στα ενδότερα των ομάδων

• Τα τσεκούρια του πολέμου ξέθαψαν για άλλη μια φορά ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Σε μια εποχή που ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το ντέρμπι των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ, με νωπές τις μνήμες από τα θλιβερά επεισόδια της προηγούμενης σεζόν.

• Ο φανατισμός έχει χτυπήσει κόκκινο παρά την έλλειψη ανταγωνισμού, μια και οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο. Κι όμως, τα πράγματα θα είχαν ηρεμήσει εάν δεν εμφανιζόταν κάποιος Αρετόπουλος στον αγώνα Πλατανιά – Παναθηναϊκού.

• Ο ρέφερι από τα Τρίκαλα υποχρέωσε τους «πράσινους» σε άδικη ήττα με απανωτά σφάλματα και έδωσε στον Γιάννη Αλαφούζο την ευκαιρία να επιστρέψει δυναμικά, με απανωτά τιτιβίσματα. «Γράφει εν βρασμώ ψυχής», υποστήριζαν στελέχη του «τριφυλλιού» για να δικαιολογήσουν τα ξεσπάσματα του προέδρου.

• Στον Πειραιά αποφάσισαν για πρώτη φορά να απαντήσουν αμέσως, μέσω γραπτής ανακοίνωσης. Με στόχο, όπως διέδωσαν, να αποτρέψουν την επανάληψη των περσινών επεισοδίων, όταν κινδύνεψαν παίκτες του Ολυμπιακού.

• Από την πλατεία Αλεξάνδρας, μάλιστα, επαναλήφθηκε μια διαρροή του περασμένου Απριλίου, που ήθελε τον Ερνέστο Βαλβέρδε να οριστικοποιεί την αποχώρησή του από την Ελλάδα εξαιτίας όσων συνέβησαν στο ΟΑΚΑ. Μόνο ο Ισπανός μπορεί να επιβεβαιώσει τη διαρροή, αλλά από τον Ολυμπιακό επικαλούνται τα επεισόδια ως αιτία του διαζυγίου.

• Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν φροντίσει να διαμηνύσουν ότι στο παραμικρό που θα συμβεί την άλλη Κυριακή στο ΟΑΚΑ θα αποχωρήσουν από το γήπεδο και θα επιδιώξουν τον μηδενισμό του Παναθηναϊκού. Απειλή που αν υλοποιηθεί μπορεί να οδηγήσει τους «πράσινους» στα πρόθυρα του υποβιβασμού.

• Στην Παιανία γνωρίζουν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα τραβήξει το σχοινί και ετοιμάζουν τη δική τους απάντηση. Συγκεντρώνουν στοιχεία για να στείλουν έναν φάκελο στη ΦΙΦΑ με αναφορές σε διαιτησίες, στις εκλογές της ΕΠΟ και γενικά οτιδήποτε θεωρούν πως μπορεί να πλήξει επικοινωνιακά τον Ολυμπιακό.

• Το ντέρμπι, δηλαδή, άρχισε νωρίς, και μάλιστα για κάποιους από τους ενδεχόμενους πρωταγωνιστές του μπορεί να αποδειχθεί και μοιραίο. Για παράδειγμα, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ μαθαίνει ότι δέχεται εκ νέου πυρά για το κοουτσάρισμά του με αφορμή όσα συνέβησαν την προηγούμενη αγωνιστική στην Τούμπα.

• Ο Πορτογάλος δέχθηκε πυρά επειδή αντικατέστησε τον Τζιμπούρ και τον Αμπντούν, που ήταν οι κορυφαίοι παίκτες της ομάδας του. Αλλά και επειδή κράτησε τον Μασάδο στον αγωνιστικό χώρο έως τη λήξη της αναμέτρησης.

• Οπότε στο ΟΑΚΑ ο Ζαρντίμ θα δώσει τις καθοριστικές εξετάσεις του. Ή θα αποκτήσει το δικαίωμα της παραμονής στον πάγκο ή θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

• Έγινε σαφές το βράδυ της περασμένης Κυριακής ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει να κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι σε όσους τον αμφισβητούν ή εκφράζουν την επιθυμία να τον κοντράρουν. Το απέδειξε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού με τις μπηχτές για τους παίκτες της ομάδας του και με την αλλαγή στάσης στο θέμα των ανανεώσεων.

• Αν, λοιπόν, στραβώσει για τους «ερυθρόλευκους» το ντέρμπι, ο καθένας μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα ότι ο Μαρινάκης θα προχωρήσει σε καρατομήσεις. Κάποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο, με τον Ζαρντίμ και τον Τοροσίδη να εμφανίζονται ως οι πιο εφικτοί στόχοι.

