διάδρομοι και ψίθυροι

• Με δεδομένο πως οι τράπεζες αναγορεύονται για πολλοστή φορά απόλυτοι πρωταγωνιστές της αγοράς, δέον όπως παρατηρήσουμε τη συμπεριφορά της Εθνικής, που μεσοβδόμαδα απώλεσε και το 1,50 ευρώ. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές οι αναλύσεις έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για το επίπεδο στήριξης του 1,32 ευρώ. Ίδωμεν…

• Η πίεση στην αγορά στο ξεκίνημα της εβδομάδας έκρυβε αρνητικές εκπλήξεις για μετοχές πρωταγωνίστριες του ΧΑ. Μεγάλη η πίεση στους τίτλους της Βιοχάλκο, της ΔΕΗ, της Jumbo. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα χαρτιά δεν μπορούν να απογοητεύσουν όσους τα έχουν εμπιστευτεί εδώ και καιρό, αλλά -όπως και να έχει- η πίεση παραμένει, όπως και η εύθραυστη ψυχολογία των επενδυτών. Και εδώ οψόμεθα για τη συνέχεια.

• Τιτάν, Μέτκα: Αντέδρασαν με μεγαλύτερη ψυχραιμία στη γενικευμένη υποχώρηση και δεν αποκλείεται να συνεχίσουν να κρατάνε χαρακτήρα όσο διάστημα θα συνεχίζεται η «δοκιμασία» του τραπεζικού δείκτη. Το ίδιο ισχύει και για την Coca-Cola 3Ε.

• ΟΠΑΠ: Το απόλυτο αρνητικό στόρι των τελευταίων ημερών. Όχι μόνο δεν μπορεί να διασπάσει το «ταβάνι» των 5,1 ευρώ, αλλά χάνει εύκολα και τα 5 ευρώ, με αποτέλεσμα να «κλείνουν» ακόμα και εντολές αγοράς του ενδοσυνεδριακά. Στην ειδησεογραφία για τον Οργανισμό έχουμε συνολικά οκτώ (8) ενδιαφερομένους και επίκειται νέα συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσει η διαδικασία.

• Στις κατασκευές έχουμε μια κάποια κινητικότητα, είτε με τη Μηχανική είτε, πολύ περισσότερο, με τη ΓΕΚΤΕΡΝΑ, που πάντως έχει να αποτιμήσει χρηματιστηριακά και την είδηση για το έργο της ΔΕΗ.

• Αρκετοί είναι, πάντως, οι αναλυτές που επιμένουν πως θα πρέπει να αναζητήσουμε τους επόμενους… πρωταγωνιστές της αγοράς από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Με αυτό το δεδομένο, καλό είναι να έχουμε τον νου μας στις επιδόσεις τίτλων όπως η Σιδενόρ, το Υγεία, η Frigoglass…


Σχολιάστε εδώ