στα ενδότερα των ομάδων

• Ο Ολυμπιακός έχει πάρει τον αέρα της Άρσεναλ. Πελάτισσα την έκανε από τις τρεις σερί νίκες του στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

• Άγγλους είχε να αντιμετωπίσει και ο Παναθηναϊκός. Πάλεψαν οι «πράσινοι» στο Λονδίνο, αλλά όλα τούς πήγαν ανάποδα. Από τη χαμένη ευκαιρία του Τοτσέ στο πρώτο ημίχρονο, έως το αυτογκόλ του Ορέστη Καρνέζη.

• Στη χειρότερη στιγμή πούλησε η μπάλα τον διεθνή τερματοφύλακα. Σε ένα ματς που για πολλούς αποτελούσε το απόλυτο τεστ για τη μεταγραφή του στο εξωτερικό.

• Φυσικά και δεν ευθυνόταν ο Καρνέζης για την ήττα του «τριφυλλιού». Εκτεθειμένο τον άφησαν οι αμυντικοί του στις φάσεις και των τριών γκολ.

• Όταν, όμως, επιδιώκει ένας τερματοφύλακας να πάρει μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού, πρέπει να κάνει τη διαφορά σε δύσκολες φάσεις. Ακόμα και σε τετ α τετ σαν κι εκείνα που είδαμε στα δύο από τα τρία γκολ της Τότεναμ.

• Οι πληροφορίες από την Παιανία, πάντως, εξακολουθούν να μιλάνε για τελειωμένη μεταγραφή. Να ‘ναι άραγε η Πόρτο που ψάχνει ακόμα τον αντικαταστάτη του Έλτον, ο οποίος την υποχρέωσε σε ήττα από την Παρί με την τεράστια γκέλα του στο ματς της Τρίτης, ή κάποια ιταλική ομάδα;

• Όπως και να ‘χει, ο Καρνέζης φέρεται να έχει φτιάξει ήδη τις βαλίτσες του και στην Παιανία περιμένουν το τραπεζικό έμβασμα για να ευχηθούν «καλή επιτυχία» στον διεθνή τερματοφύλακα. Αλλά χωρίς τύχη δύσκολα θα τα καταφέρει στο εξωτερικό ο Κερκυραίος, παρά τη σκληρή δουλειά του.

• Αντίθετα, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά, διότι διαθέτει άστρο. Όλα δεξιά τού πάνε και έτσι κατάφερε ο Πορτογάλος να αποσπάσει κολακευτικά σχόλια από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού αλλά και από τα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία τον αμφισβητούσαν εδώ και πέντε μήνες.

• Από την προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» δεχόταν σκληρή κριτική ο Ζαρντίμ, επειδή είχε τριβές με κάποιους παίκτες. Στα αποδυτήρια μνημόνευαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τα ΜΜΕ που διόγκωναν τα προβλήματα. Ο Πορτογάλος, όμως, είχε ένα πλάνο, το υπηρέτησε πιστά και δικαιώνεται.

• Χάρη και στο άστρο του, βέβαια, διότι χωρίς αυτό μπορεί να είχε χαιρετήσει την Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο. Όπως, όμως, αντιληφθήκαμε το βράδυ της Τρίτης, η τύχη βρίσκεται στο πλευρό του Ζαρντίμ.

• Στην αλλαγή του Τζαμέλ Αμπντούν από τον Κώστα Μήτρογλου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ακούστηκαν σφυρίγματα, τα οποία άρχισαν να αυξάνονται στο επόμενο λεπτό. Αλλά κόπηκαν μαχαίρι όταν ο έλληνας επιθετικός πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο!

• Αμέσως ξεχάστηκε ο Αμπντούν, ο κορυφαίος της αναμέτρησης με την Άρσεναλ, και το γήπεδο του Ολυμπιακού πήρε φωτιά. Μέσα σε δύο λεπτά τα σφυρίγματα και οι αποδοκιμασίες έγιναν ιαχές ικανοποίησης για την επίτευξη του γκολ.

• Ίσως να έχουν ήδη εξηγήσει στον Ζαρντίμ τι σημαίνει η φράση «αν έχεις τύχη». Ίσως και να ‘χει αντιληφθεί μόνος του ο Πορτογάλος ότι άστρο λαμπρό τον οδηγεί και έτσι καταφέρνει να κερδίζει ακόμα και στις συγκρίσεις με τον απόλυτα επιτυχημένο προκάτοχό του, τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

• Τύχη έχει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης! Τύχη βουνό, διότι ασήμι πιάνει και του γίνεται χρυσάφι, όπως αποδεικνύεται στις περιπτώσεις των Ράφικ Τζιμπούρ, Τζαμέλ Αμπντούν και Κώστα Μανωλά.

