Η αδρανής ΕΕΕΠ

Πολύπλευρη ήταν η συζήτηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης την περασμένη Πέμπτη. Η συζήτηση στράφηκε κυρίως γύρω από τα θέματα της ποιότητας των τηλεοπτικών προγραμμάτων, της αδειοδότησης των καναλιών και κυρίως γύρω από το άκρως αντικοινωνικό φαινόμενο των τυχερών παιγνίων που μαστίζουν τη χώρα.

Ως προς το πρώτο θέμα, η άποψη μελών του ΕΣΡ (Δεμίρη, Παπακώστας) ήταν ότι η Βουλή, χρόνια τώρα, τελεί υπό την ομηρία των καναλιών και, βραχυκυκλωμένη καθώς είναι, αδυνατεί να προχωρήσει σε γενναίες αποφάσεις. Μόνο έτσι μπορούν να εξυγιανθούν το τηλεοπτικό τοπίο και η ποιότητα των προγραμμάτων.

Εξαιρετικά αυστηρά ήταν μέλη του ΕΣΡ (Αλεξίου, Δεμίρη, Παπακώστας) προς την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), η οποία, αν και έχει συγκροτηθεί σε σώμα εδώ και έναν χρόνο (21.12.2011, ΦΕΚ 444) και αμείβεται αδρά, εντούτοις δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην έκδοση κανονιστικών διατάξεων όπως ο νόμος ορίζει.


Σχολιάστε εδώ