διάδρομοι και ψίθυροι

• Στην τρέχουσα συγκυρία, με τις τράπεζες να βρίσκονται αντιμέτωπες με ακόμα ένα «βαρίδι», αυτό της συνδρομής τους στην επαναγορά χρέους εν όψει δόσης, ήταν αναμενόμενο να στραφεί το ενδιαφέρον των επενδυτών σε δεικτοβαρείς τίτλους μεν, πλην όμως εκτός τραπεζικού κλάδου. Λογικά, λοιπόν, σχεδόν το σύνολο των τραπεζικών μετοχών κινήθηκε τις τελευταίες ημέρες μάλλον σε αρνητικό έδαφος, αλλά αυτό δεν προδικάζει επ’ ουδενί τη συνέχεια.

• Από τους πρωταγωνιστές των ημερών ο τίτλος του ΟΤΕ. Την Τετάρτη έκλεισε σε υψηλά 16 μηνών, καθώς επωφελήθηκε από την έκθεση της Morgan Stanley, η οποία διατήρησε αμετάβλητη τη σύσταση για το χαρτί («overweight»), αλλά προχώρησε σε αύξηση της τιμής-στόχου, συγκεκριμένα στα 6,50 ευρώ ανά μετοχή (από 5 ευρώ προηγουμένως).

• Κοντά στις επιδόσεις του ΟΤΕ κινήθηκαν και οι τίτλοι του Ελλάκτωρα, του Μυτιληναίου και του Τιτάνα. Καμία έκπληξη, καθώς τα περί ων ο λόγος χαρτιά ανήκουν στην ομάδα των μετοχών που «βάζουν πλάτη» εδώ και καιρό στο ΧΑ.

• Συνέχισαν τις θετικές επιδόσεις τους και οι τίτλοι της ΕΧΑΕ, της Intralot και της Jumbo. Ιδιαίτερα η Jumbo έκλεισε περισσότερες από μία φορές στα υψηλά ημέρας. Ανάλογη επίδοση έχει να επιδείξει και η Motor Oil.

• Αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές και οι τίτλοι της Frigoglass, που «αφυπνίσθηκε» για τα καλά τελευταία, καθώς και της Folli Follie Group.

• Για τη ΔΕΗ τα είπαμε και πιο πάνω, αλλά πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία και στον αυξημένο τζίρο και στη συναλλακτική δραστηριότητα της μετοχής της το τελευταίο διάστημα.

• Ο ΟΠΑΠ, και με τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των Κρατικών Λαχείων, συντηρείται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος των επενδυτών. Κάτι που ευνοεί γενικώς τον κλάδο, επομένως και την Intralot, η οποία ομοίως μετέχει στην κοινοπραξία που αναλαμβάνει, ως προσωρινός πλειοδότης, τη διαχείριση των Λαχείων.

• Το ρεκόρ, πάντως, των ημερών ανήκει στον ΟΛΘ. Νέο υψηλό 51 μηνών για τον τίτλο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης εν όψει και νέων προσφορών από τους ενδιαφερόμενους…

• Συντηρείται η ανοδική φορά για την Τέρνα Ενεργειακή, που συνεχίζει να φιγουράρει στους κερδισμένους των τελευταίων συνεδριάσεων.

• Αρκετά έντονη –τηρουμένων πάντα των αναλογιών– ήταν τις τελευταίες ημέρες η κινητικότητα και στους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με το ενδιαφέρον των περισσοτέρων να επικεντρώνεται στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, με ιδιαίτερα υψηλό τζίρο για τα στάνταρ της, αλλά και στους πιο «συνήθεις» σε τέτοιες καταστάσεις τίτλους της Σιδενόρ, της Fourlis και της Intracom.


Σχολιάστε εδώ