Σαμαράς: Θα φανεί φως στην άκρη του τούνελ…

«Περνάμε πολύ δύσκολες ώρες, αλλά θα τα καταφέρουμε», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του και τόνισε ότι το 2013 θα είναι έτος καμπής, αφού για πρώτη φορά «θα υπάρξουν σημάδια ανάκαμψης, θα φανεί φως στην άκρη του τούνελ». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε διεξοδικά σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων που εγκρίθηκαν από τη Βουλή το τελευταίο διάστημα, μεταρρυθμίσεις που για δεκαετίες θεωρούνταν άπιαστο όνειρο στη χώρα μας. «Ο υπέρτατος στόχος μας είναι σήμερα να βγούμε από την ύφεση», σημείωσε. «Να βάλουμε φρένο στην ανεργία. Να σώσουμε θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν και να αρχίσουν να δημιουργούνται νέες θέσεις, για να βρουν δουλειά οι άνεργοι».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup, επισήμανε ότι αποφεύχθηκε οριστικά ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας και εξόδου από το ευρώ, προσθέτοντας ότι μεγάλο μέρος από τη δόση θα διοχετευθεί για την ενίσχυση της ανάπτυξης, ενώ μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα εισρεύσει χρήμα στην αγορά.

Ο κ. Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στην προσπάθεια που κατέβαλε ο ίδιος αλλά και σύσσωμη η κυβέρνηση προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. «Τώρα, ως πρωθυπουργός που ανέλαβε ένα έργο ανηφορικό, σε πολύ δύσκολες ώρες», ανέφερε, «αλλά και ως Έλληνας που βλέπει επιτέλους κάτι να αλλάζει ουσιαστικά, ζητώ από όλους να κάνουν την υπέρβασή τους: Ζητώ φορολογική συνέπεια. Ζητώ επιστροφή καταθέσεων.

Ζητώ να λειτουργήσει η χώρα ως φυσιολογική δημοκρατία και ως φυσιολογική οικονομία». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πιάσουν τόπο, δεν θα πάνε χαμένες και θα είναι οι τελευταίες, διότι άλλες δεν αντέχει η χώρα. Υπογράμμισε, δε, ότι βάσει της συμφωνίας που έχει γίνει με την «τρόικα», αν η κυβέρνηση καταφέρει να ξεπεράσει τους στόχους, θα προχωρήσει στην επανόρθωση αδικιών και σε μέτρα ανακούφισης από τις περικοπές. «Στόχος μας είναι η αναγέννηση της Ελλάδας», τόνισε και, όπως εξήγησε, θα το πετύχουμε «αν αφήσουμε πίσω τις γκρίνιες, τις μισαλλοδοξίες, τις κακές συνήθειες και τα ελαττώματά μας και αν αναδείξουμε τις αρετές μας». Έκλεισε, μάλιστα, την ομιλία του με τις παρακάτω χαρακτηριστικές φράσεις: «Γιατί εμείς οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα. Στα δύσκολα βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας»!..


Σχολιάστε εδώ