Βγάλανε τα μαχαίρια Ψυχάρης και Απ. Κακλαμάνης

Την αρχή έκανε ο δεύτερος, όταν μιλώντας προ ημερών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος είπε, μεταξύ άλλων, ότι πέρασε ο καιρός που «ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας διόριζαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ»! Δήλωση που εμμέσως στρεφόταν και κατά των Α. Λοβέρδου και Μιχ. Χρυσοχοΐδη, που αμφισβητούν την αρχηγία του Β. Βενιζέλου. Αμέσως αντέδρασε ο εκδότης, ο οποίος σε σχόλιό του στα «Νέα», υπό το ψευδώνυμο «Αθηναίος πολίτης», άφησε αιχμές κατά του κ. Κακλαμάνη για στενές σχέσεις με τη δικτατορία, λέγοντας μάλιστα ότι θα προσκομίσει τα σχετικά ντοκουμέντα (έγγραφα και φωτογραφίες). Απαντώντας εκείνος τόνισε ότι ο εκδότης δεν μπορεί να του προσάψει καμία κατηγορία, ότι το παρελθόν του είναι δημοκρατικό και ότι επί χούντας φυλακίστηκε και ουδέποτε υπήρξε συνομιλητής της.

Ο κ. Ψυχάρης επανήλθε και με νέο άρθρο του στα «Νέα» κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο της Βουλής ως «εφαψία της Ιωαννιδικής χούντας» και απείλησε με νέες αποκαλύψεις στο φύλλο του Σαββάτου. Επικαλείται μάλιστα μια αποστροφή των δηλώσεων του κ. Κακλαμάνη, ότι έφτασε «μέχρι το στόμα του λύκου» προκειμένου να αποτρέψει, μαζί με άλλους που συνεργάστηκαν μαζί του εντός κι εκτός της χώρας, τη χειραγώγηση των προδικτατορικών νεολαιών που επιχείρησε το καθεστώς Ιωαννίδη!.. Κατά τα φαινόμενα, η διαμάχη θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες…

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνονται παρόμοιες καταγγελίες σε βάρος του κ. Κακλαμάνη για «στενές επαφές» με τον δικτάτορα Ιωαννίδη.

Ήταν, μεταξύ άλλων, ο σημερινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παναγούλης που στο πρόσφατο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής «υπήρξε συνομιλητής του Ιωαννίδη μαζί με τον δικηγόρο Γ. Αλφαντάκη». Ανάλογες καταγγελίες είχε κάνει ο εκδότης Γρ. Μιχαλόπουλος σε βιβλίο του που είχε κυκλοφορήσει το 1983.


Σχολιάστε εδώ