Εντολή της «τρόικας» ήταν ο συντελεστής 45%!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας αποδέχτηκε χωρίς περιστροφές την εισήγηση-λαιμητόμο της «τρόικας» για χιλιάδες εργαζομένους αναφορικά με τον φορολογικό συντελεστή 45% για εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ, καθώς και τον συντελεστή φορολόγησης 20% για τα μερίσματα των επιχειρήσεων.

Μάλιστα, χρειάστηκε να ακολουθήσουν οι εντονότατες αντιδράσεις ακόμη και από το εσωτερικό της ΝΔ (βουλευτές της έκαναν λόγο ανοιχτά για αυτογκόλ) αλλά και από τα υπόλοιπα κόμματα της συγκυβέρνησης (η ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για παλινωδίες του υπουργείου, ενώ το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει το φορολογικό), προκειμένου να αλλάξει η βάση της διαπραγμάτευσης. Εξάλλου, η έντονη δυσφορία που εξέφρασε το Μαξίμου και το δημόσιο… άδειασμα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργήθηκε και τους τριγμούς που επανήλθαν στον κυβερνητικό συνασπισμό. Έτσι πολλοί ερμηνεύουν και τη δήλωση του ίδιου του υπουργού στα μέσα της εβδομάδας πως έχει να αντιμετωπίσει μια «τρόικα» εσωτερικού και μία εξωτερικού ως αντίδραση στις εκατέρωθεν πιέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που οι χειρισμοί του κ. Στουρνάρα έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν κατά το παρελθόν εκφράσει πολλάκις την ενόχλησή τους τόσο για την ελλιπή ενημέρωση στις φάσεις των διαπραγματεύσεων όσο και για τη σκληρότητα των προτάσεων που έχει καταθέσει προς διαβούλευση ο υπουργός.


Σχολιάστε εδώ