Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε…

Δρόμος επιστροφής δεν υπάρχει…

ΜΕΤΑ τη διαγραφή του Α. Λοβέρδου, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, που αποτελούν και τον πυρήνα της κυβέρνησης, διαθέτουν 150 βουλευτές. Τους… λείπει ο 151ος για να έχουν την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ως εκ τούτου, αναβαθμίζεται ο ρόλος της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς με τις ψήφους των βουλευτών της η κυβέρνηση θα μπορέσει να προωθήσει αποφάσεις και μεταρρυθμίσεις. Υπό τις παρούσες συνθήκες, ο δρόμος που έχει να ακολουθήσει ο Φ. Κουβέλης είναι… μονόδρομος. Είναι υποχρεωμένος να παραμείνει στον κυβερνητικό συνασπισμό, με την προσδοκία ότι μεσοπρόθεσμα το κλίμα θα αλλάξει και το κόμμα του θα ωφεληθεί πολιτικά. Αν αποφάσιζε ξαφνικά να αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση, θα έβγαινε διπλά χαμένος και πιθανότατα θα είχε την… τύχη του ΛΑΟΣ και του Γ. Καρατζαφέρη. Το ίδιο ισχύει και για τον Βενιζέλο. Συμπερασματικά: Ή όλοι μαζί θα σωθούν ή όλοι μαζί θα βουλιάξουν!

Γεύμα εργασίας είχε ο υφυπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, κ. Daniel Poneman, με την ευρωβουλευτή κ. Νίκη Τζαβέλα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα συζήτησης το σχιστολιθικό αέριο. Στη συνάντηση, που ζητήθηκε από την αμερικανική πλευρά, ο υφυπουργός ενημερώθηκε από την κ. Τζαβέλα για την έκθεσή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το σχιστολιθικό αέριο, η εκμετάλλευση του οποίου στις ΗΠΑ έχει φέρει τεράστιες αλλαγές στο κόστος της ενέργειας στην Αμερική. Το θέμα του σχιστολιθικού αερίου ήταν το κυρίαρχο θέμα στο Συμβούλιο Ενέργειας ΕΕ – ΗΠΑ, που έγινε την ίδια μέρα στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή της Χίλαρι Κλίντον και της Κάθριν Άστον.

«ΣΤΟ λεξιλόγιο ενός Καραμανλή δεν υπάρχει ο όρος απλή αναλογική»! Οι φράσεις αυτές αποδίδονται στον πρώην πρωθυπουργό και τις μετέφερε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος και συναντήθηκε προ ημερών μαζί του. Τα παραπάνω έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται ν’ ανοίξει θέμα εκλογικού νόμου. Θα το ανοίξει, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς ακριβώς θα… κλείσει.

Από τα διαδραματισθέντα στην τριήμερη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε μέρα το προεδρείο είχε άλλη σύνθεση, προφανώς για να μη δημιουργηθεί… κατεστημένο και να περάσουν οι εκπρόσωποι όλων των τάσεων. Την Τρίτη μέρα είχαν βάλει τον Αντώνη Κοτσακά από πλευράς των ΠΑΣΟΚογενών, όμως δεν ανέβηκε στο πάνελ γιατί υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις. Θυμίζω ότι ο ίδιος ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Χίο και είχε θητεύσει και υπουργός. Να προσθέσω ότι από το Ενιαίο Κοινωνικό Μέτωπο, πέραν των επωνύμων όπως του Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Αλέξη Μητρόπουλου και κάποιων ακόμη, είναι ζήτημα να βγήκαν 1-2 από τους ανώνυμους. Η ομάδα Τσίπρα έπαιξε πολύ σκληρό παιγνίδι με μια κλειστή λίστα από περίπου 200 άτομα. Όλους τους άλλους τους αντιμετώπισε ως ανταγωνιστές.


Σχολιάστε εδώ