«Βολεύονται» στην άμυνα τα συνδικάτα…

Μόνοι ικανοποιημένοι από τη δόση (δανεικά) «μαμούθ» η συγκυβέρνηση και οι τραπεζίτες, που θα παραλάβουν αύριο τα 34,4 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 23,2 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν στις τράπεζες. Στο μεταξύ: Υπό όρους-«εκβιασμούς» θα εκταμιεύονται οι υπόλοιπες δόσεις, εφόσον τηρηθούν πιστά οι μνημονιακές συμφωνίες, οι οποίες, ήδη ψηφισμένες από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, οδηγούν στον όλεθρο εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους κ.λπ. Οι περικοπές απλώνονται παντού, το «νέο» φορολογικό εξοντώνει πλήρως τα μεσαία και χαμηλά στρώματα, τα συστήματα υγείας και παιδείας καταρρέουν, τα λουκέτα πληθαίνουν, εξαφανίζεται κάθε ίχνος εργασιακού δικαιώματος και προστασίας.

Διαπαραταξιακή η απόφαση της ΑΔΕΔΥ για κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη. Απολύσεις, διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές αργίες, μετακινήσεις χωρίς μελέτες, μετατάξεις κ.λπ. πείθουν τους δημοσίους υπαλλήλους ότι στόχος της «τρόικας» και της συγκυβέρνησης είναι η πλήρης διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών. Η παράδοση κάθε δραστηριότητας στους ιδιώτες είναι θέμα χρόνου…

Η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση της Τετάρτης με 3ωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και με συμμετοχή στο απεργιακό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι. (Το ΠΑΜΕ προγραμματίζει συγκέντρωση στην Ομόνοια το πρωί της ίδιας μέρας.)

Αιματηρό το τίμημα που πληρώνουν οι έλληνες πολίτες, οι οποίοι παραδόθηκαν από τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα νύχια του πιο άγριου νεοφιλελευθερισμού, της «τρόικας», των τοκογλύφων. Η οργή ξεχειλίζει από παντού, χωρίς το συνδικαλιστικό κίνημα (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ) να μπορεί να την απορροφήσει και να την αξιοποιήσει, παρεμβαίνοντας δυναμικά και αποτρεπτικά στις εφιαλτικές προοπτικές που προδιαγράφει το 2013 για εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Η κινητικότητα που παρατηρείται στις συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΠΑΜΕ – Αυτ. Παρέμβαση, τόσο σε επίπεδο ΓΣΕΕ όσο και σε επίπεδο ΑΔΕΔΥ, μέχρι στιγμής δεν παράγει αποτελέσματα που να λειτουργούν ως ανάχωμα στον καταιγισμό μέτρων που καταστρέφουν οικονομία και κοινωνία.

Ανοικτός προβληματισμός των ηγεσιών (κυρίως ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) μέχρι στιγμής απουσιάζει, γεννώντας πολλά ερωτήματα: Αδυνατούν να πάρουν πρωτοβουλίες, «βολεύονται» στην άμυνα ή μήπως κάποιοι παραμένουν αμέτοχοι, παρακολουθώντας απλώς τον εφιάλτη να γιγαντώνεται, καθώς έχουν πειστεί ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος»;


Σχολιάστε εδώ