Ύποπτα «παιχνίδια» σε βάρος του Καναλιού 1

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 25 μέρες, όταν η ΕΤΕΡ, η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας, προχώρησε σε επταήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες των ηχοληπτών (7 συνολικά εργάζονται) επειδή υπήρχαν… φήμες για απολύσεις και οφείλονταν -τότε- 4 μισθοί στο προσωπικό. Η Επιτροπή Διαμεσολάβησης στην οποία κατέφυγε η ΕΤΕΡ, αφού είχε κηρύξει την απεργία, κάλεσε και τις δύο πλευρές για να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Η Επιτροπή παραδέχθηκε εγγράφως πως η διοίκηση της ΔΗΡΑΠ έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να μη γίνουν απολύσεις και εξήρε τη στάση της. Η «απάντηση» της ΕΤΕΡ ήταν να εξαγγείλει συνέχιση της απεργίας μέχρι τα… Χριστούγεννα. Στο μεταξύ, ήρθε το τελικό πόρισμα του ΑΣΕΠ και η διοίκηση του καναλιού προχώρησε στις 7 απολύσεις, οι 5 εκ των οποίων αφορούσαν ηχολήπτες.

Στη συνέχεια η διοίκηση προέβη στις νόμιμες ενέργειες για να προσλάβει 4 ηχολήπτες με δίμηνες συμβάσεις. Οι υπό πρόσληψη ηχολήπτες, που επελέγησαν μεταξύ 25 υποψηφίων οι οποίοι είχαν στείλει βιογραφικά, δεν ανήκουν στην ΕΤΕΡ και η ΕΣΗΕΑ κήρυξε ξαφνικά απεργία. Όμως, αρκετοί δημοσιογράφοι στη συνέλευση που έκαναν την περασμένη Δευτέρα διαμαρτυρήθηκαν επειδή ελήφθη μια απόφαση γι’ αυτούς… χωρίς αυτούς (δηλαδή ερήμην τους) και τόνισαν ότι αν συνεχίσει να παραμένει κλειστός ο σταθμός τις επόμενες μέρες δεν θα… ανοίξει ποτέ και θα χάσουν τη δουλειά τους οι περίπου 50 εργαζόμενοι που απασχολούνται σ’ αυτόν και φυσικά οι 25 δημοσιογράφοι.

Ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ, Κυριάκος Μανωλάκος, έστειλε εξώδικο στην ΕΣΗΕΑ, με το οποίο την καλούσε να του απαντήσει βάσει ποιας απόφασης της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων κήρυξε την απεργία. Η απάντηση της Ένωσης ήταν νέα 24ωρη απεργία για την περασμένη Τετάρτη!

Με όλα αυτά συμπληρώθηκε ήδη ένας μήνας με το Κανάλι 1 κλειστό και, όπως φαίνεται, κάποιοι θέλουν να βάλουν οριστικά λουκέτο.

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι το πρωί της περασμένης Πέμπτης οι δημοσιογράφοι του Καναλιού 1 συγκεντρώθηκαν σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ και παρουσία της γραμματέως της Ένωσης Μαρίας Αντωνιάδου και του μέλους του ΔΣ Γ. Κυρίτση έθεσαν τα θέματα που τους απασχολούν και συζήτησαν για το μέλλον του Καναλιού 1. Όλοι συμφώνησαν ότι ο σταθμός δεν πρέπει να παραμείνει κλειστός και για τον λόγο αυτό ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις.


Σχολιάστε εδώ