• Τον Τζιμπούρ και τον Μανωλά τους απέκτησε ελεύθερους από την ΑΕΚ, στην οποία απέτυχαν να τους αξιοποιήσουν και τους έκαναν δώρο στον Ολυμπιακό. Όσο για τον Αμπντούν, ψίχουλα κόστισε και αυτός, ενώ ουσιαστικά η μεταγραφή έγινε για να σταματήσει να γκρινιάζει ο εκδότης καθημερινής αθλητικής εφημερίδας κόκκινης απόχρωσης.

• Την ίδια τύχη θέλουν να έχουν στον Πειραιά και με τον Πίνο. Ο Κολομβιανός αποτελεί το νέο μεγάλο στοίχημα και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη μπορούμε να καταλάβουμε ότι ίσως εξελιχθεί στη μοναδική προσθήκη για τον Ιανουάριο.

• Στο ξεκίνημα της καριέρας του ο Πίνο είχε τρομερές προδιαγραφές. Κάπου έχασε τον προσανατολισμό του, αλλά ο Ζαρντίμ εμφανίζεται θετικός στην απόκτησή του, καθώς τον δοκιμάζει δύο μήνες στις προπονήσεις.

• Ο κόσμος του Ολυμπιακού, βέβαια, θέλει μεταγραφές, διότι τα έσοδα από την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού θα ξεπεράσουν τα 27 εκατομμύρια ευρώ. Περιμένει, λοιπόν, από τον Μαρινάκη να προχωρήσει στην απόκτηση τουλάχιστον ενός πρωτοκλασάτου παίκτη, ο οποίος στο μέλλον θα αντικαταστήσει τον Αριέλ Ιμπαγάσα ή τον Μοντέστο.

• Ο Αργεντινός και ο Κορσικανός ενδεχομένως να διανύουν την τελευταία περίοδό τους στην Ελλάδα λόγω ηλικίας και φυσιολογικά προσδοκούν οι οπαδοί την αναπλήρωση των κενών τους πριν καν δημιουργηθούν αυτά. Άλλωστε ο Ολυμπιακός έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει άλλα 20 εκατ. ευρώ από την παρουσία του στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.

• Την ελπίδα του να βρει ανοιχτή την πόρτα του Παναθηναϊκού εξέφρασε την περασμένη Τετάρτη ο Μάικ Μπατίστ και την Πέμπτη βρήκε ορθάνοικτη την πόρτα στο αστυνομικό τμήμα του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Με το που προσγειώθηκαν οι Τουρκικές Αερογραμμές, στην πτήση των οποίων συμπεριλαμβανόταν η αποστολή της Ούλκερ Φενέρμπαξε, ο Αμερικανός συνελήφθη για χρέη στο ελληνικό Δημόσιο.

• Μεγάλη μαγκιά η απόφαση του Χρήστου Πανόπουλου να πάρει πίσω στην Ξάνθη τον Μαρίνο Ουζουνίδη μόλις δύο μήνες μετά το διαζύγιό τους! Μέχρι τώρα μόνο ο Αλέξης Κούγιας συνήθιζε στις επαγγελματικές κατηγορίες το «φύγε εσύ, επέστρεψε εσύ».

• Το έχει κάνει, βέβαια, στο παρελθόν και ο Πανόπουλος, αλλά σε διαφορετικές σεζόν, με τον Γιάννη Μαντζουράκη να έχει γυρίσει πέντε φορές, τον Νίκο Κεχαγιά δυο-τρεις και τον Ουζουνίδη δύο. Αλλά από το μεσημέρι της Δευτέρας, ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης αποφάσισε να μιμηθεί τον Κούγια και επανέφερε στα Πηγάδια τον μέχρι τον Σεπτέμβριο προπονητή της Ξάνθης.

• Ετοιμάζει εκκαθαρίσεις ο Γιάννης Αλαφούζος στην Παναθηναϊκή Συμμαχία. Όσα ακούει και βλέπει δεν του πολυαρέσουν και ετοιμάζεται να πάρει τα μέτρα του.


Σχολιάστε εδώ