Μας εμπαίζουν θρασύτατα οι… αθώοι σωτήρες μας

Στερνή μου γνώση, να σʼ είχα πρώτα. Κρίνοντας εκ του θανατηφόρου αποτελέσματος, ήταν ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ η ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ), η οποία μετεξελίχθηκε σε Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις οδυνηρότατες για τη χώρα μας αποφάσεις της Συνθήκης του Μάαστριχτ το 1992, την επαχθέστατη ως προς την ισοτιμία (1 ευρώ = 340,75 δραχμές), ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΗ συμμετοχή μας στη Νομισματική Ένωση του 2002 (Σημίτης) και τα συνακόλουθα ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ για την Ελλάδα και τους Έλληνες Μνημόνια (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Σαμαράς, Κουβέλης, με τους τρεις τελευταίους να συναγωνίζονται σε ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ απέναντι στους… ΑΘΩΟΥΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ «σωτήρες» μας).

Ουδείς, βέβαια, θα μπορούσε να προβλέψει αυτήν τη ζοφερή, τη θανατηφόρα για την πατρίδα μας εξέλιξη, και δεν την προέβλεψε ο αρχιτέκτων της ένταξής μας στην ΕΟΚ Κωνσταντίνος Καραμανλής, φυσικώ τω λόγω. Το «στερνή μου γνώση, να σʼ είχα πρώτα» εγράφη, επομένως, καθʼ υπερβολήν.

Η μνημονιακή τρικομματική μας κυβέρνηση πανηγυρίζει μετά τη μεσοβέζικη, προσωρινή και εμπεριέχουσα νέα επώδυνα μέτρα απόφαση της Ευρωζώνης, που ανακοινώθηκε τα ξημερώματα Δευτέρας προς Τρίτη. Πανηγύρια και ξεφαντώματα που πήραν μορφή χιονοστιβάδας την Τρίτη το μεσημέρι με… εμπεριστατωμένες δηλώσεις των τριών αρχηγών. Οι οποίοι, ούτε λίγο ούτε πολύ, εδόξασαν κυρίως την παραμονή μας στο ευρώ. ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ! (Αναφέρω παρεμπιπτόντως την ακόλουθη επισήμανση του Αλέκου Αλαβάνου στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του KONTRA, το περιεχόμενο της οποίας ούτε καν είχα διανοηθεί: «Λόγω ευρώ παραμένουν στην Ελλάδα οι μετανάστες και δεν θα σταματήσουν να έρχονται και άλλοι. Με δραχμή εδώ θα έφευγαν αμέσως. Δραχμές θα έστελναν στις πατρίδες τους;»)

Ύστερα από την παρέκβαση αυτή, επανέρχομαι στην, ούτως ή άλλως, προσωρινή λύση-θηλιά της Ευρωζώνης και στις εχθρικές για την Ελλάδα και τους Έλληνες επευφημίες των τριών μνημονιακών αρχηγών. Ο Σαμαράς μίλησε για… «νέο ξεκίνημα» (έπειτα από τετράμηνη απραξία), ενώ οι άλλοι δύο, αλληλοϋποβλεπόμενοι και υποβλέποντας τον Σαμαρά, κόμπαζαν σαν πεφυσιωμένοι διάνοι! Ο μονίμως μπουρδολογών Βενιζέλος οραματιζόταν υψηλότατο κυβερνητικό αξίωμα, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη χαντακώσει το κόμμα του, ο δε ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ Κουβέλης –ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις (εύγε σʼ εκείνους που τον ψήφισαν στη σχετική ερώτηση!)– δεν επιθυμεί κυβερνητικό αξίωμα, νίπτοντας τας χείρας του ως άλλος Πόντιος Πιλάτος. (Την Προεδρία της Δημοκρατίας έχει βάλει στο στόχαστρο, όπως έχω γράψει προ αρκετών μηνών.)

