«Βγάζει περπατησιά» η ΡΙΚΣΣΥ του Λοβέρδου

Αποφασίστηκε, λοιπόν, να αναλάβει πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ο καθηγητής Κώστας Αναγνωστόπουλος, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη για τις συνομιλίες με τους όμορους πολιτικούς χώρους, με στόχο την ενοποίηση της Κεντροαριστεράς. Στη θέση του διευθυντή της ΡΙΚΣΣΥ τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Τσιρώνης, πρώην βουλευτής, οικονομολόγος, ενώ ταμίας ο δικηγόρος Χρήστος Μυλωνάς.

Επίσης, κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε να δημιουργηθούν έξι ομάδες εργασίας:

– Πολιτικών θέσεων και ανασυγκρότησης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου
– Πολιτικού σχεδιασμού και στρατηγικής
– Παρακολούθησης των έξι κοινοβουλευτικών επιτροπών
– Εκπόνησης εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης άμεσης δράσης
– Οργανωτικού
– Επικοινωνίας και διαδικτύου.

Οι ομάδες εργασίας θα στελεχωθούν από τα μέλη της ΡΙΚΣΣΥ και τις επόμενες ημέρες η Διοικούσα Επιτροπή θα ορίσει συντονιστές των ομάδων εργασίας. Όπως τόνιζε στενός συνεργάτης του κ. Λοβέρδου, στόχος της ΡΙΚΣΣΥ είναι να συμβάλει στην αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης (που περιλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τις άλλες κινήσεις και ομάδες στον χώρο της Κενροαριστεράς), να πυροδοτήσει και να πρωταγωνιστήσει σε έναν γόνιμο διάλογο, σε μια κοινή προσπάθεια για έναν μεγάλο, ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Στην περίπτωση, πάντως, που δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες για έναν ενιαίο σχηματισμό, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η ΡΙΚΚΣΥ να μετεξελιχθεί σε πολιτικό κόμμα.


Σχολιάστε εδώ