επί του πιεστηρίου

Ακόμη και ο κουβαλητής των παιδικών μας χρόνων, ο Άι-Βασίλης θα είναι στενοχωρημένος, κακόκεφος, αφού δεν μπορεί πια να γεμίσει το σακούλι του… Το ίδιο συμβαίνει σε όλους. Στέρεψαν οι τσέπες… Λεφτά για δώρα δεν υπάρχουν πια. Όμως δεν μπορείς, δεν πρέπει να το βάλει κάτω κανένας μας. Από εμάς εξαρτώνται όλα, μην περιμένουμε βοήθεια από κανέναν ξένο. Ένα θα σου δώσουν, εκατό θα σου πάρουν. Και το βλέπουμε, αυτό ζούμε. Να πιστέψουμε ότι όλα θα πάνε καλά, ότι θα τα καταφέρουμε…
Μην ξεχνάμε ότι εμείς αποφασίζουμε. Κι αυτό δεν πρέπει να το χαρίζουμε σε κανέναν.

Δώρο άδωρο η ρύθμιση για εξόφληση οφειλών προς τις εφορίες σε 36 δόσεις, γιατί αυτό γινόταν και πριν, από τον ίδιο τον έφορο. Καμία ανάσα δεν δίνει στην αγορά αυτή η ρύθμιση, ούτε πρόκειται να φέρει έσοδα στο δημόσιο ταμείο. Πάρε στα χέρια σου, Αντώνη Σαμαρά, το θέμα που απασχολεί χιλιάδες επιχειρήσεις, δώσε εντολή να γίνουν οι δόσεις 100 και βάλε στοίχημα με οποιονδήποτε ότι πολλά λεφτά θα εισπραχθούν και αρκετές επιχειρήσεις θα κερδίσουν παράταση ζωής.

Από εφευρετικότητα σκίζουν οι υπουργοί μας. Όταν πρέπει να βρουν λεφτά τη λύση την έχουν έτοιμη. Καταφεύγουν στο γνωστό υποζύγιο, τον πολίτη. Έτσι λοιπόν και τώρα, που έχει μείνει από λεφτά ο ΟΑΕΔ για να πληρώσει επιδόματα σε ανέργους και άλλους δικαιούχους τού εν λόγω οργανισμού, το υπουργείο Εργασίας θα βγάλει ειδικό λαχείο. Η δικαιολογία θα λέει: «Για τη στήριξη της κοινωνικής πολιτικής»!

Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή… Όλα τα πουλάω για λίγα ευρώ. Προλάβετε, το αφεντικό τρελάθηκε… Στον πάγκο και οι άδειες παραμονής και βίζα πενταετούς διάρκειας. Και θα ανανεώνεται για όσο χρόνο διατηρείται η ιδιοκτησία! Όποιος ξένος αγοράσει ένα ακίνητο παίρνει δώρο μια άδεια παραμονής και όποιος κάνει επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ παίρνει πακέτο δέκα άδειες παραμονής για στελέχη του που θα εργαστούν εδώ! Να δούμε τι άλλο θα ξεπουλήσουν…

Βέβαια δεν πρωτοτυπούμε, δεν αποτελεί δική μας ευρεσιτεχνία. Αντιγράφουμε τους Ισπανούς. Μάλιστα πουλάνε φθηνότερα τη βίζα, μόλις για 160.000 ευρώ. Μόνο που εκεί ξεσηκώθηκε η αντιπολίτευση και κατηγορεί τον ισπανό πρωθυπουργό Μάριο Ραχόι για εμπορευματοποίηση της άδειας παραμονής. Εδώ μέχρι στιγμής καμία αντίδραση δεν ακούστηκε από κανένα κόμμα!

Σχεδόν όλοι οι αναλυτές και αρθρογράφοι των δεξιών εφημερίδων -κάποιοι μάλιστα είχαν θητεύσει και σε εφημερίδες της Κεντροαριστεράς και ήταν θιασώτες του Ανδρέα Παπανδρέου στην εποχή της παντοδυναμίας του- έχουν πάθει πανικό και μόνο με τη σκέψη μην πάει και γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Και κάθε Κυριακή να τα σεντόνια για τις καταστροφές που περιμένουν τη χώρα έτσι και πάρει την εξουσία. Μια ζωή στην ίδια ρότα. Να φοβίσουν τον κόσμο ότι θα χάσει τα σπίτια του, ότι θα πεινάσει, ότι δεν θα έχει φάρμακα κ.λπ., λες και αυτά δεν τα ζούμε σήμερα. Και το αστείο είναι ότι προσποιούνται τους εκσυγχρονιστές, ενώ παραμένουν αθεράπευτα παλαιοκομματικοί και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το μαγαζάκι τους…

Κανένας από τους 70 που έφυγαν από την Τράπεζα της Ελλάδος δεν επαναπροσλήφθηκε, όπως γράφτηκε. Πρόκειται για άθλια κατασκευάσματα, μας είπε ο διευθυντής του γραφείου του διοικητή και αναπληρωτής γενικός διευθυντής Οδυσσέας Χριστοφόρου.

Τα εφάπαξ, που από το 2009 -και ίσως και πιο πριν- χρωστάει σε χιλιάδες υπαλλήλους του το Δημόσιο, που προέρχεται από εισφορές μιας ζωής και αποτελούν ένα αποκούμπι για τα γηρατειά, από το οποίο όλο και κάτι θα πάει στα παιδιά και στα εγγόνια, θα καταβληθούν μέχρι τον Ιούνιο, όπως ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Να ελπίσουμε ότι δεν θα εισπράξουν οι απόμαχοι άλλη μια διάψευση στις ελπίδες τους.


Σχολιάστε εδώ