Διαφωνεί η υπουργός Τουρισμού με τη μη συμμετοχή μας στη Eurovision!

Ο πρώτος είναι ότι η απόσυρσή μας θα φέρει νέο μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο για το πόσο βαθιά είναι η κρίση στη χώρα μας, δημοσιευμάτων που μόνο κακό κάνουν στο τουριστικό μας προϊόν, και ο δεύτερος το ότι, καλώς ή κακώς, η Eurovision είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα σε χώρες μεγάλης τουριστικής σημασίας για εμάς, όπως η Ρωσία (50% τηλεθέαση), η Αγγλία (37% τηλεθέαση), η Γερμανία (40% τηλεθέαση) αλλά και η Σκανδιναβία, όπου θα διεξαχθεί ο φετινός διαγωνισμός. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ρωσίας, με εκατομμύρια αναγνώστες, έχει για δεκαπέντε ημέρες κάθε χρόνο ειδική στήλη στην πρώτη σελίδα με νέα από τον διαγωνισμό. Το υπουργείο Τουρισμού είχε προγραμματίσει και φέτος την έμμεση διαφήμιση της χώρας μας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, όπως είχε γίνει με επιτυχία στο παρελθόν.

• Αυτό, πάντως, που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι το ότι η σκέψη για αποχώρηση της χώρας μας από τον διαγωνισμό ήρθε στο προσκήνιο τη στιγμή που είχε βρεθεί ιδιώτης χορηγός, έτοιμος να καλύψει το 100% της συμμετοχής μας, ώστε να μην κοστίσει ούτε ένα ευρώ στην ΕΡΤ. Μήπως τελικά όλο αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν άλλα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα με την απώλεια για την ΕΡΤ ενός τόσο επιτυχημένου προγράμματος;

Να σημειωθεί ότι η ΔΗΜΑΡ και ο υφυπουργός ΜΜΕ σε δηλώσεις τους υποστήριξαν ότι η ΕΡΤ δεν πρέπει να λάβει μέρος στη φετινή διοργάνωση της Eurovision, η οποία μετά τις περσινές περικοπές στοίχισε 250.000 ευρώ, ενώ οι προσλήψεις που ζήτησαν να γίνουν στην ΕΡΤ και συμφώνησαν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης με τον μαθηματικό τύπο «4-4-2» κοστίζουν ήδη 1,1 εκατ. ευρώ! Η ίδια συγκυβέρνηση συμφωνεί να χάσει η ΕΡΤ ακίνητη περιουσία, να της κλέβουν το ανταποδοτικό τέλος, αλλά σηκώνει το λάβαρο της αντίστασης για το μουσικό πανηγύρι της EBU.


Σχολιάστε εδώ