλλά και σε περιοχές του Σχιστού! Το πλέον ανησυχητικό είναι η παράνομη υλοτομία που στρέφεται και στα μικρά φυτά, που προέρχονται από αναδασώσεις. Στελέχη του ΠΕΣΥΔΑΠ λένε ότι, αν δεν παρθούν αμέσως μέτρα για την αντιμετώπιση της υλοτομίας, θα βρεθούμε μπροστά σε περίοδο κατοχής. Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΕΣΥΔΑΠ, με σχετική της απόφαση, προχώρησε στη λήψη μέτρων αμέσως. Αποφάσισε την ενεργοποίηση τμήματος της ομάδας πυρασφάλειας, με ταυτόχρονη πρόσληψη εποχικού προσωπικού για την αντιμετώπιση των αναγκών εποπτείας και παρακολούθησης του όρους Αιγάλεω. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΠΕΣΥΔΑΠ απευθύνεται στην Περιφέρεια Αττικής και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζητώντας την οικονομική συνδρομή τους για την αντιμετώπιση μέρους των δαπανών της έκτακτης αυτής δράσης προστασίας του όρους Αιγάλεω. Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, με δήλωσή του τόνισε: «Ας γνωρίζουν όλοι ότι το όρος Αιγάλεω δεν είναι αφύλακτο. Ο Σύνδεσμος και οι δήμοι-μέλη του δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε να καταστρέψει προσπάθειες χρόνων αναδάσωσης και προστασίας του».

// Χθες έκλεισε ο κύκλος των μεγάλων εορτών του Πειραιά, με τη λιτανεία της εικόνας του προστάτη των Καμινίων, Αγίου Ελευθερίου. Την παραμονή έγινε η περιφορά της εικόνας του αγίου στους δρόμους της γειτονιάς αυτής του Πειραιά, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, παρουσία του Μητροπολίτη Σεραφείμ, του ιερατείου της πόλης, του δημάρχου Β. Μιχαλολιάκου, που έγινε αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων από τους κατοίκους που αναγνωρίζουν το έργο του, και πολλών άλλων επισήμων. Τρεις μέρες πριν, η πόλη γιόρτασε με κατάνυξη και λαμπρότητα τον πολιούχο της Άγιο Σπυρίδωνα. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο ναός του αγίου στο λιμάνι, δίπλα στον Τινάνειο Κήπο. Στην περιφορά της εικόνας παρίσταντο τρεις μητροπολίτες, ο Κηφισίας Αλέξιος, ο Ναυπάκτου Ιερόθεος και φυσικά ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Αρβανιτόπουλος, ο πρώην υπουργός Τ. Νεράντζης, ο βουλευτής Κ. Κατσαφάδος, ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Χρήστου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρώην δήμαρχοι Χ. Αγραπίδης και Στ. Λογοθέτης, η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος και πολλοί άλλοι. Εκείνο που συζητούσε, πάντως, όλο το εκκλησίασμα ήταν οι πρωτοβουλίες του δεσπότη της πόλης κ. Σεραφείμ αυτές τις μέρες υπέρ των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας αλλά και οι πολλές ευκαιρίες για περισυλλογή και ψυχική ανάταση που δίνει η Πειραϊκή Εκκλησία στον κόσμο με τις συνεχείς ομιλίες, τις επισκέψεις σε ασθενείς και αδύναμους, τις λατρευτικές εκδηλώσεις, τις θεολογικές-κοινωνικές συζητήσεις που οργανώνονται στους ναούς, τις αγρυπνίες κ.λπ. Κι αυτά όλα ίσως είναι πιο αποδοτικά από τα συσσίτια και τα υλικά αγαθά, γιατί σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που ζούμε, η ψυχική στήριξη είναι εκείνη που κρατά ζωντανό και ισορροπημένο τον άνθρωπο…

// Σε απάντηση που έστειλε ο νέος διοικητής του Τζανείου Χρήστος Παπαχρήστος σχετικά με τα όσα δημοσιεύσαμε στο περασμένο φύλλο μας αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως διοικητής του Γ. Ν. Πειραιά “Τζάνειο” ουδέποτε ελήφθη απόφαση από το ΔΣ περί πληρωμής του ποσού 800.000 ευρώ όπως αναφέρετε. Αντίθετα μάλιστα υπάρχει απόφαση ΔΣ (υπ. αρ. 27/31.8.2011) κατά την οποία αποφασίστηκαν τα παρακάτω: Ι. Να ανατεθεί σε διευθυντή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου η διενέργεια ΕΔΕ για τις αιτίες που οδήγησαν στη σύναψη της σχετικής σύμβασης “Συντήρησης και Λειτουργίας”. ΙΙ. Να ζητηθεί από τη Νομική Υπηρεσία της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου ή του ΥΥΚΑ να ασκηθούν τα ένδικα μέσα που πρόκειται να ασκηθούν αφού ληφθεί υπʼ όψη η εκκρεμοδικία που ήδη υφίσταται στα ποινικά και αστικά δικαστήρια. ΙΙΙ. Να μην επιστραφούν οι εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης, διότι δεν υπήρξε καλή εκτέλεση της συμβάσεως. ΙV. Να παγώσουν οι οικονομικές διαφορές με την εταιρεία μέχρις της εκδόσεως σχετικών δικαστικών αποφάσεων. Από όλα τα παραπάνω διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως εντολή από πλευράς μου να γίνει οποιαδήποτε πληρωμή. Αντίθετα, έκανα πάντα ακριβώς ό,τι έπρεπε, τηρώντας τον νόμο, για να διασφαλίσω τα νόμιμα δικαιώματα του νοσοκομείου και το δημόσιο συμφέρον».


Σχολιάστε εδώ