• Στην πιο δύσκολη θέση απ’ όλους τους προπονητές βρίσκεται ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Πήρε παράταση ζωής στον Ατρόμητο μετά τη νίκη επί της Ξάνθης, αλλά φρόντισε ο Φυτανίδης και έβγαλε ξινό το γκολ που πέτυχε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

• Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο έμπειρος αμυντικός απέδωσε σε εξωαγωνιστικούς λόγους την εκπαραθύρωσή του από τη βασική εντεκάδα. Εμμέσως πλην σαφώς, δηλαδή, χρέωσε στον Μπάγεβιτς ότι δέχεται παρεμβάσεις από τη διοίκηση.

• Ο Γιάννης Αγγελόπουλος προσπάθησε να δώσει άλλη διάσταση και απέδωσε σε αγωνιστικούς λόγους τη στροφή του έμπειρου προπονητή στον Ταυλαρίδη. Αλλά η ουσία ήταν ότι όλοι αντιλήφθηκαν πως στα αποδυτήρια του Ατρόμητου υπήρχαν τριβές και οι παίκτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στον Μπάγεβιτς.

• Το μόνο θετικό για τον προπονητή της περιστεριώτικης ομάδας είναι η έλλειψη εναλλακτικής επιλογής τη χρονική περίοδο που διανύουμε. Έτσι, θα πάρει ακόμα μία ευκαιρία από τον Σπανό, αλλά έως τη διακοπή του πρωταθλήματος για τα Χριστούγεννα θα πρέπει να δείξει έργο, και κυρίως να αποκαταστήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια.

• Εκτός του Φυτανίδη υπάρχουν κι άλλοι δυσαρεστημένοι παίκτες. Ο Πίτου Γκαρσία έδειξε τη δυσαρέσκειά του όταν αντικαταστάθηκε στο ματς με την Ξάνθη, ενώ στα πρόθυρα της έκρηξης βρίσκονται και οι Σουμπίνιο και Μπέλιτς.

• Στην άλλη όψη του νομίσματος βλέπουμε το πρόσωπο του Σάκη Τσιώλη, του πλέον ήρεμου προπονητή στη Σούπερ Λίγκα τον τελευταίο μήνα. Ο Θεσσαλός βλέπει τον Αστέρα να έχει στρογγυλοκαθίσει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και προετοιμάζεται για τη μεταγραφική ενίσχυση, η οποία θα ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών.

• Αν και αποφεύγουν να τοποθετηθούν δημόσια, στις μεταξύ τους συζητήσεις οι άνθρωποι της αρκαδικής ομάδας θέτουν ως στόχο την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θεωρούν ότι έχουν τις δυνατότητες να διεκδικήσουν στα πλέι οφ την πρώτη θέση, ακόμα κι αν ενισχυθεί σημαντικά ο ΠΑΟΚ χάρη στο γεμάτο πορτοφόλι του Ιβάν Σαββίδη.

• Ο Τσιώλης ποντάρει κυρίως στη χημεία της ομάδας του, καθώς οι περισσότεροι παίκτες παίζουν δύο και τρία χρόνια μαζί, αλλά και στην εξαιρετική φυσική κατάσταση του Αστέρα. Εκφράζει τη βεβαιότητα, μάλιστα, ότι όταν φτάσουν τα πλέι οφ θα γίνει ακόμα πιο ορατή η δουλειά του, επειδή προβλέπει ότι οι άλλες ομάδες θα ξεμείνουν από δυνάμεις.

• Τον προπονητή του Αστέρα προβληματίζει μόνο το ενδεχόμενο να λυγίσουν οι παίκτες του από το άγχος αν αντιληφθούν ότι βρίσκονται μπροστά σε μια τόσο μεγάλη επιτυχία. Γι’ αυτό και σε κάθε συζήτηση μαζί τους προσπαθεί να στρέφει την προσοχή τους μόνο στο επόμενο ματς, ώστε να αποφύγει τις παρενέργειες της ψυχολογικής φόρτισης.

• Με την ίδια τακτική επιχειρεί ο Χουάν Ρότσα να αποφορτίσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που δέχθηκαν ηχηρό χαστούκι από τα σφυρίγματα του Αρετόπουλου στον αγώνα με τον Πλατανιά. Οι διοικούντες το «τριφύλλι» υποσχέθηκαν στους ποδοσφαιριστές πως «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο Αρετόπουλος», αλλά στα αποδυτήρια εκφράζονταν αμφιβολίες.


Σχολιάστε εδώ