Τι έγινε το Mobile Portal του Δήμου Μετσόβου;

Το γεγονός αυτό εκθέτει στον μέγιστο βαθμό τη δημοτική αρχή Μετσόβου αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που ενεπλάκησαν κατά την εκτέλεση και παραλαβή του.

Όλα ξεκίνησαν το 2009, όταν ο Δήμος Μετσόβου προκήρυξε διαγωνισμό για το έργο «Mobile Portal για την ενημέρωση των πολιτών, με στόχο την προώθηση ευρυζωνικών δικτύων τοπικής πρόσβασης στον Δήμο Μετσόβου». Συνολικός προϋπολογισμός 245.000 ευρώ. Στόχος του έργου ήταν να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την εξέλιξη των ασύρματων υπηρεσιών για κινητούς χρήστες στον Δήμο Μετσόβου.

Αυτό κρίθηκε απαραίτητο, καθώς όλο και περισσότεροι επισκέπτες και τουρίστες διαθέτουν κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας ή/και υπολογιστές χειρός με αυξημένες δυνατότητες ασύρματης επικοινωνίας, τα οποία και χρησιμοποιούν για αναζήτηση πληροφοριών και αποθήκευση ψηφιακού υλικού (ψηφιακές φωτογραφίες και βίντεο). Το έργο εκτέλεσε κατόπιν διαγωνισμού η εταιρεία INFOTRIP, η οποία και ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της την ολοκλήρωσή του. Το ίδιο έκανε και ο Δήμος Μετσόβου, που παρέλαβε το έργο και το πλήρωσε. Όμως ούτε οι κάτοικοι ούτε οι επισκέπτες έχουν δει ακόμα τις υπηρεσίες του. Το έργο, για το οποίο ξοδεύτηκαν 250.000 ευρώ, δεν λειτούργησε ποτέ. Ο εξοπλισμός που προβλεπόταν δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και το Wi-Fi του Δήμου Μετσόβου.

Τι ακριβώς συνέβη;

Αυτό παραμένει μυστήριο. Ένα μυστήριο που οφείλει να το ξεδιαλύνει η δημοτική αρχή, καθώς ο δήμος είναι αυτός που υποτίθεται ότι παρέλαβε το έργο!


Σχολιάστε εδώ