Ας έρθουμε, όμως, τώρα στην ουσία της απόφασης, την οποία συμμερίστηκε και η κ. Λαγκάρντ. Φρονώ ότι τη συμμερίστηκε κάνοντας τακτικό ελιγμό. Η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας είναι τουλάχιστον το ίδιο φιλόδοξη με την αδίστακτη Μέρκελ. Την ενοχλεί επιπλέον αφάνταστα ότι ο γαλλογερμανικός άξονας γέρνει επικίνδυνα υπέρ της Γερμανίας. Δεν αποκλείω, ως εκ τούτου, ότι την κατάλληλη στιγμή θα χτυπήσει αλύπητα. Και θα χτυπήσει αλύπητα όχι ΜΟΝΟ επειδή, όπως ορθά πιστεύει, το ελληνικό χρέος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ. Θα έχει και άλλα βέλη στη φαρέτρα της. Ενδέχεται μάλιστα ένα από αυτά να είναι και η άρνηση της Γερμανίας να επιστρέψει το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και να καταβάλει τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα από την περίοδο του αιμοσταγούς Γ΄ Ράιχ.

Δεν πρόκειται να αναφερθώ σε σενάρια αριθμών και σε λεπτομέρειες ανάξιες λόγου. Το βέβαιο είναι ότι η ύφεση δεν θα υποχωρήσει στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, αντίθετα θα αυξηθεί. Βέβαιο είναι, επίσης, ότι η ανεργία θα αυξάνεται συνεχώς, η επαναγορά εκ μέρους μας τμήματος του χρέους θα είναι δυσμενέστατη –τα τσακάλια της αγοράς καραδοκούν–, ενώ, εάν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, θα κατάσχεται αμέσως από τους τοκογλύφους δανειστές. Οι αποφάσεις δεν θα λαμβάνονται από την ελληνική Βουλή, αλλά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Πράξεις που θα επιπίπτουν επί των κεφαλών μας, ύστερα από κάθε απόκλιση σε σχέση με τα συμφωνηθέντα. Και είναι απολύτως σίγουρο ότι θα υπάρξουν αποκλίσεις, καθότι ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Αφήνω τους γερμαναράδες που θα στρογγυλοκάθονται σε υπουργεία και οργανισμούς, ελέγχοντας λεπτομερώς τα πάντα.

Την Τετάρτη το μεσημέρι απολαύσαμε την τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών Στουρνάρα. Ήταν μια σκέτη παρωδία. Κάποιος από τους πολλούς συνεργάτες του έδινε τον λόγο σε δημοσιογράφους, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ!

Ο υπουργός ανοιγόκλεινε το μικρόφωνό του και οι περισσότεροι ερωτώντες ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΝ! Ο ανελλήνιστος υπουργός μιλούσε αγγλοελληνικά και, επειδή αντιλαμβανόταν προφανώς ότι ήταν ανεπαρκής, ζητούσε από συνεργάτες του να συμπληρώνουν τις δικές του απαντήσεις. Το σπουδαιότερο ήταν ότι ούτε ο ίδιος ούτε οι συνεργάτες του έδωσαν έστω και μία ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! Όλοι τους υπεξέφευγαν, χαλώντας τη σάλτσα στην πανηγυρίζουσα μνημονιακή κυβέρνηση. (Το βράδυ στο Mega, με τον Πρετεντέρη και τον Τσίμα να… προσπαθούν να καταλάβουν, τον κατεξευτέλισε η Όλγα Τρέμη.)

Την Πέμπτη στη Βουλή –μʼ αυτό τελειώνω– ο στωμύλος Βενιζέλος, συκοφαντώντας τον Αλέξη Τσίπρα και παραχαράσσοντας τα αδιάσειστα στοιχεία του Πάνου Καμμένου, υπερασπιζόταν τον πολλαπλώς ΕΝΟΧΟ εαυτούλη του, καταφεύγοντας σε ανούσιες –και διάτρητες– γενικολογίες. Όσο για τον Σαμαρά τού… «νέου ξεκινήματος», απουσίαζε από τη Βουλή και δεν εμφανίστηκε την ώρα της ψηφοφορίας, βέβαιος ων ότι θα καταψηφιστεί η αρχικά ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ!


Σχολιάστε εδώ