διάδρομοι και ψίθυροι

• Στις τελευταίες δέκα συνεδριάσεις του ΧΑ οι διακυμάνσεις για τα λεγόμενα «κρατικόχαρτα» ήταν μεγάλες. Μεσοβδόμαδα, πάντως, τόσο η ΔΕΗ όσο και ο ΟΠΑΠ επιχείρησαν να σταθεροποιηθούν, κινήθηκαν μάλιστα και με θετικό πρόσημο. Διαφορετικές πορείες και δεδομένα, βέβαια, για τις δύο εταιρείες, αλλά ακόμα και τώρα το ενδιαφέρον γι’ αυτές παραμένει ισχυρό, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα χαρτιά αυτά δεν βρίσκονται μόνο σε μεγάλα χαρτοφυλάκια!

• Θετικό -τηρουμένων των αναλογιών- το πρόσημο για τον ΟΤΕ μέχρι την Πέμπτη.

• Συνεχίζει τις θετικές συνεδριάσεις ο τίτλος της Τέρνα Ενεργειακή, ενώ θετικό ήταν σε γενικές γραμμές το πρόσημο και για τη ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

• Από τον τραπεζικό κλάδο, όπου την περασμένη εβδομάδα είδαμε κατά περίπτωση εντονότατες πιέσεις σε κάποια χαρτιά, τις τελευταίες ημέρες οι καλύτερες επιδόσεις «έγραψαν» για τους τίτλους της Εθνικής, της Κύπρου, της Πειραιώς και της Alpha Bank.

• Χωρίς να «λάμψουν» ιδιαίτερα, εξακολουθούν να κρατούν το ενδιαφέρον -και την «πίστη»- των επενδυτών τα χαρτιά-συνήθεις πρωταγωνιστές, δηλαδή οι τίτλοι της Jumbo, της Folli Follie Group και του Τιτάνα.

• Στους πρωταγωνιστές των τελευταίων συνεδριάσεων και οι τίτλοι της Intralot, της Frigoglass και της ΜΕΤΚΑ. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός της σχετικά ανεβασμένης συναλλακτικής δραστηριότητας -πάντα τις τελευταίες ημέρες- στον τίτλο της Fourlis.

• Το ενδιαφέρον τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επικεντρωθεί και στο πώς θα αντιδράσουν οι τίτλοι της Coca-Cola 3Ε, της ΕΧΑΕ, της MIG και της Motor Oil. Ειδικά για την τελευταία, η Citi στην τελευταία έκθεσή της ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 9,3 ευρώ και προχωρά σε σύσταση αγοράς.

• Στις αναλογικά χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις το κύριο στοιχείο των ημερών ήταν η συνεχιζόμενη και αισθητή απουσία… επενδυτών, πλην όμως όσοι επέλεξαν να τοποθετηθούν σε χαρτιά από αυτήν την κατηγορία στράφηκαν στη Χαλκόρ και στην Αλουμίλ.

• Μετά και την απόφαση της William Hill να αποχωρήσει από την Ελλάδα, ο κλάδος του στοιχήματος ενδέχεται να παρουσιάσει ενδιαφέρον για τους εναπομείναντες. Βγάζοντας εκτός κάδρου τον ΟΠΑΠ, που ούτως ή άλλως «βγάζει» ειδήσεις που άπτονται πρωτίστως του μέλλοντός του και της διαδικασίας ιδιωτικοποίησής του, κερδισμένη μοιάζει να είναι, φυσικά, η Centric.


Σχολιάστε εδώ