Νέο κύμα απολύσεων στον ΑΝΤ1

Ο ίδιος στόχος, όπως όλα δείχνουν, υπάρχει και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ με εθελούσια έξοδο. Το φαινόμενο θα εμφανιστεί σύντομα και στο Mega. Τα τηλεοπτικά κανάλια χρησιμοποιούν πλέον ενοικιαζόμενα συνεργεία, στα οποία οι τεχνικοί αμείβονται με ελάχιστα χρήματα, και έτσι δεν χρειάζονται τεχνικούς με συμβάσεις εργασίας. Στις κεντρικές λειτουργίες των καναλιών ρόλο στην κάλυψη προσωπικού θα παίξει και η Digea.

• Συγκέντρωση έξω από το στούντιο Κάππα στο Κορωπί προγραμματίζουν οι τεχνικοί της τηλεόρασης για σήμερα, Κυριακή, την ώρα μετάδοσης του live σόου «Dancing with the stars», προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις απολύσεις στον ΑΝΤ1.

• Χωρίς απόφαση για τον ΔΟΛ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπου η εμφάνιση του διευθυντή του «Βήματος» Αντώνη Καρακούση προκάλεσε ανησυχία για το μέλλον του Οργανισμού. Ο διευθυντής του «Βήματος» δεν απέκλεισε κι άλλες απολύσεις και έκανε λόγο για «κατάτμηση τμημάτων», χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Οι έντεκα απολύσεις από τα ένθετα περιοδικά του ΔΟΛ, σε συνδυασμό με τις εθελούσιες αποχωρήσεις από τα «Νέα», είναι τα πρώτα βήματα σε ένα εκτεταμένο σχέδιο διοικητικής αναδιάρθρωσης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού. Η ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των δημοσιογράφων για κινητοποιήσεις στον ΔΟΛ έμεινε, πάντως, χωρίς απάντηση από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Την ημέρα που είχε προγραμματιστεί η συνεδρίαση για το θέμα αυτό τα μισά και πλέον μέλη του ΔΣ της Ένωσης απουσίαζαν.

• Περίπου πενήντα εργαζόμενοι από διάφορους τομείς του Ομίλου της «Καθημερινής» εκτιμάται πως κατέθεσαν αίτηση για εθελούσια έξοδο. Θυμίζουμε πως η ιδιοκτησία της εταιρείας έχει τη δυνατότητα να απορρίψει αιτήσεις αν θέλει να κρατήσει συγκεκριμένους εργαζομένους.

• Συγχώνευση στα αθλητικά media του Πήγασου. Η εταιρεία στις 24 Σεπτεμβρίου έλαβε την απόφαση να συγχωνεύσει την ΝSP Radio Ραδιοφωνική με τη Sport Plus. Συγκεκριμένα, η εταιρεία του Sentra FM θα απορροφήσει την εταιρεία της «Goal News». Η συγχώνευση τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων Αρχών.

• Παράνομη η κατάργηση των επιδομάτων σε μισθούς που χρωστάνε οι εκδοτικές εταιρείες, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Η γνωμοδότηση ζητήθηκε από την ιδιοκτησία της εφημερίδας «Κέρδος», που ήθελε να περικόψει από τα χρωστούμενα τα επιδόματα των εργαζομένων. Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας σημειώνει πως όσα επιδόματα προβλέπονται με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όσους έχουν απολυθεί ή έχουν λήξει οι ατομικές συμβάσεις τους εξακολουθούν να έχουν ισχύ.


Σχολιάστε εδώ