Παραμένουμε στο καναβάτσο…

Ευχόμαστε, Αντώνη Σαμαρά, να υπάρξει τέλος του δρόμου, η Ιθάκη να μην παραμείνει άφαντη στον ορίζοντα, να κερδίσεις το μεγάλο στοίχημα, γιατί αλλιώς η Ιστορία θα είναι αμείλικτη απέναντί σου. Και αυτό δεν θα θέλαμε να συμβεί, γιατί το κόστος δεν θα είναι μόνο για σένα. Θα είναι πολύ βαρύτερο και αρκετά οδυνηρό για την πατρίδα και τον λαό της.

Είναι πολλές όμως οι φωνές, απόλυτα έγκυρες και που κάθε άλλο παρά επενδύουν στην αποτυχία και δεν έχουν καμία σχέση με πολιτικά και κομματικά παιγνίδια ούτε μετέχουν στο περιβόητο λόμπι της δραχμής, που διαβάζουν εντελώς διαφορετικά τις αποφάσεις που πάρθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης από το Eurogroup, το γνωστό κονκλάβιο των Βρυξελλών για μας χωρίς εμάς.

Μιλούν για μικρή ανάσα, για παράταση ζωής, για ΜΗ λύση, για μια απλώς καλή απόφαση που δεν λύνει το πρόβλημα και ότι μετά τρεις-τέσσερις μήνες ξανά εδώ θα είμαστε, πάλι σε αδιέξοδο, η ασφυξία θα είναι ξανά μπροστά μας…

Υποστηρίζουν ότι έπρεπε να πιέσουμε για οριστική λύση.

Τώρα που το πρόβλημα είναι μόνο δικό μας και γνωρίζουν ότι οι επιπτώσεις μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας θα είναι πολύ βαρύτερες γι’ αυτούς αλλά και για τις οικονομίες εκτός Ευρώπης. Είναι γνωστές οι ανησυχίες και της Αμερικής και της Κίνας.

Τώρα που η κυρία Μέρκελ θέλει ήρεμα νερά μέχρι τον Σεπτέμβρη, που θα γίνουν οι γερμανικές εκλογές για να μην κινδυνέψει η επανεκλογή της. Και ως τότε η Ελλάδα θα βρίσκεται στο καναβάτσο… Γρονθοκοπούμενη, παραμένοντας στη ζωή με τεχνητές αναπνοές… Το πρωί της επόμενης μέρας των γερμανικών εκλογών το γήπεδο θα αδειάσει, με την Ελλάδα να έχει εγκαταλειφθεί στο καναβάτσο και κανένας να μην ενδιαφέρεται αν ζει ή πέθανε… Και αυτό ήδη λέγεται από όλο και περισσότερους έγκυρους διεθνείς παράγοντες, που ασφαλώς κάτι πρέπει να ξέρουν, δεν μπορεί να το λένε τυχαία.

Αυτές είναι οι ανησυχίες που καταθέτουν πολλοί, επιμένοντας ότι πρέπει τώρα να υπάρξει ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. Ανησυχίες που κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει, να μην τον προβληματίσουν. Να μη μετρήσει τις συνέπειες που θα προκύψουν, αν επιβεβαιωθούν. Αν μετά τον Σεπτέμβρη η Μέρκελ κάνει ότι δεν μας γνωρίζει.

Δεν θέλουμε να σκεφθούμε καν ότι αυτά τα ενδεχόμενα δεν τα έχει υπολογίσει ο πρωθυπουργός και οι συγκυβερνώντες πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Όμως φρόνιμο είναι να μην ξεχνούν και οι τρεις, για να μη βρεθούν ξαφνικά στη θέση του απατημένου συζύγου, εκείνη τη σοφή ελληνική παροιμία: Κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε…


Σχολιάστε εδώ