Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ συμφέρει τη Γερμανία

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη «Bild» ο μίστερ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπερυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και ευρωπαίος γκαουλάιτερ, εμπνευστής της γερμανοποίησης της Ευρώπης και ακραίος μονεταριστής, αποκάλυψε ανενδοίαστα την ωμή αλήθεια για τη σύγχρονη ελληνική τραγωδία, αναφέροντας κατά γράμμα ότι:

«Τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει η Γερμανία από το κοινό νόμισμα της Ευρωζώνης είναι υπέρτερα, ξεπερνούν το όποιο κόστος από τα πακέτα βοήθειας, όποιο κι αν είναι αυτό».

Στην ίδια συνέντευξη, ο ίδιος αυτός φοβερός Τεύτονας με το γεμάτο κακία και εχθρότητα βλέμμα, αναφέρει ότι:

«Η νέα συμφωνία για περαιτέρω απομείωση του ελληνικού χρέους θα κοστίσει δισεκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία, σε βάθος χρόνου, αλλά το Βερολίνο πρέπει να υποστεί αυτές τις θυσίες, προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Οποία ξεδιάντροπη αποκάλυψη. Οι Γερμανοί επενδύουν στη δυστυχία του ελληνικού λαού για να εισπράξουν τεράστια κέρδη. Με απώτερη προοπτική, φυσικά, την πλήρη επικράτησή τους σε χώρες της περιφέρειας όπως η Ελλάδα και, κατʼ επέκταση, σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, μέσα από την οικονομική τους υπεροπλία. Αυτό δηλαδή που δεν πέτυχαν με τα όπλα οι πρόγονοί τους, αφού την αιματοκύλισαν δύο φορές, χωρίς να αποπληρώσουν το μεγαλύτερο μέρος των χρεών τους.

Οι Γερμανοί κερδίζουν από τη μεγάλη αύξηση των εξαγωγών τους στις χώρες της περιφέρειας και τη συνεχή διεύρυνση του ισοζυγίου πληρωμών της με αυτές (βλ. σχετικό διάγραμμα), από την τεράστια διαφορά των επιτοκίων και των spread, από τη μαζική εισροή καταθέσεων που αποπληρώνουν με ουδέτερο ή και αρνητικό επιτόκιο, από τα διεθνή κερδοσκοπικά παιχνίδια που την ευνοούν σε βάρος των χωρών του Νότου. Σύμφωνα με τον έλληνα βουλευτή στη Γερμανία Γιώργο Χατζημαρκάκη, η Γερμανία έχει κερδίσει 80 δισ. ευρώ από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Και φυσικά πολύ περισσότερα είναι τα αφανή κέρδη της, που υποκρύπτονται σε πτυχές των παραπάνω δεδομένων.

Η εμμονή της σύγχρονης γερμανικής αυτοκρατορίας να διατηρήσει την Ελλάδα στην κατάψυξη της Ευρωζώνης δεν οφείλεται προφανώς σε αισθήματα αλληλεγγύης και «άδολης αγάπης», αλλά στον ένα και μοναδικό θεό της, αυτόν του επιθετικού κέρδους και τoυ υπέρτατου προγονικού ιδεώδους, του «Deutschland uber alles».

***

• Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012, στις 7 μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου, Πεζματζόγλου 5, (απέναντι από την Εθνική Βιβλιοθήκη, μεταξύ Πανεπιστημίου και Σταδίου), παρουσιάζεται το ανατρεπτικό βιβλίο του καθηγητή Θεόδωρου Κατσανέβα « Η απομυθοποίηση του ευρώ: 41 απαντήσεις για την επιστροφή στη δραχμή» από τις Eκδόσεις Λιβάνη.

Θα γίνει προβολή σχετικού βίντεο σε γιγαντοοθόνη και θα επακολουθήσει συζήτηση για το σχέδιο Β, για μια βιώσιμη πρόταση εξόδου από το Μνημόνιο, την ύφεση, την αιώνια φτώχεια και την υποτέλεια.


Σχολιάστε εδώ