Κερδίζουν την ηρεμία τους οι «πράσινοι», κατοχυρώνουν το αήττητο οι «κόκκινοι»!

Από την άλλη πλευρά, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν χτίσει μεγάλη διαφορά στην κούρσα προς τον τίτλο και ελάχιστα νοιάζονται για τους βαθμούς.

Το γόητρό του παίζει ο Ολυμπιακός απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό του. Εξ ου και η προτροπή του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τους παίκτες του να κλείσουν τα στόματα των αντιπάλων τους.

Το βασικό κίνητρο για την πειραϊκή ομάδα είναι η διατήρηση του αήττητου. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βγάλει τα σημαντικότερα εκτός έδρας ματς του πρωταθλήματος. Έπαιξαν σε ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Άρη και στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Παρέμειναν αήττητοι και αν σταθούν όρθιοι και απέναντι στον Παναθηναϊκό, τότε θα βάλουν πλώρη για την κατάκτηση του τροπαίου χωρίς ήττα και θα γραφτούν στις σελίδες με τα ρεκόρ. Κάτι που έχει ζητήσει από τους παίκτες ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Ο Μαρινάκης μάλιστα θα πριμοδοτήσει την αήττητη κατάκτηση του πρωταθλήματος, οπότε εκ των πραγμάτων έχουν ισχυρό κίνητρο ο Λεονάρντο Ζαρντίμ και οι παίκτες του.

Ερωτήματα για φορ και Σο

Τα κουκιά στον Παναθηναϊκό είναι μετρημένα. Οι επιλογές του Ρότσα συγκεκριμένες. Στην άμυνα θα χρησιμοποιήσει ο αργεντινός τεχνικός τους Καρνέζη, Σεϊταρίδη, Σπυρόπουλο, Βύντρα κι έναν εκ των Τριανταφυλλόπουλου ή Βελάσκες, με πιθανότερο τον νεαρό Έλληνα. Το ένα ερώτημα του Ρότσα αφορά τη μεσαία γραμμή. Ο Βιτόλο θα πάρει σίγουρα φανέλα βασικού, ενώ αν είναι υγιής ο Σο, τότε ίσως παίξει ο Παναθηναϊκός με δύο αμυντικά χαφ και μπροστά τους τον Ζέκα, ενώ στα δύο φτερά θα πάνε ο Σισοκό και ο Μαυρίας. Στην κορυφή της επίθεσης υπάρχει το δεύτερο ερώτημα, με τους Πετρόπουλο και Τοτσέ να συγκεντρώνουν τις ίδιες πιθανότητες. Στην περίπτωση που μείνει εκτός ο Σο, τότε μπορεί να παίξει ο Χριστοδουλόπουλος είτε ως εσωτερικός μέσος είτε στη μία πτέρυγα. Στην τελευταία περίπτωση θα οπισθοχωρήσει στον άξονα ο Σισοκό.

Με Ιμπαγάσα στη μάχη

Στον Ολυμπιακό, ο Ζαρντίμ ετοιμάζει τον Αριέλ Ιμπαγάσα για στρατηγό στη μάχη. Έχει ενημερώσει τον Αργεντινό, από τον οποίο περιμένει να χτίσει το παιχνίδι της ομάδας του και να αξιοποιήσει τόσο τον φορμαρισμένο Αμπντούν όσο και τον Τζιμπούρ, ο οποίος έχει προβάδισμα έναντι του Μήτρογλου. Στην 11άδα επιστρέφει ο Χολέμπας, ενώ ερωτήματα υπάρχουν για τον παρτενέρ του Μανωλά στο κέντρο της άμυνας. Λογικά ο Σιόβας έχει προβάδισμα έναντι του Κοντρέρας, επειδή ο Παναθηναϊκός παίζει με ψηλό σέντερ φορ, ενώ ο δεύτερος γρίφος αφορά μία θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης, με τους Φουστέρ και Μασάδο να συγκεντρώνουν τις ίδιες πιθανότητες,

Σκληρά μέτρα

Το ντέρμπι θα διευθύνει ο Σταύρος Μάνταλος του συνδέσμου Αθηνών. Αν και για πρώτη φορά επιλέγεται ένας διαιτητής χωρίς το σήμα της ΦΙΦΑ, στην ΚΕΔ εξέφραζαν την εμπιστοσύνη τους στον Μάνταλο, με βασικό επιχείρημα ότι «έβγαλε με τον καλύτερο τρόπο το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού πριν από 15 μέρες και απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση».

Τον ορισμό του Μάνταλου αμφισβήτησε ευθέως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση για τον αθηναίο διαιτητή, με μπηχτές και για την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

«Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται μέσα και έξω από τα γήπεδα εναντίον ενός συστήματος που διαπιστωμένα έχει μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκεί ακριβώς, στο σύστημα αυτό, εντάσσονται και οι ορισμοί των διαιτητών.

Όλοι γνωρίζουν την εμπλοκή του πρώτου διαιτητή κ. Μάνταλου στη διερευνώμενη από τη Δικαιοσύνη υπόθεση των στημένων αγώνων, καθώς και τον βίο και την πολιτεία του κ. Σπάθα. Ο ορισμός τους στους πίνακες διαιτησίας, όπως καλά γνωρίζουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, έγινε με διαβλητές διαδικασίες, που επίσης ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, ενώ οι διοικούντες το «τριφύλλι» ζήτησαν από τον κόσμο να προστατέψει την ομάδα του.

«Το γεγονός αυτό από μόνο του μας καθιστά όλους καχύποπτους, γι’ αυτό και ζητάμε από τους οπαδούς μας, για άλλη μία φορά, ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση και από τους υπευθύνους της σημερινής κατάστασης του ελληνικού ποδοσφαίρου να τηρήσουν τη νομιμότητα, αν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό», κατέληξε η ανακοίνωση.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος άλλωστε για τους θεσμικούς φορείς και την ΕΛΑΣ είναι η αποφυγή των περσινών εκτρόπων. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης με απανωτούς ελέγχους και απαγόρευση εισόδου των οπαδών στις θέσεις πάνω από τη φυσούνα, ενώ από τον Ολυμπιακό απαίτησαν να επισκευαστούν και να λειτουργήσουν όλες οι κάμερες που αποτελούν το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του ΟΑΚΑ.


Σχολιάστε εδώ